Watervallen, op safari en Okavango Delta in Botswana16-daagse reis

Is uw gezin bekend met Afrika en wilt u eens wat anders? Dan is deze reis door Botswana een aanrader. U begint in Zimbabwe waar u de indrukwekkende Victoria Falls watervallen bezoekt. Daarna rijdt u naar Chobe National Park, dat bekend staat om de grote populatie olifanten. Maar tijdens een safari heeft u ook kans om andere dieren te spotten zoals nijlpaarden, giraffes en leeuwen. Tenslotte slaapt u een nacht onder de sterrenhemel op de Makgadikgadizoutvlaktes en vliegt u vervolgens naar de Okavango Delta waar u twee nachten verblijft in een familievriendelijke lodge. U maakt hier boottochten door het hoge riet in een traditionele 'Mokoro' en u maakt wandelingen met een gids. U reist met u eigen 4WD auto door Botswana, zodat u de vrijheid heeft om te kunnen stoppen op mooie locaties of door een lokaal dorpje kunt wandelen.

Varen in een korjaal in de Okavango Delta, Botswana.

Varen in een korjaal in de Okavango Delta, Botswana.

Voor de kids
 • Advies vanaf 8 jaar
 • Slapen onder de sterrenhemel
 • Aanschouw het gedonder en gebrul van de Victoria Falls
 • Op zoek naar wilde dieren tijdens een safari
 • Varen in een traditionele mokoro in de Okavango Delta
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen
€ 5.999,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor een gezin van 4 personen
Inclusief
 • Ontspannen vluchten met KLM, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting
 • Vliegtickets met SA Airlink, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Ontvangst door onze vertegenwoordiging bij aankomst in Victoria Falls
 • Vervoer (privé) van uw hotel in Maun naar Maun Airport
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Voorstel aanvragen Deze reis is volledig aan te passen aan jullie wensen

In de spotlights

Dieren spotten vanaf het water

Net voor zonsondergang stappen jullie in een boot en varen jullie over de Chobe rivier op zoek naar wilde dieren. Zijn dat glimmende rotsen of toch een groepje nijlpaarden? En staat daar een olifant aan de oever? Een boottocht over de rivier in dit prachtige natuurgebied is onvergetelijk.

Slapen onder de sterren in de zoutpannen

Samen met een gids verkennen jullie de Ntwewe Pan per quad op zoek naar een geschikte slaapplek voor de nacht, onder de sterrenhemel. De uitzichten hier zijn adembenemend en je komt op plekken waar je je alleen op de wereld voelt. Ga op zoek naar vossen, grondeekhoorns, stokstaartjes en andere unieke woestijndieren. Warm op bij het kampvuur en kruip daarna in je slaapzak voor een unieke nacht.

 • Programma
 • Prijs & info
 • Excursies

Dit wordt jullie volgende avontuur

 • Amsterdam - Johannesburg Dag 1

  Na aankomst in Johannesburg wordt u ontvangen door onze lokale agent en gaat u met de shuttle service van het hotel naar Garden Court O.R. Tambo Airport Hotel.

  Garden Court OR Tambo International Airport - Johannesburg
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Johannesburg – Victoria Falls Dag 2

  Met de shuttle service van het hotel reist u naar de luchthaven. Hier maakt u zich klaar voor de vlucht naar Victoria Falls. Na aankomst op de luchthaven wordt u door onze lokale vertegenwoordiging naar het stadje Victoria Falls gebracht en krijgt u een uitgebreide briefing over uw Afrikaans avontuur. 

  Bayete Guest Lodge - Victoria Falls
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  De Victoria Watervallen in Zimbabwe.
 • Vrije dagen Victoria Falls Dag 3-4

  U heeft vele manieren om de Victoria Falls te bekijken en activiteiten te ondernemen. Bekijk het natuurspektakel vanuit de lucht met een helikoptervlucht of vlieg in een mircolight. Het is het ultieme gevoel van vrijheid. Dit kleine open vliegtuigje geeft u het gevoel van een vogel.

  Bayete Guest Lodge - Victoria Falls
  Inclusief ontbijt

  Inbegrepen excursie:

  Sundowner cruise - Victoria Falls  

  Boek deze optionele excursies:

  Tour of the Falls - Victoria Falls  

  Ziplinen - Victoria Falls  

  Canopytour - Victoria Falls  

  Afbeelding omschrijving
 • Victoria Falls, Zimbabwe – Kasane, Botswana Dag 5

  U wordt opgehaald bij het hotel en reist naar Botswana. Dit is een rit van ca. 2 uur in verband met de grensovergang. Het is een mooie rit dwars door een natuurgebied via een verharde weg. Wie weet ziet u tijdens deze rit al zebra’s of giraffen.
   
  U wordt afgezet bij uw hotel in de plaats Kasane. Kasane het administratieve centrum van het Chobe-gebied. Het is de plaats waar men aankomt of vertrekt voor en bezoek aan het Chobe National Park. De komende dagen gaat u ontzettend veel olifanten zien!

  Voldoet aan onze duurzaamheidsnormen River View Lodge - Kasane / Chobe National Park
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dagen Chobe Dag 6-7

  Deze dagen heeft u de tijd om Chobe National Park te verkennen. Het Chobe National Park is het één na grootste nationale park in Botswana. Het park is verdeeld in vier duidelijk verschillende ecosystemen: Serondela met haar weelderige vlaktes en dichte bossen in het stroomgebied van de Chobe rivier in het uiterste noord-oosten. De Savuti moerassen in het westen, ongeveer vijftig kilometer ten noorden van Mababe poort. De Linyanti moerassen in het noord-westen. En het hete, droge gebied hiertussen.

  Bootcruises zijn beslist de leukste manier om de olifanten te zien en jeepsafari's in het park zijn natuurlijk ook mogelijk. et is ook mogelijk om een uitstapje te maken naar de watervallen van Victoria Falls in Zimbabwe.

  Voldoet aan onze duurzaamheidsnormen River View Lodge - Kasane / Chobe National Park
  Inclusief ontbijt

  Boek deze optionele excursie:

  Dieren spotten op de Chobe rivier - Chobe National Park  

  Afbeelding omschrijving
 • Chobe National Park / Kasane – Nata Dag 8

  U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het verhuurstation op de luchthaven van Kasane gebracht waar u uw huurauto ophaalt. Vandaag gaat u op weg richting Nata. Het kleine stadje Nata is een verbindingsplaats waar men kan tanken, eten en eventueel overnachten. Het bevindt zich een uitgestrekt en ruimtelijk landschap waardoor het een interessante stopplaats is. In de directe omgeving is het Nata Vogelreservaat waar 165 vogelsoorten te vinden zijn waaronder flamingo’s en pelikanen.

  Elephant Sands - Nata
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Nata - Makgadikgadi Salts Pans / Gweta Dag 9

  Vandaag gaat u op weg naar Makgadikgadi Salts Pans. De zoutpannen vormen uitgestrekte vlaktes die in de hete droge periode kurkdroog staan. Vanaf de eerste zomerregens barst het leven in de zoutpannen los en trekt het duizenden dieren aan.

  Planet Baobab - Gweta / Makgadikgadi Pans
  Inclusief ontbijt en diner

  Afbeelding omschrijving
 • Makgadikgadi Salts Pans / Gweta Dag 10

  U laat uw huurauto bij Planet Baobab en samen met uw gids verkent u de zoutpannen per quad bike. Wie weet spot u dieren zoals woestijnvosjes, springbokken en stokstaartjes. Het avontuur begint om 15.30 uur, waardoor u precies op tijd bent voor de prachtige zonsondergang.

  Uw gids zoekt een plek om vannacht te overnachten in de zoutpannen, onder de sterrenhemel! Warm op bij het kampvuur terwijl uw gids een BBQ maaltijd voor u bereidt. U kunt genieten van een 3-gangen diner bij kaarslicht. Kruip in uw slaapzak en geniet van de sterren!

  Inbegrepen: BBQ diner, ontbijt, thee, koffie, slaapzak en matje.

  Verblijf onder de sterren op de Makgadikgadi Salt Pans

  Inbegrepen excursie:

  Slapen onder de sterren op de zoutpannen - Ntwetwe Pan  

  Afbeelding omschrijving
 • Makgadikgadi Salts Pans / Gweta - Maun Dag 11

  De volgende ochtend wordt het ontbijt voor u klaargemaakt en rijdt u terug met de quad naar Planet Boabab. U rijdt vandaag naar Maun, dé uitvalsbasis om de Okavango Delta en het Moremi Game Reserve te bezoeken. Het is de derde grootste stad maar wel de toerismehoofdstad van Botswana. U vindt er diverse winkelcentra, hotels en restaurants. In het centrum van de stad ligt de luchthaven waar dagelijks vele vluchten opstijgen om  reizigers naar de mooie lodges in de delta te brengen.

  Thamalakane River Lodge - Maun
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Maun - Okavango Delta Dag 12

  Na het ontbijt rijdt u met de huurauto naar de luchthaven van Maun. Hier levert u de auto in en per vliegtuigje reist u naar uw volgende bestemming en onwaarschijnlijk het hoogtepunt van de reis; de Okavango Delta. De Okavango Delta is een absolute 'must see' tijdens uw reis door Botswana. In de delta leven enorm veel dieren. Okavango vormt zonder twijfel een van de laatste vrijwel ongerepte natuurgebieden ter wereld. De komende dagen neemt u deel aan boottochten en maakt u diverse safari's.

  Delta Camp - Okavango Delta
  Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten

  Afbeelding omschrijving
  Met een vliegtuig naar de Okavango Delta, Botswana.
 • Vrije dag Okavango Delta Dag 13

  Vandaag gaat u met uw gids de delta verkennen. Een tochtje maken met een mokoro is de traditionele manier om de delta te bezoeken. Een mokoro is als het ware een uitgeholde boomstam, dus een traditionele kano. Deze wordt voortgeduwd door uw gids met een lange stok. Zo vaart u in rustig tempo en in alle stilte door één van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld met een grote kans op het spotten van wilde dieren.

  Samen met uw gids kunt u uw eigen planning maken betreft activiteiten. Wist u dat er zelfs een Small Five is? Uw gids vertelt u er graag over.

  Delta Camp - Okavango Delta
  Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten

  Inbegrepen excursie:

  Op safari in de Okavango Delta  

  Afbeelding omschrijving
  Gids in de Okavango Delta tijdens zonsondergang.
 • Okavango Delta - Maun Dag 14

  U vliegt vanuit uw lodge terug naar Maun met een chartervlucht. Bij aankomst in Maun wordt u naar uw hotel gebracht. U verblijft hier 1 nacht, omdat de chartervlucht en uw vlucht vanuit Maun naar Amsterdam niet op elkaar aansluiten. Tijden van de chartervlucht worden namelijk kort van tevoren bekend gemaakt.

  Thamalakane River Lodge - Maun
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Maun, Botswana
 • Maun – Johannesburg – Amsterdam Dag 15

  Na het ontbijt wordt u vanuit het hotel naar de luchthaven van Maun gebracht voor uw vlucht via Johannesburg naar Amsterdam.

 • Aankomst in Amsterdam Dag 16

  Aankomst in Amsterdam en einde van een mooie reis.

Prijzen

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 5.999,- per persoon, op basis van een gezin van 4 personen.

Inclusief

 • Ontspannen vluchten met KLM, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting
 • Vliegtickets met SA Airlink, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Ontvangst door onze vertegenwoordiging bij aankomst in Victoria Falls
 • Vervoer (privé) van uw hotel in Maun naar Maun Airport
 • Gezinsvriendelijke verblijven op fijne locaties in de aangegeven kamertypes, inclusief de aangegeven maaltijden
 • Avontuurlijk arrangement Okavango Delta inclusief vluchten, aangegeven maaltijden en activiteiten
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een quadtocht over de zoutvlaktes en een boottocht over de Zambezi rivier
 • Comfortabele huurauto, Classic Plus verzekering pakket
 • Toegang tot onze persoonlijke reisapp met daarin uitgebreide reisbeschrijvingen, vouchers én leuke tips
 • Verrassing voor de kinderen!
VANAFPRIJS
€ 5.999,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Inbegrepen excursies

De volgende excursies zijn inbegrepen:

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen: