Zuid-Afrika

Je gunt je kind toch de wereld!

Steden, nijlpaarden, uitgestrekte baaien in Zuid-Afrika

Alle highlights van Zuid-Afrika verkennen en toch in een rustig tempo met uw gezin op pad? Dat kan met deze Family Time reis. In drie weken verkent u de Kaapstreek, de mooie Tuinroute, lagunes en stranden. Maar u bezoekt ook het Krugerpark, de Wetlands van Saint Lucia en Swaziland. Tijdens deze afwisselende reis verblijft u in kindvriendelijke lodges en gaat u op safari op zoek naar de Big Five. Op uw gemak, met voldoende tijd voor uitstapjes, ziet u alles wat het indrukwekkende Zuid-Afrika te bieden heeft.

Voor de kids
 • Krugerpark
 • Olifanten
 • Leeuwen
 • Survival lessen
 • Olifantenpoep ontleden
 • Giraffes
 • Neushoorns
 • Zwemmen
 • Pinguïns

Programma

Aanpassingen in het programma, verlenging van de reis, toevoeging van een strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen behoren allen tot de mogelijkheden. Geeft u ons bij uw reisvoorstel aanvraag gerust uw wensen door.

 • Amsterdam - Kaapstad Dag 1

  Na aankomst in Kaapstad wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar het verblijf in Kaapstad gebracht.

  Kaapstad heeft genoeg te bieden om enkele dagen heerlijk te vertoeven: wat dacht u van het mooie Kaap de Goede Hoop, witte zandstranden, de Tafelberg, leuke winkelgebieden, diverse musea, Robben Island, botanische tuinen en Boulder Beach met een heuse pinguïnkolonie? Niet voor niets wordt Kaapstad vaak bestempeld als een van de mooiste steden ter wereld.

  Brenwin Guest House - Kaapstad

 • Vrije dag Kaapstad Dag 2-3

  U haalt vandaag de huurauto op in het centrum van Kaapstad.

  Een aantal hele dagen om Kaapstad te ontdekken! Vandaag heeft u de keuze uit vele leuke activiteiten: bezoek de Tafelberg, neem een kijkje bij de pinguïnkolonie in Simons Town die Boulder Beach heeft uitgekozen als broedplaats, maak een trip naar Robben Island waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten en wat nu op de Werelderfgoedlijst staat of kom oog in oog te staan met tropische vissen en haaien tijdens een duikexcursie in het Two Oceans Aquarium. Ook een bezoek aan de botanische tuin Kirstenbosch is een aanrader.

  Brenwin Guest House - Kaapstad

 • Kaapstad – Stellenbosch Dag 4

  Vandaag verlaat u Kaapstad en rijdt u oostwaarts naar het sfeervolle stadje Stellenbosch.

  Stellenbosch wordt vaak omschreven als een groot openluchtmuseum, vanwege de diverse gebouwen en straten met een historische waarde. De highlights worden omringd door leuke oude straatjes vol cafés, winkeltje, restaurants en studentenbarretjes.

  Knorhoek Guest House - Stellenbosch

 • Stellenbosch – Hermanus – Heidelberg Dag 5

  U reist vandaag verder de West Kaap in. Wij raden u aan om iets meer tijd te nemen en via de kust te rijden via de R44 en de R43. De kust is hier namelijk prachtig en u kunt een aantal leuke stops maken.

  Skeiding Guest Farm - Heidelberg

 • Heidelberg - Knysna - Plettenberg Bay Dag 6

  Ga deze ochtend mee met Neels om de dieren te voeren. Daarna neemt u afscheid van de boerderijdieren en rijdt in oostelijk richting Mossel Bay. Mossel Bay is de start van de beroemde Tuinroute: een kuststreek met diepe baaien, lange zandstranden, heldere lagunes en woeste kliffen, waar de bergen steil in zee afdalen. Parallel aan deze dramatische kust ligt een bergrug en vindt u een gordel regenwouden en nationale parken. Indrukwekkender kan het bijna niet. Onderweg komt u vandaag langs allerlei natuurparken waar u stops kunt maken voor prachtige wandelingen, zoals het Wilderness National Park en Kruisfontein Forest. Vervolgens rijdt u naar Plettenberg Bay.

  Dunes Leisure Resort - Plettenberg Bay

 • Vrije dag Plettenberg Bay Dag 7

  Vandaag heeft u nog een volledige dag om Plettenberg te ontdekken.
  Het dorp beschikt over de mooiste stranden van Zuid-Afrika en het dorp biedt een ruim aanbod aan restaurants. In de periode van juli tot december kunt u hier verschillende soorten dieren spotten, waaronder walvissen, dolfijnen, zeehonden en met geluk orka's.

  Dunes Leisure Resort - Plettenberg Bay

 • Plettenberg Bay - Tsitsikamma National Park Dag 8

  U zet koers richting het Tsitsikamma National Park, een prachtig natuurgebied wat ook wel de tuin van de Tuinroute wordt genoemd.

  Tsitsikamma Village Inn - Tsitsikamma National Park

 • Vrije dag Tsitsikamma Dag 9

  Vandaag brengt u door in het Tsitsikamma National Park. Natuurlijk is een bezoekje aan het park, met de reeds genoemde wandeling naar de hangbrug, een aanrader. Maar er is nog veel meer te doen! Wat dacht u van de volgende ideeën: ga in een tube de Storms River af tijdens een blackwater tube-tour, maak een paardrijtocht, ga mountainbiken, quad rijden, slinger door de boomtoppen tijdens een canopytocht of verleg uw grenzen met een bungeejump van de hoogste springlocatie ter wereld. Verder kunt u in dit gebied roeien, zeilen, kanoën, abseilen, op kloofing-avontuur (bedwing de kloof al klimmend, zwemmend, springend in een wetsuit)) of een boottocht op de Storms River maken en uiteraard diverse wandelingen maken. Bovendien maakt u in de maanden mei t/m oktober kans om vlak voor de kust walvissen en dolfijnen te spotten.

  Tsitsikamma Village Inn - Tsitsikamma National Park

 • Tsitsikamma National Park – Addo Elephant Park Dag 10

  U rijdt verder via de prachtige Tuinroute langs de kust naar St. Francis Bay. St. Francis Bay is een klein dorpje met een bijzondere sfeer, vooral door de witgeschilderde huisjes met rieten daken. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandeltochten, golfen, paardrijden, zandboarden en mountainbiken. Verder kunt u van het strand genieten, zwemmen in de oceaan of een boottocht maken en op zoek gaan naar walvissen en dolfijnen!
   
  Vervolgens rijdt u via de kortere zandweg of de iets langere route via de verharde weg, naar het westelijker gelegen Addo Elephant National Park. Het park is 14.551 hectare groot en zoals de naam al zegt, hier verblijven vele olifanten.

  Addo Main Restcamp - Addo National Park

 • Vrije dag Addo Dag 11

  De gehele dag staat in het teken van olifanten, leeuwen, buffels, olifanten, zebra’s, neushoorns en… nog meer olifanten! Kiest u uw favoriete manier om vandaag het park te verkennen: te paard, te voet, per 4-wheeldrive… de keuze is aan u en uw gezin.
  NB. Tijdens de safari’s in open 4×4 jeep geldt een minimumleeftijd van 6 jaar vanwege de veiligheid van de kinderen.
   
  Tip: maak op eigen gelegenheid een safari in het Addo Elephant Park en ga op zoek naar de Big Five! Zelf rondrijden met de auto is hier erg goed te doen. Bij de ingang van het park krijgt u een kaart met de diverse routes. Ook zijn er picknickplaatsen aanwezig in het park, ga dus gerust een hele dag en neem een lunch mee. Uiteraard kunt u alleen picknicken op de aangegeven omheinde locaties die u op de kaart vindt. Addo heeft namelijk een indrukwekkende populatie leeuwen, luipaarden en andere wilde dieren die u liever van een afstand bekijkt…

  Addo Main Restcamp - Addo National Park

 • Addo – Port Elizabeth – Durban / Umhlanga Dag 12

  Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Port Elizabeth. Daar levert u de huurauto in en maakt u zich klaar voor de vlucht naar Durban. Na aankomst in Durban haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Umhlanga Rocks. Hier kunt u enkele dagen genieten aan het strand. Mocht het strand te fris zijn, dan biedt deze omgeving genoeg vertier.

  Chartwell Guesthouse - Durban

 • Vrije dag Durban Dag 13

  Een volle dag om Durban te verkennen! Durban staat bekend als een belangrijke badplaats, vooral door het klimaat. De meeste grote hotels bevinden zich op de Golden Mile; het ‘gouden strand’ met zijn lange promenade. U ziet er vaak Zoeloe-dames die handgeweven vlechtwerk verkopen terwijl de mannen u proberen te overtuigen om een rondrit door de stad te maken. Breng vandaag door op het strand van Uhmlanga/Durban (indien de temperatuur dit toelaat).

  Chartwell Guesthouse - Durban

 • Umhlanga / Durban – Saint Lucia Dag 14

  Vandaag heeft u een korte rit voor de boeg naar Saint Lucia.  U kunt een stop maken in Shakaland.
  Een bezoek geeft u een goed beeld van de leefgewoontes en gebruiken van de Zulu’s. Er vinden dagelijkse indrukwekkende rituele dansen plaats en er kan meegegeten worden met de stam.

  Elephant Coast Guesthouse - Saint Lucia

 • Vrije dag Saint Lucia Dag 15

  De laguna bij Saint Lucia biedt u de mogelijkheid om krokodillen en nijlpaarden te spotten. Daarnaast is het mogelijk om een boottocht te maken op zee op zoek naar de walvissen die hier te vinden zijn tussen juni en november.

  Elephant Coast Guesthouse - Saint Lucia

 • Saint Lucia – Swaziland / Mlilwane Wildlife Sanctuary Dag 16

  Via een fraaie route rijdt u naar Mbabane. Het zelfstandige koninkrijk Swaziland wordt omgeven door Zuid-Afrika en Mozambique. Anders dan in Zuid-Afrika zult u hier met een bevolking in aanraking komen die in haar cultuur de Westerse invloeden minder een rol heeft laten spelen. Het land van de Swazi's is een veelzijdig landschap. Op een betrekkelijk klein oppervlakte is de diversiteit enorm. Van noord naar zuid is het land te onderscheiden in het hoogveld, middenveld, laagveld en het Lubombo-gebied. Het hoogveld gaat tot 1800 meter en is voornamelijk dicht bebost, evenals het middenveld. Het laagveld en Lubombo zijn met name savanneachtige streken. De doorgaande weg brengt u door het midden- en laagveld. Op deze route liggen dorpjes en steden met grote en drukbezochte marktpleinen, waar allerhande zaken als kleine gebruiksvoorwerpen, fruit en vee worden verhandeld. U heeft voor Swaziland geen visum nodig. Houdt u er wel rekening mee dat de ‘gate’ van Swaziland voor het donker (circa 16.00 uur) sluit.

  Mlilwane Rest Camp - Swaziland

 • Vrije dag Swaziland Dag 17

  Leuk om Swaziland te verkennen. Dit land is erg verschillend ten opzichte van Zuid-Afrika en leuk om de cultuur te beleven van die authentieke land. Daarnaast beschikt het land over prachtige natuurgebieden en natuurlijk ook safari mogelijkheden.

  Mlilwane Rest Camp - Swaziland

 • Swaziland – Kruger National Park Dag 18

  De snelste route naar Skukuza Restcamp is via Hazyview naar de Paul Kruger Gate, maar u kunt er ook voor kiezen om via de zuidingang (Malelane Gate) het Krugerpark binnen te rijden. U rijdt dan een groot gedeelte al door het park en zult vandaag al de kans hebben om de Big Five te spotten! In dit gebied komen olifanten, witte neushoorns, buffels, zebra's, impala's, leeuwen, hyena's, luipaarden, cheeta's en veel verschillende antilopensoorten voor. Ook vogels zijn hier talrijk en met vele soorten vertegenwoordigd. Houdt u er rekening mee dat de gemiddelde snelheid in het Kruger Park erg laag ligt (circa 30 à 50 kilometer per uur). Zorgt u daarom dat u tijdig vertrekt, want u dient voor zonsondergang in het rest camp te zijn.

  Skukuza Restcamp - Krugerpark

 • Vrije dag in Kruger Dag 19

  U heeft vandaag een volledige dag de tijd om op safari te gaan. Het is erg leuk en spannend om met uw eigen huurauto op pad te gaan, maar het is ook zeker de moeite waard om een safari met een ranger te reserveren.

  Skukuza Restcamp - Krugerpark

 • Krugerpark – Hoedspruit Dag 20

  Vandaag gaat u op weg naar een wel heel bijzonder verblijf; u gaat de komende nachten overnachten in een heuse boomhut!
  Het leukste is om vandaag via het Krugerpark naar uw volgende verblijf te rijden en wellicht nog wild te spotten. Kiest u daarom niet voor de snelste route (buitenom het park, via Hazyview).

  Houdt u er rekening mee dat de gemiddelde snelheid in het Krugerpark erg laag ligt (30 à 50 kilometer per uur). Zorgt u daarom dat u tijdig vertrekt, want voor zonsondergang sluiten de poorten.

  Pezulu Tree House Game Lodge - Hoedspruit

 • Vrije dag Hoedspruit Dag 21

  Heerlijk wakker worden in uw boomhut en een volle dag voor de boeg om op zoek te gaan naar de Big Five in het Krugerpark! Een andere optie is een gedeelte van de Panoramaroute verkennen; een prachtig natuurgebied met diverse bekende highlights.

  Pezulu Tree House Game Lodge - Hoedspruit

 • Hoedspruit - Hazyview Dag 22

  Vandaag gaat u op weg naar Hazyview. Wij raden u aan om op tijd te vertrekken en nog een tankstop te maken in Hoedspruit. Neemt u de tijd om de fantastische Panoramaroute te verkennen!
  De rit voert langs spectaculaire vergezichten, prachtige rotsformaties, vele watervallen, uitkijkpunten, rivieren en andere bijzondere natuurverschijnselen.

  Rissington Inn - Hazyview

 • Hazyview – Johannesburg - Amsterdam Dag 23

  U zet koers richting de luchthaven van Johannesburg. Uw vlucht vindt pas in de avond plaats, dus ondanks de wat langere autorit heeft u tijd genoeg vandaag. In de avond levert u de huurauto in bij de luchthaven en checkt u in voor de vlucht naar Amsterdam.

 • Aankomst Amsterdam Dag 24

  Aankomst in Amsterdam en einde van een prachtige rondreis!

Kaart

Zuid-Afrika

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling, kamerindeling en accommodatiekeuze. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht.

Aanpassingen in het programma, verlenging van de reis, toevoeging van een strandverblijf en/of een combinatie met een bezoek aan Swaziland of Kaapstad behoren allen tot de mogelijkheden. Geeft u ons gerust uw wensen door.

Inclusief

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Binnenlandse vlucht Port Elizabeth – Durban, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Vervoer van de luchthaven naar het hotel in Kaapstad
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur, Categorie V, Europcar Classic Max pakket, 10 dagen Kaapstad
 • Autohuur, Categorie V, Europcar Classic Max pakket, 12 dagen Durban
 • Cross border brief voor Swaziland
 • Alle aangegeven maaltijden
 • Documentatiepakket
 • Verrassing voor de kinderen!

Exclusief

 • Stoelreservering KLM (zie aanvullingen)
 • Overige maaltijden
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Benzine
 • Optionele excursies en game drives/safari’s
 • Toegang tot de nationale parken & entreegelden Swaziland
 • Achterlatingskosten huurauto per auto, contractfee lokale belasting en kinderzitjes
 • Reis- en annuleringsverzekering