Salsa, oldtimers en tropische stranden op Cuba16-daagse reis

Deze privérondreis is bestemd voor gezinnen met kinderen die kennis willen maken met het echte Cuba. Naast een bezoek aan alle highlights krijgt u de kans om bijzondere tripjes te maken, waaronder een bezoek aan een indianendorp en eten in huiskamerrestaurantjes bij de ‘locals’. Bijzonder leerzaam zijn de rondleidingen door Cubaanse boeren op hun eigen tabaksplantages en door lokale gidsen in adembenemende natuurgebieden. De afwisseling tussen cultuur en natuur is evenwichtig verdeeld en u verblijft zowel in kleinere, bijzondere hotels met zwembad als in iets grotere accommodaties met meer faciliteiten. Ook casa particulares komen aan bod tijdens uw reis. Een bijzondere reis voor het hele gezin!

Havana
Viñales Vallei
Varadero
Voor de kids
 • Advies vanaf 4 jaar
 • Paardrijden
 • Kindertheater
 • Tabaksplantages
 • Canopytochten
 • Zwemmen met dolfijnen
 • Dansen en salsamuziek
 • Indianendorp bezoeken
 • Hagelwitte stranden
 • Snorkelen
€ 2.699,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor een gezin van 4 personen
Inclusief
 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Vervoer van de luchthaven naar het hotel en v.v.
 • Overnachtingen in de aangegeven hotels en de aangegeven kamertypes
 • Alle aangegeven maaltijden
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Voorstel aanvragen Deze reis is volledig aan te passen aan jullie wensen
 • Programma
 • Prijs & info
 • Praktisch

Dit wordt jullie volgende avontuur

 • Amsterdam - Havana Dag 1

  Na aankomst op de luchthaven van Havana wordt u door onze lokale vertegenwoordiging opgehaald en naar uw hotel gebracht.

  Hostal Calle Habana 559 - Havana
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dagen Havana Dag 2-3

  U heeft twee volledige dagen de tijd om Havana te leren kennen. Begin bijvoorbeeld met een stadswandeling om een goede eerste indruk te krijgen. Loop over Havana’s hoofdstraat Calle Obispo en bezoek El Capitolo Nacional, een imitatie van het Capitool in Washington in het hart van de stad. Onder de koepel bevindt zich een (nagemaakte) diamant die het nulpunt van de stad aangeeft; vanuit hier worden alle afstanden gemeten.
   
  Het symbool van Havana is het Castillo del Morro, het imposante kasteel van de drie heilige koningen. Dit nationale monument steekt zestig meter boven de zeespiegel uit en is de perfecte locatie om de hele stad te overzien. Ook het nabijgelegen fort Castillo de la Real Fuerza is de moeite waard. Een ‘must see’ is ook de Catedral de San Cristóbal de la Havana, een uit 1748 daterende kathedraal in barokstijl. Vooral ’s avonds heeft u vanaf het plein voor het gebouw een prachtig uitzicht.
   
  Vergeet niet om het kasteel San Salvador de la Punta te bezoeken, die u bij de haven vindt en de boulevard Malecón. Feiten over de belangrijkste gebeurtenis in de Cubaanse geschiedenis vindt u in het Museo de la Revolución; de vele voorwerpen en foto’s van onder meer Fidel Castro en Che Guevara voeren u mee in de strijd voor onafhankelijkheid. U zult zich tijdens een stadswandeling overigens prima vermaken: muziek op elke straathoek, oldtimers, salsa en de vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat al uw zintuigen worden geprikkeld. Heeft u even geen zin meer om te lopen? Pak dan een fietstaxi.

  Hostal Calle Habana 559 - Havana
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Havana – Viñales Vallei Dag 4

  U vertrekt richting het westen naar de beroemde Viñales Vallei, het wonderschone groene hart van de provincie Pinar del Rio. Uw rit leidt door het westelijke deel van het eiland dat wordt gekenmerkt door een exotisch landschap en diepe valleien vol ‘Koninklijke Palmen’, de nationale boom van Cuba.
   

  Hotel Los Jazmines - Viñales Vallei
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Viñales Vallei Dag 5

  Een volle dag ter vrije besteding!
   
  In de buurt kunt u een kijkje nemen op een echte Cubaanse boerderij en zien hoe de sigaren worden gemaakt. Een andere aanrader: maak een wandelexcursie waarbij u op stap gaat met een lokale gids. Hij zal u begeleiden en uitleg geven over de flora, fauna en geschiedenis. Leuk om meer te leren over het gebied en de tabaksindustrie!

  Hotel Los Jazmines - Viñales Vallei
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Viñales Vallei – Las Terrazas Dag 6

  U verlaat de Viñales Vallei en rijdt weer richting het noordoosten. Volg de spannende weggetjes binnendoor of neem de ‘snelweg’ naar het gebied van het plaatsje Soroa en ecotoerismecentrum Las Terrazas. Beide locaties liggen in de heuvels van het Sierra del Rosario natuurreservaat tussen de prachtige groene bergen, koffie- en tabaksplantages en schilderachtige valleien. Dit gebied staat bekend als de ‘Regenboog van Cuba’, vanwege het weelderige groen en de vele varens, orchideeën, begonia’s en andere bloemen.

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Las Terrazas Dag 7

  U heeft de gehele dag de tijd om met uw gezin deze prachtige omgeving te ontdekken. Bekijk het gebied met een lokale gids, laat u uitgebreid informeren over het ecoproject. Drink koffie met de ‘locals’ in een lokaal restaurantje zoals het knusse ‘Casa del Campesino’ en neem een verfrissende duik in de natuurlijke baden bij Baños de San Juan. Ook een bezoek aan de nabijgelegen ruïnes van Franse koffieplantages uit de 19e eeuw zijn een bezoek waard.
   
  Houdt uw gezin wel van een uitdaging? Dan is een canopytocht door de boomtoppen van Las Terrazas een aanrader. ‘s Avonds is het leuk om in het dorp uit eten te gaan bij een ‘paladar’, een restaurant van een Cubaanse familie. Bent u in Las Terrazas in het weekend, neem dan met de wat oudere kinderen een kijkje in een lokale discotheek. Dorpelingen van alle leeftijden stromen toe en houden vaak spontane danswedstrijden. U zult ontdekken dat niet alleen de jongeren maar ook de meeste Cubaanse ouderen nog indrukwekkende dansmanoeuvres durven laten zien.

  Hotel La Moka - Las Terrazas
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Las Terrazas - Cienfuegos Dag 8

  Vandaag legt u wat meer kilometers af en maakt u een mooie rit over het Caribische eiland. U gaat op weg naar het sfeervolle Cienfuegos. Uw rit leidt vooral over de kleinere landwegen door een pittoresk landschap. Onderweg komt u meerdere leuke locaties tegen voor een stop, zoals het nationale park en moerasgebied Cienaga de Zapata. Vanuit het plaatsje Playa Larga, aan de oostzijde van het moerasgebied, kunt u een uitstapje maken om het moeras te verkennen. Playa Larga zelf beschikt over prima stranden waarbij het water van de zee soms rood kleurt door de mangrovebossen in het moeras.

  Casa Buena Vista - Cienfuegos
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Cienfuegos Dag 9

  De ‘Parel van het Zuiden’ is de op drie na belangrijkste stad van Cuba en wordt beschouwd als het kroonjuweel van de Cubaanse architectuur in de negentiende eeuw. Het historische centrum van de stad, dat wordt gekenmerkt door een zeer geordend stratenstelsel en prachtige gebouwen, is uitgeroepen tot nationaal monument.

  Casa Buena Vista - Cienfuegos
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Cienfuegos - Trinidad Dag 10

  Een korte rit over de zuidzijde van het eiland langs de Caribische kust brengt u vandaag naar Trinidad: een fotogenieke stad waar de klok is stil gaan staan in het koloniale tijdperk en nooit meer verder is gaan tikken… Trinidad is omgeven door bergen en wordt gesierd door originele keienstraatjes, pastelkleurige huisjes, kloosters, klokkentorens en historische gebouwen die tezamen de authentieke Spaanse sfeer van de zestiende eeuw ademen. Op ongeveer 12 kilometer afstand van Trinidad vindt u Playa d’Ancon, waar een wit zandstrand is aangelegd.

  Casa de la Trinidad - Trinidad
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Trinidad Dag 11

  U heeft vandaag de tijd om Trinidad te ontdekken. Maak een wandeling, met of zonder gids, langs alle beroemde gebouwen en pleinen en vergeet niet om veel foto’s te maken tijdens uw tocht. Verspreid door de stad vindt u overal leuke winkeltjes en kraampjes waar u souvenirs kunt kopen, zoals in La Casa del Afredo; hier verkoopt een hele familie keramisten leuke Cubaanse handwerken zoals geschilderde maskers in de Santeria (geloofs)-kleuren.
   
  Neem af en toe plaats op een van de terrasjes en neem het Cubaanse leven in u op terwijl u geniet van de salsamuziek die uit de barretjes en huizen klinkt. Salsa dansen kan in de Casa de la Musica en op de trappen naast de kerk aan de Plaza Mayor. Loop vooral ook even binnen bij het leuke authentieke barretje La Canchanchara en proef het gelijknamige lokale drankje canchanchara, bestaande uit rum met honing en citroensap (alleen voor volwassenen uiteraard). Voor Cubaanse livemuziek is Casa de la Trova een aanrader.

  Casa de la Trinidad - Trinidad
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Trinidad – Varadero Dag 12

  U verlaat het zuidelijke deel van Cuba en rijdt vandaag door het binnenland naar de noordzijde van het eiland. Neem weg 12 vanaf Trinidad en bezoek onderweg Sugar Mill Valley waar de suikerindustrie begon in de 18e eeuw en de Hacienca Iznaga. Dit laatste is de woning van een van de rijkste suikerbaronnen die Cuba gekend heeft. Het huis is ingericht als museum annex restaurant en aan de achterzijde bevindt zich een aantal nissen waarin vroeger slaven werden vastgeketend als vorm van straf.

  Sol Palmeras - Varadero
  Inclusief all inclusive

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dagen Varadero Dag 13-14

  U heeft nog 2 volle dagen met uw gezin om bij het zwembad te liggen, te relaxen op het strand of diverse uitstapjes maken!

  Sol Palmeras - Varadero
  Inclusief all inclusive

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Varadero - Havana - Amsterdam Dag 15

  Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel in Varadero en naar de luchthaven van Havana gebracht voor uw retourvlucht naar Amsterdam.

 • Aankomst Amsterdam Dag 16

  Einde van deze fantastische reis!

Prijzen

Inclusief

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Vervoer van de luchthaven naar het hotel en v.v.
 • Overnachtingen in de aangegeven hotels en de aangegeven kamertypes
 • Alle aangegeven maaltijden
 • Huurauto Categorie SUV
 • Georganiseerde fietstour in Havana (Groepsverband)
 • Toeristenvisum Cuba
 • Documentatiepakket
 • Verrassing voor de kinderen
VANAFPRIJS
€ 2.699,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Praktisch

 • Bijzonderheden
  • Een reis door Cuba is alsof u met een tijdmachine terug gaat in de tijd. Het is een fascinerend en schitterend land dat door het relatieve isolement weinig aan authenticiteit heeft ingeleverd. Een reis hier is niet als een geoliede machine op de automatische piloot; hier en daar kan het haperen. Voor een rondreis over het eiland per huurauto is het vooral zaak om over een avontuurlijke spirit te beschikken.
  • Op Cuba is buiten de luxe strandhotels op heel erg weinig plekken een goede Wifi verbinding te vinden. In sommige steden zijn er speciale wifipunten in de stadsparken, waar je dan ook vele lokale Cubanen ziet samenkomen. Het is daarom aan te raden om vooraf in Nederland al de app 'Maps Me' te downloaden op uw telefoon. Op deze manier kunt u zonder wifi gebruik maken van de routekaarten in Cuba. Ditzelfde is ook aan te raden met een vertaalapp, mocht u de Spaanse taal niet machtig zijn. 
  • Op Cuba is een gebrek aan vrijwel alles. Tijdens uw reis heeft u hier over het algemeen geen last van, maar het is aan te raden om voldoende medicijnen van huis mee te nemen. Denkt u hierbij aan paracetamol en eventueel diarreeremmers. Deze medicijnen zijn schaars in Cuba, waardoor het toch een fijn idee is om dit bij de hand te hebben, mocht u het nodig hebben. 
  • In Cuba is er echt armoede onder de lokale bevolking. Waarschijnlijk gaat u bedelaars tegenkomen of kinderen die graag geld van u willen ontvangen. Wij raden niet aan geld te geven. Mocht u toch graag iets voor deze mensen willen betekenen, kan dit ook op een andere manier. Zoals eerder gezegd is er een gebrek aan vrijwel alles. Voor lokale Cubanen is het ontzettend lastig en erg duur om aan shampoo, tandpasta en andere verzorggingsproducten te komen. Neemt u wellicht hier iets van mee uit Nederland en geeft u dit aan de lokale mensen, ze zullen dit erg waarderen. 
 • Klimaat

  Cuba heeft een subtropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van rond de 27 graden. Vanaf mei begint het regenseizoen, ook hier blijft het vaak beperkt tot een flinke bui in de namiddag. De maanden juli en augustus zijn het warmst en vochtigst. De maanden september en oktober hebben de meeste kans op orkanen.

 • Inentingen

  Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP en Hepatitis A. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/travelnauts

 • Reisdocumenten

  U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na aankomst in Cuba geldig is en een toeristenvisum. Deze krijgt u van ons voor vertrek toegezonden. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een paspoort!