020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Oman

Je gunt je kind toch de wereld!

Een mythische bestemming met sprookjesachtige landschappen en een boeiende geschiedenis

Het sultanaat Oman is een mythische bestemming met sprookjesachtige landschappen en een boeiende geschiedenis. Oman telt duizenden jaren beschaving en de meer dan 500 kastelen, forten en wachttorens getuigen van haar glorieuze verleden. Het is ook een land dat getekend wordt door afwisseling. Op cultureel gebied, maar ook qua natuur: u vindt er woestijnen, oases, wadi’s, palmplantages, ruige bergketens en vele stranden. Omans hoofdstad Muscat wordt ook wel het ‘Juweel van Arabië’ genoemd. Niet verwonderlijk omdat de stad wordt ingeklemd door fabelachtige bergen en een kust die afwisselend bestaat uit brede zandstranden en indrukwekkende kliffen. De stad wordt getypeerd door de witte, lage huizen met zelden meer dan vijf verdiepingen. Kenmerkend ook is de bijzonder vriendelijke bevolking die er met glans in is geslaagd westerse invloeden samen te smelten met haar authentieke Arabische cultuur. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Oman.

Wij geven dit cijfer voor
  • Sprookjesachtige natuur
  • Vriendelijke bevolking
  • Zeeschildpadden
  • Fijne strandverblijven
  • Weinig tijdsverschil
  • Ideaal in voor- en najaar
  • Veilige bestemming
  • Goed bereikbaar
Meer ervaringen

Klantervaringen

Meer ervaringen

Contactverzoek Oman

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Oman reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

'Een nieuwe topper in ons vakantielijstje als familiereis!'

David, de oprichter van Travelnauts, ging op reis naar Oman en deelt graag zijn ervaring.

Na slechts 7,5 uur vliegen kwamen we aan in het prachtige Oman, ons eerste bezoek aan het Midden-Oosten. Twee dagen lang acclimatiseerden we op ons gemak in de luxe van het Shangri La Al Waha hotel in Muscat. Overdag verkenden we de lokale ‘soeks’ in de oude stad en het paleis van de sultan, daarna lieten we ons in de watten leggen in het hotel. Op de derde dag ging onze rondreis van start. Het plaatsje Sur werd de eerste stop, bekend om de bedreigde zeeschildpadden die op het strand van Ras al Jinz hun eieren komen leggen. Uniek, vooral de kids keken hun ogen uit.

Het hoogtepunt van de reis lag echter nog op ons de wachten… De volgende dag zetten we koers naar de woestijn Wahiba Sands, met prachtige rode en witte zandduinen. Met onze 4-wheel-drive huurauto trotseerden we de duinen op weg naar ons tentenkamp, midden in de woestijn gelegen bij een oase. Hier waan je je echt in de sprookjeswereld van Duizend en één nacht. Zand boarden, kamelen rijden of ‘dune bashen’… het kan hier allemaal en de ene activiteit is nog indrukwekkender dan de andere!
Na een avondje staren naar de bijzondere sterrenhemel bij het kampvuur, vertrokken we de volgende dag naar Omans culturele hoofdstad Nizwa. Een prachtig fort is de highlight van deze regio. Maar ook de vele wadi’s (oases) die je onderweg tegenkomt, zijn een ‘must see’.

Over bergruggen en langs canyons reden we vervolgens terug naar Muscat. Een spectaculaire route, maar erg gemakkelijk te rijden. Als afsluiter wachtte ons nog enkele dagen relaxen in het Shangri La resort, vol zwembaden en glijbanen voor kids en spafaciliteiten voor ons. De dolfijnentour vanuit Muscat werd de laatste mooie highlight. Daarna sloten we de reis snorkelend en zonnebadend af.

Samengevat: Oman is een onontdekte parel met prachtige natuur, gastvrije en vriendelijke bevolking en geweldige highlights voor het hele gezin. Een nieuwe topper in ons vakantielijstje als familiereis!”

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Oman

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste verre familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.