Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

De mooiste plekken van IJsland

Bij deze de mooiste plekken op IJsland! Gewoon om even bij weg te dromen en geïnspireerd te raken voor de volgende reis!

Jokulsarlon

Het Jökulsárlón is een bijzonder ijsmeer gelegen in het zuidoosten van IJsland. Het ijsmeer is onderdeel van het Vatnajökull National Park, dat bekend staat vanwege de gelijknamige gletsjer. Het is de grootste gletsjer van Europa, waarbij het ijs op enkele plaatsen meer dan 900 meter dik is. Het Jökulsárlón is een gletsjerlagune, waar een deel van de Vatnaköjull gletsjer op uitkomt. Een bijzondere manier om dit te ontdekken is per boot. U vaart hierbij tussen de gigantische ijsschotsen, erg indrukwekkend voor het hele gezin. Wanneer eenmaal de zon begint te schijnen in het gebied, wordt het ijs blauwer dan blauw. Dit zorgt voor een magisch effect. Leuk om te weten: u maakt hier een goede kans om zeehondjes te spotten!

Skogafoss

De bekendste waterval.

Reynisfjara

Het zwarte strand en prachtige rotsformaties!

Husavik

De beste locatie om walvissen te spotten.

Askja

Een van de kraters die u kunt bezoeken in de omgeving van Lake Myvatn is de Askja krater. Omdat op deze plek het echte ruige van IJsland te zien is, kon deze niet in het lijstje ontbreken. U kunt hier een indrukwekkende tour over offroad wegen maken, die u meeneemt door een verlaten gebied. U passeert onderweg verschillende rivieren, bergen en ander natuurschoon waarna u uiteindelijk uitkomt bij de Askja krater. Een korte wandeling brengt u naar de rand van Askja, dat een ingezakte krater vormt. De krater wordt omgeven door een maanlandschap. Leuk weetje: Het gebied werd gebruikt voor de training van astronauten, waarvan ook Neil Armstrong, die naar de maan reisden!

Reykjavik / Blue Lagoon

Ontspannen in een warmwaterbron!

Skaftafell

Wandelen tussen de bergen en gletsjers.

Silfra

De meest bijzondere plek om te snorkelen!

East Iceland

Fjorden, fjorden en nog eens fjorden.

Kirkjufell

De mooiste berg met waterval.

Falljökul gletsjer

Een bezoek aan IJsland is natuurlijk niet compleet zonder een voet gezet te hebben op een van de gletsjers. De Falljökul gletsjer ligt in het natuurgebied Skaftafell en is een vertakking van de enorme Vatnajökull gletsjer; de grootste gletsjer van IJsland en van Europa. Er worden over de Falljökul gletsjer wandeltochten gehouden op verschillende niveaus, waardoor het ook voor kinderen een fantastische ervaring is. Van te voren krijgt u een korte uitleg en bijpassende kleding aan. Wanneer iedereen klaar is, gaat het ijsavontuur beginnen. Met ijzeren pinnen onder uw schoenen bewandelt u de gigantische gletsjer. Onderweg krijgt u uitleg van de gids.

Lake Myvatn

Het meer ligt in vulkanisch gebied en is ontstaan door diverse vulkaanuitbarstingen. Hierdoor zijn er bij het meer verschillende geothermale bronnen, lavavelden, kraters en kratermeren te vinden. De grote verscheidenheid aan natuurschoon en activiteiten maken deze plek erg populair. De omgeving van het meer beschikken over veel bezienswaardigheden die tot de mooiste van heel IJsland behoren. Zo kunt u in de nabije omgeving poedelen in warmwaterbronnen, lavagrotten bezichtigen en vulkanen bezoeken.

 

Wilt u een rondreis maken door IJsland? Bekijk al onze familiereizen naar IJsland.

Volg Travelnauts op Facebook & Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.