Ga je mee dansen op reis?

Dansen is een prachtige manier om verschillende culturen te ontdekken. Of je nu op de klanken van de salsa door Colombia beweegt, de ritmische capoeira in Brazilië probeert, of jezelf verliest in de gepassioneerde tango van Argentinië. Overal ter wereld vertelt dans een uniek verhaal. In deze blog nemen we je mee op een reis naar diverse dansen in de wereld: van de levendige flamenco van Spanje tot de energieke hiphop in de USA. Zin om met ons mee te dansen op reis? Lees dan verder!

Gezinsreizenexpert Ilona op Naxos
Door: Ilona Blom
Datum: 9 oktober 2024
Danseres en muzikanten op een plein in Cartagena

Swing mee op reis in Colombia

In Colombia is muziek naast eten en drinken een levensbehoefte. En dat is niet zo gek met grote muzikale namen als Shakira, Karol G en Maluma. Niet alleen laten zij de Colombianen swingen, maar over de hele wereld weten zij mensen aan het dansen te krijgen met hun grote hits. Wanneer je door Colombia reist met de kinderen merk je al snel dat er bijna geen locatie is zonder muziek en zie dan nog maar eens stil te zitten. Ga zeker in de namiddag en/of avond naar de kleurrijke wijk Getsemani in Cartagena. Daar word je getrakteerd op optredens van straatmuzikanten; van zangers tot dansers en van breakdancers tot smartlappen. En zie dan nog maar een stil te blijven zitten.

Wil je de basisstappen leren van de salsa, merengue en bachata? In de hoofdstad Bogota kun je een workshop volgen tijdens de vakantie zodat je de juiste moves leert en daarna dansend door Colombia kunt reizen. Gaan jullie mee op swingende rondreis naar Colombia?

Dans de tango in Argentinië

De tango en Argentinië horen bij elkaar. Deze passievolle dans is eind 20e eeuw ontstaan in de volkswijken van Buenos Aires en wordt tot op de dag vandaag nog steeds uitgevoerd. In de wijk San Telmo kun je er zomaar letterlijk tegen aan lopen. Zoals bijvoorbeeld op Plaza Dorrego, een sfeervol plein met souvenirkraampjes en mooie gebouwen, waar ook regelmatig tangodansers zijn die hier hun kunsten laten zien. San Telmo heeft ook speciale tango clubs, waar je in de avond een echte tango show kunt bijwonen.

Tip! Willen jullie liever zelf de dansschoenen aantrekken? Dat kan ook! Wij kunnen een privéles organiseren waar je de basisstappen van de tango leert. Een superleuke ervaring voor het hele gezin tijdens een rondreis door Argentinië!

Tango dansers in de wijk La Boca
Capoeira in Salvador de Bahia

Bijzondere dans in Brazilië: de capoeira

We blijven in Zuid-Amerika, maar gaan door naar Brazilië en wel naar de stad Salvador de Bahia. Als je hier door de stad loopt is de kans groot dat je swingende muziek hoort en locals die sierlijk met elkaar vechtende dansbewegingen maken. Dat is capoeira! Capoeira is een spel en vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Op het ritme van de muziek dagen twee mensen elkaar uit met aanvals-en verdedigingstechnieken, maar dan zonder elkaar te raken. De vele acrobatische bewegingen maken het een indrukwekkend schouwspel.

Bijzonder om te zien, maar ook leuk om zelf te doen samen met de kinderen op een reis door Brazilië. In Salvador da Bahia kun je namelijk meedoen aan een workshop en zo leer je de eerste stappen van capoeira!

Flamenco in Spanje; een dans met passie en traditie

Prachtige jurken, sierlijke passen, het klappen van de handen, het stampen van de voeten en dat allemaal met passie. Dat is de flamenco. Dé dans van Spanje, en dan wel Zuid-Spanje om precies te zijn. Hier is de dans ontstaan als protestlied en door de jaren heen is de dans door heel Spanje uitgewaaierd. De beste en meest authentieke shows zie je tijdens je vakantie in Andalusië, in steden zoals Sevilla en Granada.

Ben je eind april, begin mei in Sevilla? Dan ben je hier op het juiste moment, namelijk tijdens de Feria de Abril. Dit is het grootste feest van Sevilla waar iedereen prachtige klederdracht draagt en er volop de flamenco wordt gedanst. Ga je mee op vakantie naar Spanje om onder meer deze passievolle dans te ontdekken?

Breakdancer in de metro in New York City

Hiphop tijdens je reis in New York City

We kennen New York City van de hoogste wolkenkrabbers, de lekkerste hotdogs en het altijd levendige Times Square. Maar wist je dat ook de hiphop zijn oorsprong heeft in deze wereldstad? De hiphop is in de jaren ’70 in de wijken van de Bronx ontstaan als verzet. Niet veel later ontstond hieruit ook het breakdancen en was ook graffiti onderdeel van de hiphopcultuur.

En het kan zomaar gebeuren: terwijl je in de metro zit, kom je midden in een voorstelling van straatartiesten terecht! Hoe gaaf is dit tijdens je vakantie in New York? Voor de echte hiphopliefhebbers zijn er wandel- en bus tours waarbij je swingend op pad gaat door de stad.

Nieuwsgierig naar deze bestemmingen?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze swingende bestemmingen? Vraag dan een reisvoorstel aan! Samen met onze reisspecialisten stel je jullie droomreis samen.

Bekijk swingende reizen naar Colombia, Andalusië en Brazilië