Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Hoogtepunten van oostelijk Zuid-Afrika

Heeft u altijd al een safarireis willen maken maar het liefst malariavrij? Dan is een rondreis door het oostelijke deel van Zuid-Afrika een absolute aanrader. We hebben de hoogtepunten van een malariavrije safarireis voor u op een rij gezet.

Fietsen door Soweto

De township Soweto is tegenwoordig een toeristische attractie en kunt u een kijkje in het dagelijks leven van de bewoners van deze township. Maak kennis met het leven van de bevolking, bezoek een typische bar en zie de huizen van Nobelprijswinnaars Nelson Mandela en Desmond Tutu.

Pilanesberg Nationaal Park

De krater van een dode vulkaan zorgt voor de ongewone setting van het Pilanesberg Nationaal Park. In de prehistorie was dit een kolkende krater, maar nu is het een groot stuwmeer met daaromheen drie groepen heuvels van gestolde lava.

Tegenwoordig leven hier zo’n 10.000 dieren in de dichte bossen, valleien en op de glooiende graslanden van het park. Behalve de eerder uitgezette dieren (zebra’s, elanden, witte en zwarte neushoorns, olifanten en buffels), ziet u hier giraffen, nijlpaarden, koedoes, gemsbokken, hartbeesten, waterbuffels, (jacht)luipaarden en de zeldzame bruine hyena. Er vliegen ook nog eens 300 soorten vogels rond.

Drakensbergen

Er zijn weinig plaatsen op aarde met zo’n schoonheid als de Drakensbergen en het mooie uKhahlamba Drakenberg National Park. Het landschap bestaat uit de hoogste bergen van Zuid-Afrika, afgewisseld met diepe dalen met hier en daar prachtige watervallen. Hier vindt u nog grotendeels ongerepte wildernis. Het gebied bestaat uit twee parken en meerdere andere reservaten, het Giant’s Castle en het Royal Natal National Park.

Durban

Durban staat bekend als een belangrijke badplaats, vooral door het klimaat. De meeste grote hotels bevinden zich op de Golden Mile; het ‘gouden strand’ met zijn lange promenade. De North Coast is het gebied aan de kust vanaf Durban naar het noorden, dat ook wel de Dolphin Coast wordt genoemd. Op het zandstrand kunt u zonnebaden, gaan zwemmen of kitesurfen.

Wilt u een rondreis maken door dit prachtige land? Bekijk al onze familiereizen naar Zuid-Afrika.

Volg Travelnauts op Facebook & Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.