Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Porto met kinderen

Porto is een fantastische stad in Portugal en een absolute aanrader om te bezoeken met kinderen.

Porto is een ontzettend leuke stad om samen met de kinderen te ontdekken. Tevens is het een fijne begin- en eindbestemming voor een rondreis door het noorden van Portugal. In deze blog hebben wij alles verzameld wat u moeten weten voor een familiereis naar Porto.

Beste reisperiode

Bij een bezoek aan Porto maakt u kennis met een mediterraan klimaat. Hierdoor zijn de zomer maanden warm en droog, en de winter maanden kouder. De beste reisperiode voor een bezoek aan Porto is van mei t/m oktober. U geniet dan van aangename temperaturen en in juli/augustus niet hoger dan gemiddeld 25 °C.

Feestdagen

Portugal heeft enkele nationale feestdagen, in de meeste gevallen zullen de overheidsinstanties, musea en winkels dan gesloten zijn. In Porto wordt vrij uitgebreid carnaval gevierd. Tijdens carnaval en Pasen worden er veel feesten en activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Reisdocumenten

Alle reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Ook kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Voor Portugal is geen visum nodig.

Combinatie reis

Een bezoek aan Porto is perfect te combineren met een rondreis door het noorden van Portugal. Ontdek de prachtige natuur en de minder toeristische plekken. Gezien de vrij noordelijke ligging van Porto is een rondreis door het noorden van Portugal ook goed te combineren met een reis door het noordwesten van Spanje. Een bijzondere combinatie waarbij u kennis maakt met twee landen.

"Op de fiets ziet u altijd meer en wie weet vindt u die mooie zwemplek of dat bakkertje met de beste Pastéis de Nata"

Reisspecialist Ilona

En verder...

Als u dan de reis geboekt heeft, het aftellen is begonnen en na een goede vlucht in Porto aankomt staan er tal van activiteiten en bezienswaardigheden op u te wachten. Onze reisspecialisten raden aan..

Ook op reis met kinderen naar Porto, Portugal? Bekijk al onze familiereizen naar Portugal.

Volg Travelnauts op Facebook & Instagram

Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?

‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.