Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Thailand – Beste route & reisperiode

Thailand biedt de mogelijkheid om het echte Azië te leren kennen met al haar culturele en historische aspecten. En dat op een zeer aangename en vriendelijke manier. Een exotische cultuur, prachtige tempels, indrukwekkende natuur, afwisselend landschap en zon, zee en strand; Thailand verenigt deze elementen moeiteloos.

Beste route

U start uw reis in het bruisende Bangkok, waar u verschillende activiteiten kunt ondernemen. Er is van alles te beleven; van de traditionele drijvende markt (u moet er wel vroeg voor opstaan) en een echt gouden sprookjeskasteel tot een spetterend waterpretpark en een rivier cruise. Vervolgens gaat u naar de beroemde ‘Bridge on the River Kwai’ en overnacht u midden in de jungle, waarbij u al luisterend naar alle junglegeluiden heerlijk in slaap valt. Een avontuurlijk verblijf! Vervolgens reist u per nachttrein naar het noorden waar u een aantal dagen cultuur kunt opsnuiven in Chiang Mai en omgeving. U verlaat het culturele Chiang Mai en gaat overnachten in een heuse boomhut in Rabeang Pasak, waar u kunt genieten van de prachtige omgeving. En dan is het tijd voor een absoluut hoogtepunt van de reis! U gaat naar Elephant Hills in Khao Sok National Park waar u, na een tussen overnachting in Phuket, verblijft in luxe tenten in de jungle; uw uitvalsbasis om te kanoën, wandelen, zwemmen en om zelf olifanten te wassen! Na deze bijzondere ervaring waant u zich in een paradijs op Koh Samui en kunt u bijkomen van alle mooie indrukken van de afgelopen dagen. Deze reis is geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden.

Beste reisperiode

U kunt Thailand het gehele jaar bezoeken. Het land heeft namelijk een tropisch klimaat, waardoor het er het hele jaar door warm en ook wat vochtig is. Thailand kent 3 verschillende seizoenen. Het wat koelere en drogere seizoen valt in de maanden november tot maart. De temperaturen zijn er dan aangenaam en er valt relatief weinig neerslag. In de maanden april en mei is het de warmste periode in Thailand, waar de maximum temperaturen kunnen oplopen van 30 tot 35 graden. In deze periode valt er dan ook weinig neerslag. In de overige maanden, juni tot oktober, is het regenseizoen. Dit betekent echter niet dat het dan gelijk de hele dag regent. Wanneer het er regent zijn dit vooral harde en korte buiten die meestal aan het einde van de dag vallen. Wanneer de regenbuien gevallen zijn, komt dan ook snel het zonnetje weer te voorschijn. Een voordeel van dit seizoen is, dat het relatief rustig is in Thailand wat betreft toeristen. Daarnaast betekent wat meer regen natuurlijk ook dat de natuur schitterend groen kleurt!

Zou u ook zo’n bijzondere rondreis door Thailand willen maken? Neemt u dan een kijkje op onze Thailand pagina.