Top 4: Leukste dieren die u kunt spotten in Costa Rica

Je gunt je kind toch de wereld!

Wij hebben voor u op een rijtje gezet wat de leukste dieren zijn die u kunt spotten in Costa Rica volgens Travelnauts. Uiteraard staat er ook bij waar u deze dieren kunt spotten!

1. Luiaards, Cahuita

Overal in Costa Rica heeft u de kans om een luiaard te zien. Of het nou onderweg is of bij uw verblijf. De plek waar ze veel gespot worden is het Cahuita National Park, een regenwoud direct aan de kust met stille strandjes en veel verschillende dieren. U kunt ze hier tijdens verschillende wandelingen of zelfs op het strand tegen komen. Er zijn daarnaast ook verschillende opvangcentra voor luiaards, zoals in de jungle van Puerto Vuejo, waar u ze kunt bezoeken en kunt zien in hun natuurlijke omgeving.

2. Reuzenschildpadden, Tortuguero

In de periode juli tot oktober leggen de schildpadden hun eieren op het strand dat grenst aan Tortuguero. ’s Avonds heeft u de kans de reuzenschildpadden te zien, dan komen zij namelijk aan wal. De dieren zijn enkel te bezoeken tijdens een tour onder begeleiding van een ervaren gids, die u op een verantwoordelijke manier de dieren laat zien.

3. Doodshoofdaapjes, Manuel Antonio

Doodshoofdaapjes, kapucijnenapen, brulapen en slingerapen; ze komen allemaal voor in de natuur van Costa Rica en u zult ze tijdens een rondreis in dit land ongetwijfeld zien of horen. In Manuel Antonio komt het zeldzame doodshoofdaapje voor, die u tijdens een wandeling door de jungle kunt spotten. Kilometerslange wandelroutes bieden de mogelijkheid dit prachtige park te ontdekken en de verschillende apen, waaronder het doodshoofdaapje, en andere bijzondere diersoorten te spotten!

4. Toekan, Arenal en Tortuguero

Er leven in Costa Rica verschillende soorten toekans, met als meest voorkomende de zwavelborsttoekan. Deze is te herkennen aan zijn zwarte lijfje, gele borst en regenboogkleurige snavel. U kunt de toekans overal in Costa Rica tegenkomen, maar de grootste kans heeft u in het oostelijk deel van het land. De toekans worden vaak gespot in Arenal National Park en Tortuguero National Park.

Wilt u deze leuke en vooral bijzondere dieren spotten en een bezoek brengen aan Costa Rica? Neem dan een kijkje op onze Costa Rica pagina.