Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Must-see stranden in Australië

1. Whitehaven Beach, Whitsundays

Het Magische Whitehaven Beach.. Bekend om het kristalheldere water en de witte bountystranden. Het is gelegen op een van de Whitsunday eilanden in Queensland. Een tip is om een cruise of zeiltocht langs de Withsundays te maken, het is adembenemend!

2. Palm Cove Beach, Palm Cove

Palm Cove is een waar tropisch paradijs met prachtige stranden, véél palm bomen en ligt direct aan het Great Barrier Reef! Het strand loopt geleidelijk af in de zee en na slechts een paar stappen het water in komt u al koraal en verschillende vissen tegen. Dit is een bestemming voor families, niet alleen populair bij toeristen maar ook bij Australische gezinnen.

3. Bondi Beach, Sydney

Bij uitstek is Bondi Beach de bekendste strand van Australië en daarom mocht deze uiteraard niet missen in dit rijtje. Bondi Beach is bekend omdat de Australische strand- en surfcultuur hier is ontstaan. Voor Australiërs staat dit strand symbool voor hun relaxte levensstijl. Hier is een goede mix te vinden tussen toeristen en lokale mensen. Een heerlijke plek als je in Sydney verblijft en toch even lekker wilt relaxen.

4. 75-Mile beach, Fraser Island

Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld! Een fantastische ervaring is om het eiland met 4WDrive te verkennen. Via zandwegen komt u op 75-Mile Beach, het uitgestrekte strand dat als snelweg wordt gebruikt. Waar anders ter wereld is dat mogelijk? Daarom hoort dit strand ook zeker thuis in het rijtje ‘must-see stranden in Australië’ volgens Travelnauts. Het wordt overigens wel afgeraden bij 75-Mile Beach te gaan zwemmen, vanwege de stroming en de haaien.

Ook samen met de kinderen naar dit prachtige land? Bekijk al onze Australië familiereizen.