Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

De leukste tips voor kinderen in Thailand

Wilt u weten wat de leukste tips zin voor kinderen in Thailand? Lees hier onze tips:

1. Bezoek de bergtempel in Chiang Mai

Er zijn vele redenen waarom Chiang Mai een bezoek verdient tijdens uw reis naar Thailand. De stad is de laatste jaren gemoderniseerd maar heeft haar unieke karakter behouden; de relaxte sfeer, de natuur en natuurlijk ook de tempels. Deze tempels zijn niet alleen een bezienswaardigheid, maar ze worden nog dagelijks gebruikt door de lokale bevolking voor haar rituelen. Een bezoek aan de bergtempel is extra bijzonder tijdens de zonsopkomst.

2. Slaap in een drijvend hotel bij de River Kwai

Een beetje magisch is het wel. Het is een drijvend hotel, aan de River Kwai, midden in de jungle! Verwacht u niet te veel luxe hier. Alle basisfaciliteiten zijn aanwezig, bed, toilet, douche (zonder warm water) en een hangmat voor de kamer. Bijzonder is het Birmese personeel en de sfeer in de avond als de olielampjes aan gaan. De volgende ochtend midden in de jungle wakker worden en vanaf je eigen vlot in een kano springen of gewoon bommetjes maken in de rivier (voor de oudere kids met zwemdiploma).

3. Ga fietsen door de straten en jungle van Bangkok of Chiang Mai

Tijdens de ca. 4 ½ uur durende fietstocht zult u een heel ander Bangkok te zien krijgen. U komt op plaatsen die u normaal zelf niet zo snel zou vinden en die maar weinig toeristen te zien krijgen. Per mountainbike fietst u in een rustig tempo 25 tot 30 kilometer waarbij voldoende stops worden ingelast (inclusief non-alcoholische drankjes en vroege lokale lunch of diner). Maak kennis met het échte Bangkok, uw privé-gids vertelt u ondertussen alles wat u wilt weten. U maakt een boottochtje per longtail boot over de Chao Phraya-rivier. De route is 95% autovrij, echt een unieke belevenis! Hoewel iedereen wil fietsen in Bangkok, mag u ook het fietsen in Chiang Mai niet vergeten, de omgeving is zo mooi, u zult er geen spijt van krijgen.

4. Zwemmen en snorkelen bij Koh Phi Phi

In de omgeving van de Phi Phi eilanden zijn zoveel mooie excursies te doen, zo kunt u naar Phi Leh Lagoon, een enorm ‘zwembad’ omringd door kliffen waar u kunt zwemmen en snorkelen. Ontdek  hier de prachtige onderwaterwereld, dit mag echt niet onbreken tijdens u reis naar Thailand.

5. Op avontuur in Khao Sok

Altijd al eens een olifant willen voeren of wassen? In het waanzinnig mooie Khao Sok National Park ligt een pareltje van een verblijf, Elephant Hills. Voor kinderen boven de vier het ultieme avontuur. Los van de onvergetelijke ontmoeting met de olifanten, het zelf fruit snijden en voeren staat de kids een spannende wandeling in de jungle te wachten, op zoek naar dieren! Echt een magische plek om nieuwe herinneringen te maken met uw gezin. Ook nog gaan kanoën? Vanuit Elephant Hills boekt u gemakkelijk een excursie naar Khao Sok National Park. U wordt  opgehaald bij u hotel en rijd naar het nationale park, waar u een prachtige kanotocht gaat maken.

6. Themacafés in Bangkok

Bezoek een aantal leuke cafés in Bangkok. We hebben hier al eens over geschreven: Themacafés in Bangkok.
Thailand kent ook vele leuke en grappige eet gelegenheden. Dit is echt een aanrader met kinderen, maar heel stiekem vinden volwassenen het ook fantastisch.

Staat een rondreis Thailand met het gezin ook op uw droomlijst? Bekijk snel ons aanbod en vraag een geheel vrijblijvend reisvoorstel aan.

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de mooiste familiereizen? Schrijf u dan in voor onze nieuwbrief.

Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.

    

Of maak meteen een afspraak met een reisspecialist!