Onvergetelijke IJsland momenten voor de familie

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Bijzondere plekjes van IJsland

Bezoek deze onvergetelijke plekken met de kinderen

IJsland; het land van de gletsjers, watervallen, warmwaterbronnen en vulkanen. Tijdens onze rondreis gaat u met uw gezin op zoek naar walvissen en papegaaiduikers, maar natuurlijk ook naar adembenemende watervallen, vulkanen en gletsjers. De hoogtepunten en bijzondere plekken volgen elkaar in snel tempo op. Om u kennis te laten met IJsland heeft Travelnauts een aantal van deze bijzondere plekken op een rijtje gezet:

1. Het ijsmeer Jökulsárlón

Het Jökulsárlón is een bijzonder ijsmeer gelegen in het zuidoosten van IJsland. Het ijsmeer is onderdeel van het Vatnajökull National Park, dat bekend staat vanwege de gelijknamige gletsjer. Het is de grootste gletsjer van Europa, waarbij het ijs op enkele plaatsen meer dan 900 meter dik is. Het Jökulsárlón is een gletsjerlagune, waar een deel van de Vatnaköjull gletsjer op uitkomt. Een bijzondere manier om dit te ontdekken is per boot. U vaart hierbij tussen de gigantische ijsschotsen, erg indrukwekkend voor het hele gezin. Wanneer eenmaal de zon begint te schijnen in het gebied, wordt het ijs blauwer dan blauw. Dit zorgt voor een magisch effect. Leuk om te weten: u maakt hier een goede kans om zeehondjes te spotten!

2. Wandeltocht over de Falljökul gletsjer

Een bezoek aan IJsland is natuurlijk niet compleet zonder een voet gezet te hebben op een van de gletsjers. De Falljökul gletsjer ligt in het natuurgebied Skaftafell en is een vertakking van de enorme Vatnajökull gletsjer; de grootste gletsjer van IJsland en van Europa. Er worden over de Falljökul gletsjer wandeltochten gehouden op verschillende niveaus, waardoor het ook voor kinderen een fantastische ervaring is. Van te voren krijgt u een korte uitleg en bijpassende kleding aan. Wanneer iedereen klaar is, gaat het ijsavontuur beginnen. Met ijzeren pinnen onder uw schoenen bewandelt u de gigantische gletsjer. Onderweg krijgt u uitleg van de gids.

3. Lake Myvatn

Het meer ligt in vulkanisch gebied en is ontstaan door diverse vulkaanuitbarstingen. Hierdoor zijn er bij het meer verschillende geothermale bronnen, lavavelden, kraters en kratermeren te vinden. De grote verscheidenheid aan natuurschoon en activiteiten maken deze plek erg populair. De omgeving van het meer beschikken over veel bezienswaardigheden die tot de mooiste van heel IJsland behoren. Zo kunt u in de nabije omgeving poedelen in warmwaterbronnen, lavagrotten bezichtigen en vulkanen bezoeken.

4. Askja krater

Een van de kraters die u kunt bezoeken in de omgeving van Lake Myvatn is de Askja krater. Omdat op deze plek het echte ruige van IJsland te zien is, kon deze niet in het lijstje ontbreken. U kunt hier een indrukwekkende tour over offroad wegen maken, die u meeneemt door een verlaten gebied. U passeert onderweg verschillende rivieren, bergen en ander natuurschoon waarna u uiteindelijk uitkomt bij de Askja krater. Een korte wandeling brengt u naar de rand van Askja, dat een ingezakte krater vormt. De krater wordt omgeven door een maanlandschap. Leuk weetje: Het gebied werd gebruikt voor de training van astronauten, waarvan ook Neil Armstrong, die naar de maan reisden!

Bekijk de reis en nog veel meer op onze IJsland pagina.

Volg Travelnauts op Facebook en Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook en volg ons op Instagram.