Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Avontuurlijk excursies in Zuid-Afrika

Een reis door Zuid-Afrika is helemaal compleet met een aantal avontuurlijke excursies. We hebben de 4 leukste voor u op een rij gezet!

Walvissen spotten in Hermanus

Hermanus is de bekendste badplaats als het gaat om walvissen observeren. Elk jaar van juni tot november komen de zuidkapers vanuit Antartica de Zuid-Afrikaanse wateren opzoeken. Rond deze periode komen ze hier overwinteren en zullen zij hun jongen opvoeden. U kunt de walvissen observeren vanaf de kustlijn en vaak merkt u ze al op van een afstand minder dan 10 meter.

Tevens kunt u de walvissen vanaf het water spotten. U kunt een rondvaart maken langs de baai van Hermanus of wat helemaal bijzonder is; spot de walvissen van dichtbij vanuit een kajak! Hermanus is een van de uitgelezen plaatsen om deze prachtige dieren van dichtbij te bewonderen. Wat een unieke ervaring is voor jong en oud.

Canopy in Hazyview

Tussen Hazyview en Sabie (eveneens aan de R 536) ligt het langste canopy-traject van Zuid-Afrika. Deze luchtkabelbaan loopt door de boomtoppen van een oeroud bos en langs mooie valleien. Het traject telt 10 platforms, van waaruit u telkens 70 tot 230 meter verder glijdt. Groepen bestaan uit maximaal 8 personen en ook kinderen kunnen deelnemen, eventueel op een aangepast traject. Ook een obstakelparcours met hangbruggen en veel klim- en klauterwerk is aanwezig. Houdt u rekening met een tijdsduur van ongeveer 3 uur voor deze excursie, uitgevoerd door Skyway Trails.

Op safari in het Krugerpark

Het Krugerpark is via verschillende ingangen te bereiken. U rijdt een groot gedeelte door het park en zult al snel kans hebben om de Big five te spotten! In dit gebied komen olifanten, witte neushoorns, buffels, zebra’s, impala’s, leeuwen, hyena’s, luipaarden, cheeta’s en veel verschillende antilopensoorten voor. Ook vogels zijn hier talrijk en met vele soorten vertegenwoordigd.

Bezoek de Tafelberg in Kaapstad

Een bezoekje aan de Tafelberg mag eigenlijk niet ontbreken tijdens uw verblijf in Kaapstad. Waar u ook bent in Kaapstad, u kunt de berg vrijwel overal zien. Aan de voet van de Tafelberg vindt u het Cable Car station; de meest comfortabele manier om naar de top te gaan. De kabelbaan vertrekt om de tien minuten en een ritje duurt een kleine 5 minuten.

U kunt natuurlijk ook een mooie wandeling naar boven maken. De Platteklip Gorge is de makkelijkste route, houdt u toch rekening met een wandeling van 2 uur en een aantal steile stukken. Geschikt voor sportieve gezinnen met kinderen vanaf een jaar of 10.

Wilt u een rondreis maken door het mooie Zuid-Afrika? Bekijk onze reizen op de Zuid-Afrika pagina of bekijk onze inspiratie pagina!

Volg Travelnauts op Facebook & Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.