020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereizen Azoren

Je gunt je kind toch de wereld!

Azoren met kids, een uniek landschap voor Europa

Hawaii of Nieuw-Zeeland? Nee, u bent op de Azoren, op korte vliegafstand van Nederland. De Azoren hebben met de oude vulkanen, theeplantages, sissende geisers en kratermeren een uniek landschap voor Europa. Travelnauts biedt een aantal verschillende rondreizen aan waarbij u de belangrijkste eilanden bezoekt. Ieder eiland is weer anders, maar een avontuur voor jong en oud is gegarandeerd. Er zijn veel leuke activiteiten te beleven en de natuur biedt natuurlijk mogelijkheden genoeg. U vindt hier prachtige kratermeren, wandelingen voor verschillende niveau’s,  mooie uitzichtspunten, warmwaterbronnen, groene bergen en bijzondere stranden. Rondom de eilanden van de Azoren komen maar liefst 25 verschillende walvissoorten voor. De kans om het indrukwekkende dier hier te spotten is dan ook groot! Nieuwsgierig naar wat de Azoren nog meer te bieden hebben? Gezinsreizenexpert Ilona bezocht de eilandengroep en vertelt het u in onderstaand verslag. Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar de Azoren.

Wij geven dit cijfer voor
  • Walvissen
  • Dolfijnen
  • Vulkanen
  • Kratermeren
  • Wandelen
  • Prachtige natuur
  • Natuurlijke zwembaden
  • Weinig tijdsverschil

Familiereis expert Ilona: de Azoren blijven u verrassen!

Familiereis expert Ilona viel van de ene verbazing in de andere op de Azoren.

‘Wat is dat water lekker kou-houd!’ Wie had nu kunnen denken dat het vandaag zo warm zou worden? Vanmorgen kwam de regen nog met bakken uit de hemel en nu zwemmen we in de zee bij het strand van Criaçao Velha. Zo ziet u maar weer dat een dag op de Azoren er altijd anders uit ziet dan u van te voren had bedacht.

We hadden gepland om een wandeling te maken door de wijnvelden van het eiland Pico. De grond is hier erg vruchtbaar vanwege de vulkanische activiteit en de wijnvelden zijn afgezet met muurtjes van gitzwarte lavastenen. Tel daarbij de felrode molen op die midden in dit landschap staat en u heeft een bijzondere wandeling.

In de loop van de ochtend klaart het op en starten we met de route. Deze is vanwege de vlakke paden trouwens ook goed te doen voor gezinnen.  Na een handgemaakte koelkastmagneet te hebben gekocht bij de aardige dames in de rode molen lopen we door de wijnvelden en verbazen we ons over het landschap. We zien de vulkaan Pico op de achtergrond, het eiland Faial in de verte en de salamanders schieten voor ons weg in de lavastenen muurtjes. Het wordt steeds warmer, eigenlijk te warm om te wandelen en de zee die we in de verte zien ziet erg aantrekkelijk uit. We pakken onze reisgids erbij en zien dat het dichtstbijzijnde dorpje Criaçao Velha een strandje heeft. We bedenken ons geen moment, lopen terug naar de auto en rijden naar ons verkoelende vooruitzicht. Wat zo fijn is aan de Azoren dat er veel openbare rotsstranden zijn met kleedhokjes en een restaurantje. Niet veel later liggen we dan ook af te koelen in de zee.

Tijdens onze drie weekse rondreis op de Azoren zijn we van de ene verbazing in de andere gevallen. Wegen vol met blauwe hortensia’s, terecht komen in een koeienfile, felgroene kratermeren, sissende geisers, zwemmen met wilde dolfijnen en heerlijk lokaal eten. Omdat de eilanden midden in de Atlantische Oceaan liggen kunt u hier zomaar vier seizoenen op een dag meemaken. Mijn tip? Neem altijd een paraplu en zwemspullen mee, want de Azoren blijven verrassen.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar de Azoren

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste verre familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.