020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereizen Griekenland

Je gunt je kind toch de wereld!

Ontdek de prachtige stranden van Griekenland met kids

Griekenland is bij vele reizigers al jaren een populair vakantieland. En dat is niet zo gek met de idyllische eilanden, de knusse dorpjes, pittoreske baaitjes en de gastvrije bevolking. Maar het land is ook rijk aan gastronomie, schatten uit de Griekse oudheid en prachtige natuur. Griekenland heeft meer dan 3000 eilanden met elk hun eigen karakter en charme. En laten we vooral ook het vasteland niet vergeten. Hier vindt u de bruisende hoofdstad Athene, maar ook het orakel van Delphi en de indrukwekkende rotskloosters van Meteora. Een ideale vakantiebestemming voor gezinnen! Bekijk onze kindvriendelijke reizen naar Griekenland.

Wij geven dit cijfer voor
  • Gezellige dorpjes
  • Prachtige stranden
  • Pittoreske baaitjes
  • Zwemmen in de blauwe zee
  • Rijke historie
  • Vriendelijke bevolking
  • Directe vluchten
  • Klein tijdsverschil

Contactverzoek Griekenland

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Griekenland reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Gezinsreizenexpert Dionne over haar zeilvakantie in Griekenland

‘Ik vond het overnachten op de zeilboot en al dobberend op het water genieten van de prachtige sterrenhemel echt magisch’

Het is alweer drie jaar geleden dat wij met het gezin een prachtige zeilvakantie in Griekenland maakten. Mijn ouders waren 25 jaar getrouwd en wilden graag een mooie reis maken met het gezin. En dat was het zeker, wat was het een fantastische ervaring om samen mee te maken. Na vele vakanties naar Frankrijk, Spanje, Turkije en ook Griekenland was deze zeilvakantie absoluut de meest bijzondere van allemaal.

Sowieso vind ik Griekenland een heerlijke bestemming met lekker eten, super vriendelijke bevolking, mooie strandjes, de azuurblauwe zee, idyllische dorpjes, een rijke geschiedenis, zal ik nog even doorgaan?

Eenmaal aangekomen in de haven maakten we kennis met onze kapitein. Behalve mijn vader had nog nooit iemand gezeild dus werd alles over de zeilboot en het zeilen tot in detail uitgelegd. Snel werden er nog wat boodschappen gedaan in de plaatselijke supermarkt en de zeilen konden gehesen worden. Natuurlijk stond niet alleen de kapitein aan het roer, maar was juist vaak een van ons de schipper. Super leuk om met zijn allen actief bezig te zijn. Bij het aanmeren bijvoorbeeld had ieder zijn eigen taak om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Voordat we de haven verlieten werd er besloten waar we heen zouden varen en hoe onze dag er ongeveer zou komen uit te zien, naar welk strandje we wilden, wat wel of niet kon vanwege de wind die er die dag stond en werd ons verteld bij welke haven we zouden aanmeren om te overnachten. Zo strandden we elke dag weer op een andere prachtige plek. Tijdens het zeilen werd de lunch alvast bereid zodat we rustig van de lunch konden genieten aan een idyllisch verlaten strandje. Tijdens de lunch konden we snorkelen of dobberden we uren in onze banden of luchtbedje in de zee. Weer een andere middag besloten we eerder naar de haven te gaan en daar de middag door te brengen door heerlijk te zwemmen en lekker op een terrasje van het mooie weer te genieten.

Ik vond het overnachten op de zeilboot en al dobberend op het water genieten van de prachtige sterrenhemel echt magisch. Ook de idyllische plaatsjes die we aandeden en de leuke kleine restaurantjes die we bezochten vond ik ook erg bijzonder. Eén dag lagen we in een haven waar we niet via de zeilboot aan land konden. We stapten in de ‘dinghy’, een klein rubber bootje, om vervolgens naar land te peddelen. Het was een prachtige vakantie met fantastische herinneringen die we nooit meer zullen vergeten!

Mijn tip: Neem zelf een luchtbed of band mee aan boord, dat maakt het zwemmen in de open zee heerlijk ontspannen!

Online presentaties

Meld u nu aan voor een online presentatie en doe inspiratie op

Maak kennis met onze kindvriendelijke reizen tijdens onze online landenpresentaties. Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de meest bijzondere bezienswaardigheden en de leukste activiteiten voor uw gezin. Meld u aan en mis geen enkele tip.

Bekijk presentaties

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Griekenland

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.