West Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

Familiereis per camper door West-Canada

Een roadtrip per camper door het ruige westen van Canada… Wie droomt daar niet van? Samen met uw gezin in een stoere camper ‘into the wild’; geweldige routes rijden langs prachtige meren en midden in de natuur kamperen met uw eigen keuken, douche en toilet onder handbereik. En hebben de kinderen het ergens naar hun zin? Dan blijft u gewoon een nachtje langer! Dát is reizen per camper: alle vrijheid wat betreft uw reis en route.

€ 2.199,- p.p. Indicatie prijs voor een gezin van 4 personen - meer informatie
Voor de kids
 • Voor alle leeftijden
 • Kamperen
 • Slapen in de natuur
 • Zwemmen
 • Kampvuur
 • Raften
 • Mountainbiken
 • Bergen
 • Beren

Programma

Aanpassingen in het programma, verlenging van de reis, toevoeging van een strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen behoren allen tot de mogelijkheden. Geeft u ons bij uw reisvoorstel aanvraag gerust uw wensen door.

 • Aankomst Vancouver Dag 1

  Bij aankomst in Vancouver gaat u op eigen gelegenheid naar het hotel. Hier verblijft u de eerste nachten voor u de camper ophaalt.

  Rosedale on Robson Suite Hotel - Vancouver

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dagen Vancouver Dag 2-3

  Vancouver biedt ontzettend veel mogelijkheden. De levendige stad zelf is de moeite waard, maar ook de omgeving biedt veel vertier. Wij hebben uiteraard diverse tips voor activiteiten om in Vancouver te ondernemen: maak een wandeling of fietstocht door Stanley Park met een fotostop bij de bekende totempalen, ga met de kabelbaan Grouse Mountain op en bezoek de grizzlyberen en wolven in het Refuge for Endangered Wildlife Centre, maak een adembenemende vlucht per watervliegtuig vanuit Vancouver Harbour, bezoek Canada Place –bekend van de wereldtentoonstelling Expo ’86, bekijk het historische Gastown met haar oude stoomklok, ga winkelen en pak een terrasje op Robson Street, bezoek een Canucks ijshockeywedstrijd, neem de Aquabus naar Granville Island voor een bezoekje aan de markt of combineer zoveel mogelijk van de bovengenoemde hoogtepunten tijdens een stadstour per hop-on-hop-off bus.

   

  Rosedale on Robson Suite Hotel - Vancouver

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vancouver - Camper ophalen Dag 4

  In de ochtend gaat u naar het verhuurstation van Cruise Canada of Canadream. Hier staat de camper klaar en kan de avontuurlijke kampeerreis beginnen. 

  Cruise Canada
  Cruise Canada is de grootste verhuurder in Noord-Amerika met de meeste verhuurstations in alle windstreken en motorhomes van maximaal 5 jaar oud. U kunt de camper van Cruise Canada ophalen tussen 13.00 en 16.00 uur. Bij Cruise Canada gaat u op eigen gelegenheid naar het verhuurstation. Houdt u rekening met taxikosten of een wat langere reistijd indien u met het openbaar vervoer naar het verhuurstation reist.

  Canadream
  Canadream beschikt over campers die circa 1 tot 4 jaar oud zijn, maar heeft over het algemeen meer nieuwere campers in haar vloot. Canadream biedt kwalitatieve campers met uitstekende service. Bovendien wordt vervoer naar het verhuurstation aangeboden vanuit de meeste luchthavenhotels. U kunt de camper ophalen tussen 13.00 en 16.00 uur.

  Vrije dag

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vertrek Calgary naar Amsterdam Dag 5

  Vandaag levert u in de ochtend uw camper in bij het verhuurstation en gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel of het vliegveld.

 • Aankomst Amsterdam Dag 6

  Aankomst in Amsterdam en einde van een fantastische reis!Deel deze reis

Praktisch

 • Klimaat

  Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.

  Canada heeft vanwege de grootte een divers klimaat:
  Oostkust: warme zomers/koude winters
  Westen: warme zomers, milde winters. De Rocky Mountains zijn in de winter uiteraard erg koud. Het kan aan de westkust (Vancouver en omgeving) regenachtig zijn.

 • Inentingen

  Volgens onze laatste informatie heeft u voor Canada geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/travelnauts

 • Reisdocumenten

  U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met de dag van vertrek vanuit Canada. Indien u langer dan 90 dagen in Canada verblijft is een visum noodzakelijk. Uw kinderen hebben een eigen paspoort nodig!
   
  Vanaf 15 maart 2016 dient iedereen die naar Canada reist vooraf online toestemming te vragen via het Electronic Travel Authorization ETA, vergelijkbaar met de bestaande ESTA-procedure voor de Verenigde Staten. [Meer informatie ontvangt u uiteraard bij boeking en veel informatie is te vinden op http://www.Canada.ca/eTA.]
   
  [Houdt u hiervoor uw geldige paspoort (waarmee u reist, minimaal geldig t/m de dag na terugkomst uit Canada) en een creditcard bij de hand. Wij adviseren om het ETA-formulier uiterlijk 72 uur voor uw vertrek aan te vragen. Na goedkeuring is uw ETA 5 jaar geldig (tenzij u uw paspoort vernieuwt; vraagt u dan een nieuwe ETA aan). De kosten bedragen op dit moment CA$ 7,- per persoon.]

 • Reizen met kinderen

  Goede voorbereiding is het halve werk en dat is zeker zo wanneer u met kinderen op reis gaat.
  Een aantal tips voor u:

  • Bedenk voor u een verre reis gaat plannen of uw kinderen dit aan kunnen.
  • Bedenk voor u een reis gaat plannen of uw kind zich prettig zal voelen op de gekozen bestemming.
  • Travelnauts regelt baby- en kindermaaltijden aan boord van het vliegtuig voor u.
  • Vraagt u ons altijd om een babybasket (gewicht verschilt, meestal tussen 7 en 10 kg).
  • Bespaar niet op de eventuele huurauto of camper en kamers en daarmee ruimte.
  • Travelnauts zal proberen autozitjes voor u te verzorgen in de auto of camper.
  • Travelnauts biedt de mogelijkheid om kamers met “connecting”-doors of suites te reserveren.
  • Hoe u ook reist, houd rekening met de afstanden, maak niet te lange dagen en bouw voldoende rustmomenten in.

  Deryan Travel Cot
  Indien u met een baby of peuter reist reserveren wij voor u een babybedje in de hotels. Het kan echter wel eens voorkomen dat deze bedjes wat verouderd zijn en dat ouders dit als niet prettig ervaren. Misschien zou u liefst uw eigen campingbedje meenemen maar vanwege het formaat en gewicht is dat geen optie? Of wilt u uw kindje even laten slapen zonder dat u ‘verplicht’ naar uw hotelkamer moet? Wellicht is een Deryan Travel Cot dan een optie.

  Een Travel Cot is een licht gewicht pop-up reisbedje/tentje, wat u heel makkelijk kunt opzetten, inpakken en meenemen. Bovendien biedt een Travel Cot bescherming tegen zon, muggen en andere insecten; ook handig wanneer u op het strand of in het park bent. Een Travel Cot is ook geschikt wanneer u met een camper reist. Plaats de Travel Cot op het bed van uw kind in de camper en uw kindje kan veilig slapen. www.deryan.com

 • Tijdsverschil

  Aan de westkust (Calgary, Vancouver) is het 9 uur vroeger dan in Nederland en België.

Meer ervaringen

Klantervaringen

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.