Botswana & Namibië

Je gunt je kind toch de wereld!

Delta, dieren en duinen in Bostwana en Namibië

Bent u op zoek naar een avontuurlijke vakantiebestemming waar u de meest diverse natuur tegenkomt en niet-alledaagse activiteiten kunt ondernemen? Breng dan een bezoek aan veelzijdig Namibië en Botswana! Olifanten spotten in Etosha, u vergapen aan de prachtige rode duinen in de Sossusvlei, zandboarden in de woestijn, dolfijnentochten maken bij Walvisbaai, paardrijden door de duinen, het kan allemaal!  In Botswana bezoekt u de bekende Okavango Delta en slaapt u een nacht onder de sterren in de zoutpannen.

Safari met kinderen
Voor de kids
 • Advies vanaf 10 jaar
 • Delta
 • Olifanten
 • Nijlpaarden
 • Zandduinen
 • Dieren in Etosha
 • Slapen onder sterren
 • Safari
 • Varen in een mokoro

Programma

Aanpassingen in het programma, verlenging van de reis, toevoeging van een strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen behoren allen tot de mogelijkheden. Geeft u ons bij uw reisvoorstel aanvraag gerust uw wensen door.

 • Vertrek uit Amsterdam Dag 1

  In de avond vertrekt u vanuit Amsterdam voor een nachtvlucht naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië.

 • Aankomst in Windhoek Dag 2

  Na aankomst wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en krijgt u een uitgebreide briefing over uw Afrikaans avontuur. Daarna haalt u de huurauto op nabij de luchthaven en rijdt u naar uw hotel. De rest van de dag kunt u lekker luieren bij uw hotel, met uw kinderen een duik nemen in het zwembad of uw eerste indrukken van Windhoek opdoen.

  Vondelhof Guesthouse - Windhoek

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Windhoek – Sesriem / Sossusvlei Dag 3

  Vandaag gaat u de Namib Woestijn in volle glorie ervaren. De beroemde Sossusvlei, een zeer groot schilderachtig duingebied met rode zandduinen van wel 325 meter hoog, bevindt zich in het Namib Naukluft Park. De openingstijden zijn vanaf zonsopgang tot een uur na zonsondergang. De meeste accommodaties in dit gebied bevinden zich in de omgeving van de plaatsen Solitaire en Sesriem, op 30 tot 60 kilometer afstand van de Sossusvlei. In het hart van Sossusvlei vindt u Deadvlei; Deadvlei en Sossusvlei samen vormen één van de grote toeristische trekpleisters van het land.

  Desert Quiver Camp - Sossusvlei

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Sossusvlei Dag 4

  U brengt de gehele dag door in de grootste zandbak ter wereld! Luipaarden, cheeta’s, lynxen, zebra’s, kudu’s en giraffen: u kunt ze hier allemaal tegenkomen. De grootste kans om de wilde dieren te spotten is natuurlijk tijdens een safari. Ook de moeite waard is een bezoek aan de Sesriem Canyon.

  Desert Quiver Camp - Sossusvlei

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Sesriem / Sossusvlei – Swakopmund Dag 5

  U rijdt verder door het Namib Naukluft Park en na circa 80 kilometer te hebben gereden in een vrijwel verlaten gebied is daar het dorpje Solitaire.

  Sandfields Guesthouse - Swakopmund

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Swakopmund Dag 6

  Het koele Swakopmund is de belangrijkste badplaats in Namibië. Het zeewater is doorgaans vrij koud om in te zwemmen. In de periode van december tot en met maart is de kans het grootst om dolfijnen voor de kust te zien. In het gezellige Swakopmund zijn vele boetiekjes waar u lekker kunt winkelen en een paar goede restaurants, konditoreien, barretjes, een minigolfbaan, een zwembad en een aquarium te vinden.

  Sandfields Guesthouse - Swakopmund

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Swakopmund – Damaraland / Uis Dag 7

  De komende twee dagen gaat u een aantal kilometers afleggen. In de ochtend verlaat u Swakopmund om naar Cape Cross te rijden. Hier vindt u de grootste zeehondenkolonie van Afrika. Tijdens de top in november/december kunnen er wel 20.000 zeehonden zijn. Bij de Atlantische Oceaan aangekomen ziet (en ruikt) u het al… duizenden en duizenden zeeleeuwen liggen hier lekker te zonnen! Een bijzonder tafereel en erg leuk voor de kinderen.

  The White Lady B&B - Damaraland / Uis

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Damaraland / Uis – Zuidwest Etosha National Park Dag 8

  Vandaag rijdt u via het dorpje Khorixas en door Outjo naar Etosha National Park, één van de hoogtepunten van uw reis! Mocht u nog inkopen willen doen dan kan dat hier in een van de twee grote supermarkten. Daarnaast heeft Outjo een Duitse bakkerswinkel waar u de lekkere broodjes en cakes kunt krijgen tijdens een welverdiende pauze.

  Okaukuejo Rest Camp - Etosha

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Etosha Dag 9

  Vandaag staat in het teken van dieren, dieren en nog eens dieren! U brengt namelijk een volledige dag door in grootste beschermde natuurgebied van Namibië. In het park zijn veel dieren aanwezig en ze zijn in de droge tijd relatief gemakkelijk te vinden. Omdat het park zo groot is heeft u een goede kans dat u de dieren kunt observeren zonder andere toeristen te zien. De fauna kent een grote verscheidenheid: neushoorns, olifanten, giraffen, leeuwen, zebra’s, gnoes, springbokken, kudu’s, jakhalzen, cheeta’s, wrattenzwijnen en nog veel meer.
   
  U kunt zelf met uw huurauto het park door of u gaat en een georganiseerde safari gaan; game drives zijn te boeken bij uw accommodatie. Een aanrader!

  Okaukuejo Rest Camp - Etosha

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Zuidwest Etosha National Park – Oost Etosha Dag 10

  Wederom een gehele dag voor Etosha! En wederom is vandaag uw enige zorg om aan het einde van de dag bij de oostelijke uitgang van Etosha aan te komen.

  Namutoni Rest Camp - Etosha

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Oost Etosha National Park – Rundu Dag 11

  U verlaat Etosha en legt de laatste kilometers af door het park. Vandaag reist naar Rundu. De route brengt u weer langs verschillende kleine dorpjes.

  Hakusembe River Lodge - Rundu

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Rundu – Divundu Dag 12

  Vandaag begint de reis door de Caprivistrook. U eindbestemming vandaag is Divundu.In tegenstelling tot de rest van Namibië is de Caprivistrook juist erg groen en een van de waterrijkste gebieden van Namibië. De wildparken op de Caprivistrook hebben vanwege het water een grote variatie aan wilde dieren en vogels.

  Riverdance Lodge - Divindu

 • Vrije dag Divindu Dag 13

  Er zijn leuke activiteiten te ondernemen in de regio. Maak bijvoorbeeld een boottocht. Zo vaart u tijdens de tocht langs de oever waar u nijlpaarden, krokodillen, en een enorme variëteit aan vogels tegenkomt. Een bijzondere manier om de dag af te sluiten.

  Ook kunt u een bezoek brengen aan het Mahango Game Reserve (op 40km afstand van de lodge). Olifanten, buffels, leeuwen en luipaarden worden vaak gespot in het park. Het park is veel smaller dan het Etosha National Park en perfect om een paar uurtjes te bezoeken. U kunt het park bezoeken met uw eigen 4WD auto en de verkeersborden volgen of boekt u een tour laat de ervaren gids alles vertellen over het unieke park en zijn inwoners.

  Riverdance Lodge - Divindu

 • Divundu - Maun (Botswana) Dag 14

  U rijdt vandaag naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta.Het is de derde grootste stad maar wel de toerismehoofdstad van Botswana. U vindt er winkelcentra, hotels en restaurants.

  Thamalakane River Lodge - Maun

 • Maun - Okavango Delta Dag 15

  Na het ontbijt rijdt u met de huurauto naar de luchthaven van Maun. Hier levert u de auto in en neemt u de vlucht naar de Okavango Delta.
   
  De Okavango Delta is een absolute 'must see' tijdens uw reis door Botswana. In de delta leven enorm veel dieren. Okavango vormt zonder twijfel een van de laatste vrijwel ongerepte natuurgebieden ter wereld.

  Delta Camp - Okavango Delta

 • Vrije dag Okavango Delta Dag 16

  De komende dagen gaat u met uw gids de delta verkennen. U stapt in een mokoro en gaat ook aan land om te voet op safari te gaan. Samen met uw gids kunt u uw eigen planning maken betreft activiteiten.

  Delta Camp - Okavango Delta

 • Okavango Delta - Maun Dag 17

  U vliegt vanuit uw lodge naar Maun met een chartervlucht. Bij aankomst in Maun rijdt u met de huurauto naar het verblijf voor een nacht.

  Thamalakane River Lodge - Maun

 • Maun - Makgadikgadi Salts Pans / Gweta Dag 18

  Vandaag gaat u op weg naar Makgadikgadi Salts Pans. De zoutpannen vormen uitgestrekte vlaktes die in de hete droge periode kurkdroog staan. Vanaf de eerste zomerregens barst het leven in de zoutpannen los en trekt het duizenden dieren aan.

  Planet Baobab - Gweta

 • Makgadikgadi Salts Pans / Gweta - Makgadikgadi Salt Pans Dag 19

  Samen met uw gids verkent u de zoutpannen per quad bike. Wie weet spot u dieren zoals woestijnvosjes, springbokken en stokstaartjes. Het avontuur begint om 15.30 uur, waardoor u precies op tijd bent voor de prachtige zonsondergang.

 • Makgadikgadi Salts Pans / Gweta – Chobe / Kasane Dag 20

  Vandaag gaat u op weg naar Kasane, de uitvalsbasis voor uw bezoek aan Chobe. De komende dagen gaat u ontzettend veel olifanten zien!

  River View Lodge - Kasane

 • Vrije dagen Chobe Dag 21-22

  Het Chobe National Park is het één na grootste nationale park in Botswana. Het park is verdeeld in vier duidelijk verschillende ecosystemen: Serondela met haar weelderige vlaktes en dichte bossen in het stroomgebied van de Chobe rivier in het uiterste noord-oosten. De Savuti moerassen in het westen, ongeveer vijftig kilometer ten noorden van Mababe poort. De Linyanti moerassen in het noord-westen. En het hete, droge gebied hiertussen.

  Bootcruises zijn beslist de leukste manier om de olifanten te zien en jeepsafari's in het park zijn natuurlijk ook mogelijk.

  River View Lodge - Kasane

 • Kasane – Johannesburg – Amsterdam Dag 23

  U rijdt naar de luchthaven van Kasane waar u de huurauto inlevert. Daarna maakt u zich klaar voor de vlucht naar Amsterdam, via Johannesburg.

 • Aankomst in Amsterdam Dag 24

Kaart

Botswana & Namibië

Prijzen

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 4.899,- per persoon, op basis van een gezin van 4 personen.

Inclusief

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelastingen
 • Ontvangst door onze lokale vertegenwoordiging bij aankomst in Windhoek
 • Verblijf in de aangegeven hotels & kamers, inclusief ontbijt en soms diner (aangegeven in de tekst)
 • 3 dagen / 2 nachten Okavango Delta arrangement inclusief vluchten, maaltijden en activiteitn
 • Huurauto cat. U: Toyota Fortuner, Classic Max verzekering pakket
 • Documentatiepakket
 • Verrassing voor de kinderen!

Exclusief

 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Entreegelden nationale parken
 • Alle verdere optionele excursies en safari’s
 • Huurauto: achterlatingskosten, cross border fee voor Botswana
 • Reis en/of annuleringsverzekering