Familiereis per camper langs de oostkust van Australië28-daagse reis

Ontdek Oost-Australië per camper! U deelt zelf uw route en tijd in, blijft gemakkelijk wat langer op een leuke plek en bent enorm flexibel. Al uw spullen gaan mee op reis en u hoeft de koffer maar één keer in en uit te pakken. Reizen per camper is ideaal voor gezinnen. Australië is het ultieme land om op deze wijze op avontuur te gaan. Ervaar de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt op dit prachtige continent!

Cairns
Voor de kids
 • Voor alle leeftijden
 • Fietsen in bruisend Sydney
 • Ontdek de onderwaterwereld bij Great Barrier Reef
 • Zwemmen, surfen en zonnen in Noosa
 • Kamperen in de natuur
 • Marshmallows roosteren tijdens een kampvuur
€ 3.699,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor een gezin van 4 personen
Inclusief
 • Ontspannen vluchten met Singapore Airlines, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting
 • Gezinsvriendelijke verblijf op een fijne locatie in Sydney, op basis van logies
 • Comfortabele camperhuur Britz
 • Inclusive package verzekeringen en extra's
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Voorstel aanvragen Deze reis is volledig aan te passen aan jullie wensen
 • Programma
 • Prijs & info
 • Excursies
 • Praktisch

Dit wordt jullie volgende avontuur

 • Vertrek uit Amsterdam Dag 1

  Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam in de richting van Australië. Er wordt een overstap gemaakt op een luchthaven, alvorens u de volgende dag aankomt in wereldstad Sydney.

 • Aankomst in Sydney Dag 2

  Na twee lange vluchten komt u aan in Sydney, de grootste en meest bekende stad van Australië. U gaat op eigen gelegenheid naar het verblijf in het centrum van Sydney waar u de eerste dagen kunt bijkomen en de indrukwekkende stad kunt verkennen.

  Adina Apartment Hotel Sydney Surry Hills - Sydney / Surry Hills

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dagen Sydney Dag 3-4

  U heeft een aantal dagen om Sydney te verkennen en te acclimatiseren. Ontdek de stad al wandelend en maak aanvullend gebruik van het openbaar vervoer. De stad per fiets ontdekken behoort ook tot de mogelijkheden. Ook een bezoek aan het natuurschoon van de Blue Mountains is een aanrader!

  Adina Apartment Hotel Sydney Surry Hills - Sydney / Surry Hills

  Inbegrepen excursie:

  Georganiseerde fietstour Sydney

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Sydney - Camper ophalen Dag 5

  U reist vandaag naar het verhuurstation van Britz of Maui, om uw camper op te halen. We hebben de verhuurmaatschappijen naast elkaar gezet voor u.
   
  Britz
  Britz is de grootste camperverhuurder in Australië. De campers zijn gemiddeld 2 tot 4 jaar oud. Britz biedt compacte campers, grotere campertypes met een entertainmentsysteem compleet met dvd-speler, maar liefst twee zithoeken en een automatisch uitklapbaar zonnescherm. Ook 4-WD campers kunnen bij Britz gehuurd worden. De maatschappij werkt met flextarieven die worden gebaseerd op vraag en aanbod, deze wijzigen wekelijks. U reist op eigen gelegenheid naar het verhuurstation van Britz, deze ligt over het algemeen in een straal van circa 10 kilometer van het stadscentrum. Alle grote steden in Australië hebben een verhuurstation. Eventuele kinderzitjes en boosterseats zijn bij de huur van uw camper inbegrepen. Britz biedt campers tot 6 personen.
   
  Maui
  Maui staat voor goede service, prachtige en moderne campers met de meest moderne faciliteiten. Zo beschikken de campers allen over een entertainmentsysteem compleet met dvd-speler, hebben de grotere campertypes maar liefst twee zithoeken en een automatisch uitklapbaar zonnescherm. De maatschappij werkt met flextarieven die worden gebaseerd op vraag en aanbod, deze wijzigen wekelijks. U reist op eigen gelegenheid naar het verhuurstation van Maui, deze ligt over het algemeen in een straal van circa 10 kilometer van het stadscentrum. Alle grote steden in Australië hebben een verhuurstation. Eventuele kinderzitjes en boosterseats zijn bij de huur van uw camper inbegrepen. Maui biedt campers tot 6 personen. Campers van Maui zijn gemiddeld tot 2,5 jaar oud. Maui biedt daarmee de meeste luxe en comfort tijdens uw reis door Australië.

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Camper rondreis Australië Dag 6-27

  De komende weken rijdt u vanuit Sydney noordwaarts de schitterende oostkust van Australië af met als eindbestemming Cairns.

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vertrek Cairns naar Amsterdam Dag 28

  Vandaag levert u de camper in nabij de luchthaven van Cairns. Daarna gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Cairns waar u zich gereed maakt voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 • Aankomst Amsterdam Dag 29

  Einde van deze fantastische reis!

Prijzen

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.699,- per persoon, op basis van een gezin van 4 personen.

Inclusief

 • Ontspannen vluchten met Singapore Airlines, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting
 • Gezinsvriendelijke verblijf op een fijne locatie in Sydney, op basis van logies
 • Comfortabele camperhuur Britz
 • Inclusive package verzekeringen en extra's
 • Onvergetelijke ervaringen, waaronder een georganiseerde fietstour in Sydney (Groepsverband)
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt (digitaal) documentatiepakket met uitgebreide reisbeschrijvingen en tips
 • Verrassing voor de kinderen!
VANAFPRIJS
€ 3.699,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Praktisch

 • Campings reserveren

  We krijgen veel vragen over het reserveren van campings in Australië en Nieuw-Zeeland. Hieronder hebben we de meest voorkomende vragen samengesteld en deze voor u beantwoord:

  We maken een lange reis en hebben geen idee hoe onze definitieve route gaat zijn. We willen graag flexibel zijn en vrijheid hebben, kan dit?
  Het reizen is de afgelopen jaren enorm verandert. Het heeft ervoor gezorgd dat het aanbod kleiner is geworden, terwijl de vraag groter is. In het verleden was het niet nodig om campings te reserveren in het laagseizoen (mei tot en met september). We merken van de afgelopen 2 jaren dat dit wel een must is om zekerheid te hebben en geen stress te hebben om aan het einde van de dag te horen krijgen dat campings vol zijn en er verschillende campings benadert moeten worden. Geen prettige manier van reizen. Voor de andere maanden is het altijd al noodzakelijk geweest om campings te reserveren.

  Is het reserveren van campings nodig voor heel Australië en Nieuw-Zeeland?
  Uiteraard is dit per regio verschillend, maar alsnog raden we aan om alles ver van te voren vast te leggen. Vaak is het binnenland van Australië minder druk qua toeristen, maar hier zijn dan ook veel minder campings te vinden. De kustlocaties in Queensland zijn daarnaast ook erg gewild onder Australiërs zelf. In Nieuw-Zeeland is de noodzaak iets minder groot, maar ook hier zijn de mooiste campings vooraf volgeboekt, met name in de maanden december en januari. 

  Mag je wildkamperen in Australië en Nieuw-Zeeland om zo de vrijheid te behouden?
  In Australië & Nieuw-Zeeland mag je officieel niet wild kamperen. Er zijn boetes van toepassing voor het wild kamperen. 

  Wat voor soorten campings zijn er te vinden in Australië en Nieuw-Zeeland?
  Het aanbod aan campings is groot en wisselt enorm. Zo zijn er grote familiecampings, zoals we deze ook kennen in Europa met animatie en zwembadcomplexen. Daarnaast zijn er, voornamelijk in Nieuw-Zeeland, ook echte natuurcampings waar u verblijft middenin een natuurpark. Op deze campings is geen receptie aanwezig, maar dient u wat geld in een envelop te stoppen en in een brievenbus te doen. Denk er aan dat er ook natuurcampings zijn die niet beschikken over stroomvoorzieningen of warm water. 

  Waar vind ik een overzicht van de campings die er te vinden zijn?
  Onze tip: Download de app Wikicamps Australia of WikiCamps New Zealand. Deze app kunt u gratis downloaden en zit boordevol informatie. U kunt het volgende met deze app:
  – Alle campings zijn geladen die te vinden zijn op beide bestemmingen (het aanbod is immens)
  – De voorzieningen worden per camping aangegeven
  – Er worden richtprijzen aangegeven die de camping hanteert
  – Recensies van voorgaande reizigers zijn toegevoegd
  – Er wordt onderscheid gemaakt tussen Caravan Parks en campgrounds
  – Via de app kunt u zelf een route samenstellen en de campings toevoegen, zodat u een logische route heeft, welke u de gehele reis bij de hand kunt houden.
  Het is NIET mogelijk om via de app reserveringen te maken.

  Hoe kan ik de campings reserveren?
  Via de Wikicamps app https://www.wikicamps.com.au/ krijgt u per camping ook informatie te zien over de website / contactgegevens van de camping. We raden aan om rechtstreeks contact op te nemen met de campings voor het reserveren van een plek. De betaling gaan via uw creditcard.

  Wat zijn goede campings?
  Onderstaand zijn campings van zeer goede kwaliteit met veel voorzieningen. Het gaat hier niet om de natuurcampings, maar de wat grotere / comfortabele campings. 
  Big4 Holiday Parks in Australië: https://www.big4.com.au/
  Top10 Holiday Parks in Nieuw-Zeeland: https://top10.co.nz/

 • Klimaat

  U kunt Australië het beste bezoeken in de tussen de maanden september tot en met maart/april.
  Omdat het onder de evenaar ligt, is het er zomer gedurende onze winter. Doordat het land zeer uitgestrekt is, komen er meerdere klimaattypen voor. Het noorden kent bijvoorbeeld een regenseizoen in de periode oktober tot maart. Over het algemeen is het er droog, zonnig en heet.

  Noorden: tropisch regenklimaat met een droge periode gedurende onze zomer
  Zuidoosten: Mediterraan klimaat
  Midden en Westen: Woestijn en steppen klimaat

  Vooral op het zuidelijke halfrond is de ozonlaag de laatste jaren dunner geworden. Wij adviseren u tussen 11.00 en 15.00 uur uit de zon te blijven.

 • Inentingen

  Voor Australië zijn geen inentingen nodig. De hygiënische normen zijn erg hoog. Ziektes als Malaria komen er niet voor.

 • Reisdocumenten

  Alle reizigers dienen in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste zes maanden geldig is bij terugkomst in Nederland of België. Ook als u uw reis onderbreekt in Azië, dient uw paspoort nog tenminste zes maanden geldig te zijn bij terugkomst in Nederland of België.

  Daarnaast heeft u een toeristenvisum nodig. Dit visum kunt u aanvragen via de website van de Australische overheid. Nederlandse en Belgische paspoorthouders kunnen in de meeste gevallen een gratis eVisitor visum aanvragen bij een verblijf van minder dan drie maanden.

  Bij een rondreis door Australië van langer dan drie maanden kunt u het visum ook zelf aanvragen via de website van de Australische overheid. U kunt een visum ook laten verzorgen door de Australische ambassade in Den Haag.

  Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Australië aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen.

  Controleer voor vertrek u of alle documenten heeft en houdt u de visa bij de hand tijdens de paspoortcontrole in Australië.