Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Camperreis West-Amerika met kinderen

Met de camper door West-Amerika

Californië en het Zuidwesten (samen ook wel West-Amerika genoemd) is een geliefde bestemming voor familiereizen. De staten zijn erg afwisselend wat voor veel variatie in de reis zorgt. Daarom geeft Travelnauts deze regio een 9 als het gaat om reizen met kinderen door Amerika.

Ontdek samen grote steden als San Francisco, Los Angeles, San Diego en het bruisende Las Vegas. Nabij Los Angeles heeft u de mogelijkheid om Disneyland Anaheim te bezoeken en in San Francisco mag een fietstocht over de Golden Gate Bridge natuurlijk niet ontbreken.

Ook de nationale parken worden bezocht tijdens een camper rondreis door het westen van Amerika. Verblijf op prachtige ‘campsites’ midden in de natuur van de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion en Yosemite. Maak een helikoptervlucht over de Grand Canyon om deze op een wel heel bijzondere manier te zien.

Voordeel camperreis in West-Amerika

Wie droomt er niet van een stoere roadtrip per camper door het westen van Amerika? Wij hebben de voordelen van een camperreis voor gezinnen op een rij gezet.

Uitleg ophalen/inleveren van camper

Het ophalen en inleveren van de camper gaat over het algemeen vrij hetzelfde bij de verhuurmaatschappijen. Vaak zit er alleen verschil in de tijden en of er wel of geen vervoer naar het verhuurstation is inbegrepen.

Veelal kunt u de camper ophalen in de middag. Na de benodigde papierwerk krijgt u van een medewerker van de verhuurmaatschappij de sleutel van uw camper. Samen met de medewerker loopt u een rondje om de camper en krijgt u de nodige uitleg over onder andere het besturen van de camper, het gebruik van de generator en het vullen en legen van de watertanken.

Erg fijn om meteen bij ophalen te doen is de koffers leeg te halen en de camper in te richten. Zo kunt u bij aankomst op de eerste ‘campsite’ meteen gaan genieten. Na het inrichten van de camper kunt u op pad. Bezoek onderweg naar de eerste overnachtingslocatie de Walmart (supermarkt) om boodschappen te doen voor de eerste dagen.

Het inleveren van de camper gebeurt in de ochtend. Zorg dat u de koffers de avond voor het inleveren al heeft ingepakt. De camper dient schoon ingeleverd te worden, dit kunt u uiteraard bij aankomst bij het verhuurstation nog doen. Een medewerker bij het verhuurstation controleert de camper en neemt de sleutels van de camper weer in.

De 5 leukste tips en activiteiten met kinderen tijdens de camperreis

Door de afwisseling tussen steden en natuurparken zijn er tal van activiteiten te ondernemen. Wij hebben de 5 leukste activiteiten voor gezinnen met kinderen op een rij gezet.

  1. Bezoek de wereldberoemde gevangenis Alcatraz in de baai van San Francisco. Dagelijks vertrekken er veerboten naar het eiland. Daar kunt u met een audiotour (ook in het Nederlands) de aangegeven route lopen. Tip: reserveren kan 3 maanden vooruit en is een absolute aanrader om te doen.
  2. De Navajo indianen hebben de kloof lang geheim gehouden, maar de Antelope Canyon is tegenwoordig een bekende plek. U bevindt zich in een magische wereld omringt door glooiende zandstenen en prachtige kleuren. In het middaguur valt het zonlicht precies door de opening naar binnen. Een bezoek kan alleen in combinatie met een geboekte tour. Ook hiervoor raden we aan zo vroeg mogelijk te boeken.
  3. Ten zuiden van Page vindt u een andere prachtig natuurverschijnsel, namelijk de Horseshoe Bend. De Colorado-rivier maakt hier een bocht in de vorm van een hoefijzer. Voor het mooiste uitzicht gaat u naar de Horseshoe Bend Outlook, gelegen op de rand van een rotswand.
  4. Stap aan boord van de Grand Canyon Railway-trein voor een onvergetelijke trip naar de majestueuze Grand Canyon. Deze trein vertrek vanuit Williams en brengt u in circa 2 uur door een prachtig landschap naar de rand van de Grand Canyon. Hier heeft u voldoende tijd om de South Rim te verkennen en van het adembenemende uitzicht te genieten.
  5. In de omgeving van Los Angeles liggen verschillende themaparken voor jong en oud. Geniet van een dagje vertier en de leukste attracties. Wordt het Disneyland Anaheim? Universal Studio’s? Six Flag? of toch Knott’s Berry Farm?
Voordelen waarom bij Travelnauts boeken

Samen met uw kinderen verre reizen maken. Hen kennis laten maken met andere landen en culturen. Met onbekende steden, dieren en natuur. Dat maken wij graag mogelijk. Travelnauts heeft jarenlange ervaring in het organiseren van kindvriendelijke vakanties. Elke familiereis wordt afgestemd op uw individuele wensen. En die van uw kinderen natuurlijk. Wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Zodat u alleen nog maar hoeft te genieten van het grote avontuur.

Waarom kiest u voor een Travelnauts familiereis:

Ook een familiereis per camper door West-Amerika maken? Bekijk onze camperreis naar West-Amerika.

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de mooiste familiereizen naar West-Amerika en andere bestemmingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwbrief.

Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.

    

Of maak meteen een afspraak met een reisspecialist!

Reserveren van campings op dag zelf of 1 dag van tevoren ging makkelijk, zelfs in Monument Valley (Gouldings) en Grand Canyon Zuid (Tusayan). Enige plek die we niet konden bezoeken was de noordkant van de Grand Canyon, die zat paar weken tevoren al vol.

Familie Rekveldt