Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Must sees in Kuala Lumpur

Begint of eindigt uw familiereis door Maleisië in Kuala Lumpur? Dan hebben wij een aantal leuke bezienswaardigheden op een rij gezet die zeker een bezoek waard zijn.

1. Petronas Twin Towers

Begin de dag met een bezoek aan de Petronas Twin Towers. De 88 verdiepingen tellende torens zijn de hoogste dubbele torens ter wereld. Neem de lift naar de ‘Skybridge’, deze brug verbindt de torens met elkaar. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over Kuala Lumpur.

2. Sri Mahamariamman Tempel

Deze kleurrijke Hindoeïstische tempel bestaat uit 228 Hindoebeeldjes die het gebouw tot een eyecatcher maken. Maar ook aan de binnenkant kent de tempel veel keur en details. Wandel door de tempel en ontdekt de beelden van de Ganesha (olifantengod), mythische wezens en andere heiligen uit het Hindoeïsme.

3. Batu Caves

De Batu Caves bevinden zich circa tien kilometer ten noorden van Kuala Lumpur. De grot is 400 meter lang en 100 meter hoog en werd in 1892 ontdekt. Vanaf uw hotel in Kuala Lumpur kunt u de Batu Caves gemakkelijk met taxi of openbaar vervoer bereiken. Het is de heilige plaats (grot) van de Hindoes in Maleisië. Na aankomst wordt u beneden begroet door de vele apen die daar lopen. Ze zijn uit op voedsel en dit kunt u dan ook in de diverse winkeltjes beneden aan de trap kopen. Om de grot te bereiken moet u een lange trap beklimmen met 272 treden.

4. KLCC Park

In het stadscentrum bevindt zich een prachtig park waar u en uw kinderen zich zeker kunnen vermaken. KLCC Park is verbonden aan de Petronas Twin Towers. Het park is geïnspireerd door het meesterwerk van de getalenteerde Braziliaanse meester van de tuinen: Roberto Burle Marx. Naast de 2 groots opgezette speeltuinen voor jonge én oudere kinderen vindt u er prachtige fonteinen, tropische flora en fauna en zwembaden die zelfs voor de allerkleinsten geschikt zijn. Het City Centre Park is dus een ideale plek om even wat verkoeling te vinden.