020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Cuba

Je gunt je kind toch de wereld!

Cuba is een prachtig eiland, machtig interessant én swingt voor het hele gezin

Cuba is het grootste eiland van de Caribbean en is ideaal te combineren met strand. Cuba is een prachtig eiland, bevat een hoog cultuurgehalte, is machtig interessant én swingt! Christopher Columbus noemde Cuba ‘het mooiste land dat hij ooit gezien heeft’. Een wonderschoon, eigenzinnig eiland met een heerlijk klimaat. Wie Cuba zegt, denkt aan sigaren en Cuba Libre. Wanneer u op Cuba rondreist maakt u kennis met het land van de salsa, rum, dorpjes waar de tijd is stil blijven staan, gebouwen in Spaans-koloniale stijl en de bekende oldtimers. Ook de binnenlanden met uitgestrekte tabaksplantages, suikerrietvelden, tropische bossen en prachtige valleien zijn een bezoek meer dan waard. De witte stranden en een zeer vriendelijke bevolking die zich graag mengt met geïnteresseerde bezoekers zijn ook grote pluspunten van dit land. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Cuba.

Wij geven dit cijfer voor
  • Prachtig binnenland
  • Vriendelijke bevolking
  • Spotten van oldtimers
  • Familiekamers
  • Interessante cultuur
  • Leuke activiteiten
  • Fijne strandverblijven
  • Prettig klimaat
Meer ervaringen

Klantervaringen

Meer ervaringen

Contactverzoek Cuba

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Cuba reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

'Een erg leuke activiteit vond ik om een kijkje te nemen bij een sigarenfabriek'

Jori reisde af naar één van de meest bijzondere eilanden in de Caribbean, namelijk Cuba.

Mijn reis begon in de nostalgische hoofdstad Havana. Het straatbeeld bestaat uit spelende Cubaanse kinderen, oude Amerikaanse auto’s en Nederlandse stadsbussen. In het historische centrum vindt u bekende bezienswaardigheden en zijn er tal van activiteiten te ondernemen. Maak bijvoorbeeld een stadstour per oldtimer, bezoek een authentieke markt of ga gezellige eten bij de locals!

Na 3 dagen in de hoofdstad zette ik koers naar de beroemde Viñales Vallei. Hét groene hart van Cuba! De Viñales Vallei vormt zich rondom het stadje en biedt u een kijkje op wellicht een van de meest merkwaardige landschappen van Cuba. Het nationale park valt op door de uit de grond oprijzende heuvels met uitbundig begroeide toppen. Pinar del Rio, nabij Viñales, staat bekend als ‘Mekka van de sigaren’. Een erg leuke activiteit vond ik om een kijkje te nemen bij een sigarenfabriek.

Na Viñales reisde ik af naar Las Terrazas, een bosrijke omgeving dat beschermd wordt door de UNESCO. Hier bezocht ik samen met een gids de oude koffieplantages en slavenbarakken en maakte ik een mooie wandeltocht door het tropische regenwoud naar de watervallen van Soroa.

Mijn volgende bestemming was het sfeervolle Cienfuegos. Na een mooie rit over het eiland en over kleine landwegen kwam ik aan het einde van de dag aan. De Frans-koloniale stad telt ruim honderdduizend inwoners en is gebouwd aan een grote baai met een kleine strook strand op de kop van het schiereiland. Hoewel individueel reizende toeristen deze stad graag bezoeken, is het nog niet ontdekt door het massatoerisme en geniet u hier van de authentieke Cubaanse sfeer.

Na een korte rit over de zuidzijde van het eiland kom ik aan in Trinidad, een stad omgeven door bergen en gesierd door pastelkleurige huisjes, kloosters en historische gebouwen. Trinidad mag in geen enkele rondreis ontbreken: dit is het authentieke Cuba zoals u het land kent van foto’s, artikelen en televisiebeelden! Een stadswandeling door het oude centrum mag u dan ook zeker niet overslaan. Ook buiten Trinidad is er voldoende te ondernemen. Maak bijvoorbeeld een zeiltocht of bezoek het nationale park Topes de Collantes.

Mijn reis door Cuba eindigde aan het strand van Varadero. Varadero is de belangrijkste badplaats van Cuba. U vindt er witte zandstranden met helder blauwe wateren, dé plek om te ontspannen! Bezoek tijdens uw verblijf een van de marktjes, waar u lokale souvenirs voor het thuisfront kunt kopen. Voor de echte shopliefhebber is er het winkelcentrum Plaza América, waar u kunt shoppen op z’n Cubaans.”

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Cuba

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste verre familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.