020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Peru

Je gunt je kind toch de wereld!

Peru als familiereis, 'Koninkrijk van de Zon’

Elke plek ter wereld heeft wel iets interessants te bieden, maar Peru neemt zonder enige twijfel een bevoorrechte positie in wanneer het gaat om dramatische natuurschatten, historische overlevering en cultureel erfgoed. In het ‘Koninkrijk van de Zon’ telt de traditie van de inheemse bevolking nog altijd; zij zijn de nazaten van machtige antieke culturen die bepalend zijn geweest voor de wereldbeschaving. Peru is om stil van te worden; we nemen u graag mee naar de meest indrukwekkende gebieden van het land, misschien wel van de wereld. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Peru.

Wij geven dit cijfer voor
  • Prachtige natuur
  • Cultureel erfgoed
  • Eeuwenoude geschiedenis
  • Inca schatten
  • Hooggelegen steden
  • Rechtstreekse vluchten
Meer ervaringen

Klantervaringen

Contactverzoek Peru

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Peru reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Top 4 hoogtepunten tijdens een rondreis door Peru

Peru is prachtig en ontzettend divers. De ene dag ligt u op het strand, de volgende dag staat u in de woestijn, een koloniale stad of bewondert u de culturele wonderen van het land. In Peru kan het allemaal! Travelnauts heeft een top 4 hoogtepunten van een rondreis Peru samengesteld.

1. Machu Picchu
De wereldberoemde verborgen Incastad en dé highlight van Peru. Deze eeuwenoude stad is gelegen op een verborgen plek tussen de hoge bergtoppen van het Andesgebergte. Machu Picchu is waarschijnlijk het best bewaarde landbouwcentrum van de Inca’s en werd gebruikt voor de aanvoer van landbouwproducten naar Cusco. Het unieke uitzicht, de massieve en oeroude rotsblokken, reusachtige bergtoppen en groene omgeving maken een bezoek aan deze plek een onvergetelijke ervaring. De zonsopgang bij Machu Picchu is prachtig en zeker de moeite van een vroege start van de dag waard!

2. Huacachina
Huacachina is een heuse oase in de woestijn met een smaragdgroen meer, palmbomen en omgeven door hoge duinen. Op deze bijzondere plek kunt u sandboarden; lopend gaat u de duinen op waarna u vervolgens op een sandboard zittend of staand naar beneden glijdt. Of ga crossen door de duinen met een buggy en waterfietsen in het oasewater. U kunt er ook zwemmen; bedenk dan dat er volgens de legende zeemeerminnen leven… Beklim in ieder geval de duinen om hier te genieten van de zonsondergang, die is hier werkelijk prachtig!

3. Het Titicacameer
Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en vormt de natuurlijke grens tussen Peru en Bolivia. Bovendien is het het op één na grootste meer van Zuid-Amerika; het duurt een volle dag om het meer van de ene naar de andere kant te bevaren. Het meer wordt veel bezocht door toeristen. Dit is natuurlijk niet voor niets; gelegen tussen de besneeuwde bergtoppen met het helderblauwe water is het uitzicht adembenemend. Het meest verrassend aan het Titicacameer zijn de Uros Eilanden. Op deze drijvende eilandjes gemaakt van riet wonen de Uros indianen, die al eeuwenlang hier leven, op kilometers van de kust vandaan.

4. Colca Canyon
De Colca Canyon is ruim twee keer zo diep als de Grand Canyon in de Verenigde Staten. In de Colca Canyon kunt u spectaculaire wandeltochten maken, raften, mountainbiken of met een jeep de canyon verkennen. U ziet tijdens deze activiteiten de meest fantastische vergezichten en oude Inca-terrasakkers. De Colca Vallei is een kleurrijk gebied met dorpjes die door de Spanjaarden ontdekt zijn. De bekendste inwoner van de Colca Canyon is de condor, de nationale vogel van Peru. Het uitzichtpunt Cruz del Condor is dé plek om deze bijzondere vogel te spotten.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Peru

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.