Hoogtepunten met kinderen in Peru

Je gunt je kind toch de wereld!

Hoogtepunten tijdens een reis naar Peru!

Droomt u over een verre reis naar Peru met de kinderen? Travelnauts heeft de absolute hoogtepunten voor u op een rij gezet.

Peru is prachtig en ontzettend divers. De ene dag ligt u op het strand, de volgende dag staat u in de woestijn, een koloniale stad of bewondert u de culturele wonderen van het land. In Peru kan het allemaal! Travelnauts heeft een onvergetelijke lijst met hoogtepunten samengesteld.

1. Machu Picchu

Machu Picchu… De wereldberoemde verborgen Incastad en dé highlight van Peru. Wij verwerken dit hoogtepunten dan ook altijd in onze prachtige reizen, het mag niet gemist worden met de kinderen. Deze eeuwenoude stad is gelegen op een verborgen plek tussen de hoge bergtoppen van het Andesgebergte. Machu Picchu is waarschijnlijk het best bewaarde landbouwcentrum van de Inca’s en werd gebruikt voor de aanvoer van landbouwproducten naar Cusco. Het unieke uitzicht, de massieve en oeroude rotsblokken, reusachtige bergtoppen en groene omgeving maken een bezoek aan deze plek een onvergetelijke ervaring.

2. Huacachina

Huacachina is een heuse oase in de woestijn met een smaragdgroen meer, palmbomen en omgeven door hoge duinen. Op deze bijzondere plek kunt u sandboarden; lopend gaat u de duinen op waarna u vervolgens op een sandboard zittend of staand naar beneden glijdt. Een onvergetelijke activiteit met de kinderen. Of een aanrader voor tieners; ga crossen door de duinen met een buggy en waterfietsen in het oasewater. Ook kan er gezwommen worden; bedenk dan dat er volgens de legende zeemeerminnen leven…

 

3. Het Titicacameer

Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en vormt de natuurlijke grens tussen Peru en Bolivia. Daarnaast is het voor de kinderen een leuke kennismaking met de cultuur van de Uros Indianen. Bovendien is het het op één na grootste meer van Zuid-Amerika; het duurt een volle dag om het meer van de ene naar de andere kant te bevaren. Dit is natuurlijk niet voor niets; gelegen tussen de besneeuwde bergtoppen met het helderblauwe water is het uitzicht adembenemend. Het meest verrassend aan het Titicacameer zijn de Uros Eilanden. Op deze drijvende eilandjes gemaakt van riet wonen de Uros indianen, die al eeuwenlang hier leven, op kilometers van de kust vandaan.

4. Colca Canyon

De Colca Canyon is ruim twee keer zo diep als de Grand Canyon in de Verenigde Staten. In de Colca Canyon kunt u spectaculaire wandeltochten maken, raften, mountainbiken of met een jeep de canyon verkennen. De kinderen zullen het geweldig vinden. U ziet tijdens deze activiteiten de meest fantastische vergezichten en oude Inca-terrasakkers. De Colca Vallei is een kleurrijk gebied met dorpjes die door de Spanjaarden ontdekt zijn. De bekendste inwoner van de Colca Canyon is de condor, de nationale vogel van Peru. Het uitzichtpunt Cruz del Condor is dé plek om deze bijzondere vogel te spotten.

 

Bekijk hier onze voorbeeldreizen naar Peru, welke voor u geheel op maat worden gemaakt.

Toch graag eerst een reisverslag lezen van onze reizigers? Natuurlijk, klikt u dan hier. 

 

Volg Travelnauts op Facebook & Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.