Familietips voor het Krugerpark

Je gunt je kind toch de wereld!

Het Krugerpark met de kinderen bezoeken

De beste tips voor de omgeving van het Krugerpark? Reisadviseurs Jolien en Ingrid bezochten de omgeving van het Krugerpark in Zuid-Afrika. Naast het bezoeken van verschillende safari lodges gingen zij ook op onderzoek uit voor de leukste activiteiten voor gezinnen met kinderen. Dit zijn hun inside tips:

Overnachten in een private game reserve

Overnachten in een private game reserve is een fantastische ervaring die u zeker niet mag missen tijdens een reis naar Zuid-Afrika. Een private game reserve is een privé reservaat aan de rand of in de nabijheid van een nationaal safaripark. Deze reservaten zijn niet onder beheer van de staat, maar zijn eigendom van particulieren. Bezoekers mogen hier niet zomaar zelf rond rijden in hun eigen huurauto. De enige manier om zo’n reservaat te bezoeken is door in de lodge van het reservaat te verblijven en vanuit de lodge mee te gaan op Game Drives. Wat een verblijf in een Private Game Reserve zo bijzonder maakt, is de safaribeleving. In een Private Game Reserve zijn de safari’s met een ranger in een 4×4 auto inclusief. Doordat het reservaat alleen toegankelijk is voor mensen die in de lodge verblijven, is het rustig wat betreft bezoekers. Verder mag de ranger door de bush ‘off-road’ rijden, waardoor u dichterbij de dieren kunt komen. Vandaar dat de safari altijd veel completer en en een hele ervaring is in een Private Game Reserve.

Maak een bushwalk met een ranger

Tijdens een bush walk met een ranger vertelt uw gids van alles over de natuur en de dieren. Daarnaast gaat u spoorzoeken en leert u een heleboel over bijvoorbeeld de uitwerpselen en waarom er schelpen liggen tussen de bomen. Weet u waarom er tot 3 meter hoog modder tegen bepaalde boomstammen zit? En welke bomen er op duiden dat een rivier regelmatig overstroomt? U leert het allemaal tijdens een leuke en leerzame bushwalk!

Familiereis Zuid-Afrika en Namibië

Avondsafari in het Krugerpark

Zodra het donker wordt – en ook koeler – in het Krugerpark zijn er andere dieren actief dan overdag in de warmte. Tijdens een avondsafari gaat u met de gids met grote lampen op zoek naar onder andere civetkatten en hyena’s. Natuurlijk komt u ook andere dieren tegen. Wist u bijvoorbeeld dat een olifant staand slaapt? En let op de geluiden… spannend! Extra tip: neem warme kleding mee! Het koelt ’s avonds behoorlijk af.

Bezoek de Panorama route

Dit is een van Zuid-Afrika’s mooiste autoroutes en ligt in het noordoosten van Mpumalanga. De rit voert langs spectaculaire vergezichten, prachtige rotsformaties, vele watervallen, uitkijkpunten, rivieren en andere bijzondere natuurverschijnselen. Trekt u gerust de gehele dag uit voor de rit langs de westelijke kant van de bergketen en de Blyde Rivier. U kunt allerlei fotogenieke stops maken. De directe omgeving van deze plaats is bosrijk met vele bloeiende struiken en een overvloed aan vogelsoorten.

Panorama Route

Fietstour door Soweto (Johannesburg)

Tijdens deze tocht gaat u onder begeleiding van een gids per fiets op ontdekkingstocht door Soweto. De gids is hier zelf opgegroeid en zit vol verhalen. In Soweto wonen bijna 1,5 miljoen mensen, waarmee het bijna een aparte stad binnen Johannesburg is. Zoals elke stad heeft ook Soweto verschillende wijken, de één zeer ontwikkeld en modern en de ander met golfplaten huisjes. Tijdens deze afwisselende fietstocht krijgt u van alles wat te zien. Daarnaast geniet u onderweg van de vriendelijke mensen die u welkom heten, de prachtige uitzichten en lokaal eten.

Onze mtop 3 familireizen naar Zuid-Afrika

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Zuid-Afrika? Bekijk al onze familiereizen naar Zuid-Afrika. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.