Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: De Thailand bucketlist

De top 4 van deze week staat geheel in het teken van de Thailand bucketlist. Want wat mag u nou écht niet overslaan tijdens een reis door Thailand?

1. Verzorg olifanten in Elephant Hills

Na een eerste kennismaking met de prachtige omgeving staat een pick-up auto u op te wachten. Een korte rit brengt u naar het olifantenkamp van Elephant Hills. Hier heeft u uitgebreid de kans om kennis te maken met de bijzondere Aziatische olifant. Uw gids en de olifantenverzorgers (‘mahouts’ genaamd) geven u uitleg over het leven van de olifanten. Vervolgens bereidt u zelf de maaltijd voor de olifanten en mag u uw volledige mand vol gevarieerd voedsel aan deze indrukwekkende dieren voeren. Vooral uw kinderen zullen het geweldig vinden wanneer de bamboestengels en bananen door een vriendelijke olifantenslurf uit hun handen worden genomen.

LET OP: Een verblijf in Elephant Hills draait vooral om de jungle ervaring. Een bijzonder bijkomstigheid is het verzorgen en voeren van de olifanten. Men gaat respectvol met de dieren om en er wordt hier dan ook niet op de dieren gereden.

2. Bezoek de bergtempel in Chiang Mai

Er zijn vele redenen waarom Chiang Mai een bezoek verdient tijdens uw reis naar Thailand. De stad is de laatste jaren gemoderniseerd maar heeft haar unieke karakter behouden; de relaxte sfeer, de natuur en natuurlijk ook de tempels. Deze tempels zijn niet alleen een bezienswaardigheid, maar ze worden nog dagelijks gebruikt door de lokale bevolking voor haar rituelen.

Een bezoek aan de bergtempel is extra bijzonder tijdens de zonsopkomst.

3. Slaap in een drijvend hotel bij de River Kwai

Een beetje magisch is het wel. Het is een drijvend hotel, aan de River Kwai, midden in de jungle! Verwacht u niet te veel luxe hier. Alle basisfaciliteiten zijn aanwezig, bed, toilet, douche (zonder warm water) en een hangmat voor de kamer. Bijzonder is het Birmese personeel en de sfeer in de avond als de olielampjes aan gaan.

4. Ga fietsen door de straten en jungle van Bangkok

Tijdens de ca. 4 ½ uur durende fietstocht zult u een heel ander Bangkok te zien krijgen. U komt op plaatsen die u normaal zelf niet zo snel zou vinden en die maar weinig toeristen te zien krijgen. Per mountainbike fietst u in een rustig tempo 25 tot 30 kilometer waarbij voldoende stops worden ingelast (inclusief non-alcoholische drankjes en vroege lokale lunch of diner). Maak kennis met het échte Bangkok, uw privé-gids vertelt u ondertussen alles wat u wilt weten. U maakt een boottochtje per longtail boot over de Chao Phraya-rivier. De route is 95% autovrij, echt een unieke belevenis!

Staat een rondreis Thailand met het gezin ook op uw droomlijst? Bekijk snel ons aanbod en vraag een geheel vrijblijvend reisvoorstel aan.