Met kinderen naar Dubai

Je gunt je kind toch de wereld!

Met kinderen naar Dubai

Dubai is een fantastische wereldstad in het Midden Oosten en een absolute aanrader om te bezoeken met kinderen.

Of u deze stad nu als stedentrip bezoekt of als stopover naar een verdere bestemming, Dubai is geschikt voor alle leeftijden! In deze blog hebben wij alles verzameld wat u moet weten voor een familiereis naar Dubai.

Beste reisperiode

Bij een bezoek aan Dubai maakt u kennis met het warme woestijnklimaat. In de zomer maanden is het er droog tot zeer droog. Daarom raadt Travelnauts aan om Dubai te bezoeken tussen eind oktober en eind april. De temperaturen zijn dan aangenaam, zo rond de 25-30 graden. De zomer maanden raden wij af met kinderen. Dit omdat de temperatuur wel kan oplopen tot rond de 45 graden.

Vergeet dus vooral de zonnebrandcrème niet!

Feestdagen en de Ramadan

Het is belangrijk om rekening te houden met feestdagen en dat bedrijven, banken, winkels, musea en restaurants gesloten kunnen zijn.

De Ramadan valt in de 9e maand van de Islamitische kalender. Deze valt elk jaar in een andere periode en daarom begint het vasten (de Ramadan) ook elk jaar op een andere datum. Houd rekening met het feit dat ten tijde van de Ramadan in de hotels aanpassingen zullen worden gemaakt, zodat de lokale bevolking de etende westerlingen (de gasten) niet kunnen zien. Het wordt ook zeer gewaardeerd wanneer reizigers zich wat conservatiever kleden in deze periode.

Reisdocumenten

Alle reizigers dienen in het bezit te zijn van een (internationaal) paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is bij terugkomt in Nederland/België. Bij een verblijf van minder van 30 dagen krijgen reizigers bij aankomst op de luchthaven een gratis visum (stempel in het paspoort). Ook de kinderen hebben altijd een eigen (internationaal) paspoort nodig.

Combinatie reis

Wist u dat Dubai ook goed te combineren is met andere prachtige bestemmingen? Wat dacht u van een combinatie met de adembenemende eilanden van de Malediven? Of de tropische stranden van Mauritius? Maar een rondreis door Sri Lanka, Zuid-Afrika of Thailand zijn natuurlijk ook mogelijk! Vraag gerust naar de mogelijkheden om een tweede bestemming toe te voegen aan uw reis naar Dubai.

 

"Wat we in Dubai echter het meest geweldig vonden was de dessert toer! Vooral het quad rijden in de woestijn vonden de jongens echt het absolute hoogtepunt. En dan vooral het moment dat je uit de auto stapt en om je heen kijkend niets anders ziet dan kilometers rood zand…"

Familie Elshof

En verder..

Als u dan de reis geboekt heeft, is het aftellen is begonnen en na een goede vlucht in Dubai aankomen staan er tal van activiteiten en bezienswaardigheden op u te wachten. Onze reisspecialisten raden aan..

Meer inspiratie opdoen? Bekijk onze Dubai inspiratie pagina.

Kindvriendelijk hotels in Dubai

In Dubai is er voldoende keuze in hotels. Van luxe tot middenklasse, aan het strand of juiste niet. De keuze is reuze! Maar welke hotels zijn er zeer kindvriendelijke? Wij hebben een aantal van de meest kindvriendelijke hotels in Dubai op een rij gezet uit het Travelnauts aanbod.

Ook op reis met kinderen naar Dubai? Bekijk al onze familiereizen naar Dubai.

Volg Travelnauts op Facebook & Instagram

Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.