Bijzondere plekjes in Zuid-Afrika en mooie stranden in Mozambique21-daagse rondreis

Deze rondreis door Zuidelijk Afrika is net even anders dan anders. Uiteraard bezoekt u het beroemde Krugerpark. Maar u komt ook op plekken waar nog niet heel veel toeristen komen. Wat dacht u van een verblijf in een wetland gebied?  Bijzonder is het verblijf in Mozambique. U maakt kennis met de hoofdstad Maputo. Maar het hoogtepunt zal ongetwijfeld uw verblijf op het Santa Maria schiereiland zijn. Uw lodge staat in de duinen en heeft zicht op zee. Hier kunt u niets anders doen dan genieten.

Spelen op het strand
Familiereis Zuid Afrika
Familiereis Zuid Afrika en Mozambique
Voor de kids
 • Advies vanaf 8 jaar
 • Zweven door de boomtoppen
 • Overnachten in een boomhut
 • Op zoek naar 'The Big Five' in het Krugerpark
 • Relaxen aan de stranden van Mozambique
 • Maak een safari op het water in Pongola
 • Bezoek een voetbalstadion
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen
€ 3.999,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor een gezin van 4 personen
Inclusief
 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting*
 • Vervoer van de luchthaven naar het hotel in Johannesburg
 • Gezinsvriendelijke verblijven op fijne locaties in Zuid-Afrika en Mozambique in de aangegeven kamertypes, inclusief de aangegeven maaltijden
 • Comfortabele huurauto, Categorie H, Europcar Classic Max pakket, Johannesburg - Durban
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Voorstel aanvragen Deze reis is volledig aan te passen aan jullie wensen

In de spotlights

Op safari in het Kruger National Park

Groepen leeuwen die liggen te luieren in het hoge gras, zebra’s en gnoes die in grote getallen bij elkaar staan en giraffen die aan de blaadjes knibbelen in de boomtoppen. Dit is het tafereel wat jullie vandaag wellicht van dichtbij te zien krijgen. Kiezen jullie ervoor om zelfstandig of samen met een ranger op pad door dit prachtige natuurpark? Het is erg leuk en spannend om met uw eigen huurauto op pad te gaan, maar het is ook zeker de moeite waard om een safari met een ranger te reserveren. De rangers weten meestal de juiste plekjes op te zoeken zodat je de meeste kans hebt om wildlife te spotten.

Wakker worden met uitzicht op zee

Jullie verblijven in een prachtige afgelegen paradijs op het noordelijke puntje van het Santa Maria schiereiland. Bij de Machangulo Beach Lodge zijn witte stranden, groen beboste duinen en een heerlijke zee jullie dagelijkse achtertuin. Wat dacht je van een wonderlijke snorktocht of kajakken in de mangrove? Er valt hier genoeg te beleven. Vanuit jullie eigen oceanview villa geniet je van een adembenemend uitzicht op zee en ben je binnen een mum van tijd op het strand.

 • Programma
 • Prijs & info
 • Excursies

Dit wordt jullie volgende avontuur

 • Amsterdam - Johannesburg Dag 1

  Na aankomst in Johannesburg wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en haalt u de huurauto op. Daarna rijdt u naar uw verblijf voor komende nachten.

  Sunrock Guesthouse - Johannesburg
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Johannesburg Dag 2

  Voldoende tijd om Johannesburg te ontdekken! Johannesburg heeft er de afgelopen jaren alles aan gedaan om net zo bekend, hip en leuk te worden als Kaapstad. Een van die bekendste wijken is Sowetho. Hier kunt u onder begeleiding van een gids zien hoe het is om te leven in deze wijk. Het bekendste museum in Johannesburg is het Apartheidsmuseum waar u meer te weten komt over een van de donkerste hoofdstukken in de geschiedenis van het land. Zeker een bezoekje waard!

  Sunrock Guesthouse - Johannesburg
  Inclusief ontbijt

  Inbegrepen excursie:

  Tuk Tuk Tour - Johannesburg  

  Boek deze optionele excursie:

  Voldoet aan onze duurzaamheidsnormenSoweto Fietstour - Johannesburg  

 • Johannesburg – Hazyview Dag 3

  U vervolgt de reis naar Hazyview. Op deze plek kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Een leuke stop om te overnachten, voordat u een bezoek brengt aan het Krugerpark.

  Voldoet aan onze duurzaamheidsnormen Rissington Inn - Hazyview
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Hazyview Dag 4

  Een volle dag voor Hazyview en omgeving! Vanuit Hazyview kunt u een bezoek brengen aan het langste canopy-traject van Zuid-Afrika. Of bezoekt u liever een koffieplantage? U kunt er ook voor kiezen om vandaag een rustdag in te plannen.

  Voldoet aan onze duurzaamheidsnormen Rissington Inn - Hazyview
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Hazyview – Panoramaroute – Hoedspruit / Krugerpark Dag 5

  Vandaag gaat u op weg naar een wel heel bijzonder verblijf. U rijdt richting Hoedspruit, ten westen van het Krugerpark en u gaat de komende nachten overnachten in een heuse boomhut!
   
  Wij raden u vandaag de tijd te nemen om de omgeving van de Blyde River Canyon en de Panoramaroute te gaan ontdekken. Deze route slingert zo’n zeventig kilometer door de bergen. De weg is goed en comfortabel, maar trekt u er wel een extra uur reistijd voor uit. Daarna rijdt u verder richting Hoedspruit en het Krugerpark.

  Pezulu Tree House Lodge - Hoedspruit
  Inclusief ontbijt en diner

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Hoedspruit Pezulu Treehouse Dag 6

  Heerlijk wakker worden in uw boomhut en een volle dag voor de boeg om op zoek te gaan naar de Big Five in het Krugerpark! Een andere optie is een gedeelte van de Panoramaroute verkennen; een prachtig natuurgebied met diverse bekende highlights.

  Pezulu Tree House Lodge - Hoedspruit
  Inclusief ontbijt en diner

  Boek deze optionele excursies:

  Bezoek Sigagule Village - Pezulu Threehouse Lodge  

  Game drive in Manyeleti Game Reserve - Pezulu Threehouse Lodge  

  Guernsey Night Drive - Pezulu Tree House Lodge  

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Hoedspruit / Krugerpark - Krugerpark Dag 7

  Rijdt vandaag via de Kruger Gate het Krugerpark binnen. U rijdt dan een groot gedeelte al door het park en heeft vandaag al de kans om de Big Five te spotten! In dit gebied komen olifanten, witte neushoorns, buffels, zebra's, impala's, leeuwen, hyena's, luipaarden, cheeta's en veel verschillende antilopensoorten voor. Ook vogels zijn hier talrijk en met vele soorten vertegenwoordigd. Houdt u er rekening mee dat de gemiddelde snelheid in het Kruger Park erg laag ligt (circa 30 à 50 kilometer per uur). Zorgt u daarom dat u tijdig vertrekt, want u dient voor zonsondergang in het rest camp te zijn.

  SANP: KNP Skukuza Restcamp - Krugerpark

  Boek deze optionele excursie:

  Op safari in het Kruger National Park - Skukuza  

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Krugerpark – Mjejane / Krugerpark Dag 8

  Na het ontbijt gaat u op weg naar het zuidelijke gedeelte van het Krugerpark. Zodra u in het park bent kunt u de eerste dieren al spotten.

  Houdt u er rekening mee dat de gemiddelde snelheid in het Kruger Park erg laag ligt (circa 30 à 50 kilometer per uur). Zorgt u daarom dat u tijdig vertrekt zodat u voldoende tijd heeft voor de rit van vandaag en u voor zonsondergang bij uw verblijf bent.

  Mjejane River Lodge - Krugerpark
  Inclusief ontbijt, lunch en diner en activiteiten

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Mjejane River Lodge / Krugerpark Dag 9

  Vandaag staat volledig in het teken van game drives en dieren spotten. Uw lodge heeft een programma voor u klaar waaraan u kunt gaan deelnemen met uw gezin. U gaat al rijdend het prachtige natuurgebied verkennen op zoek naar de geweldige dieren die hier leven.

  Hoe ziet zo'n dag er ongeveer uit?
  Ochtend: vroeg uit de veren (vaak rond 06.00 uur), koffie, thee en een snack staan klaar. Maar daarna is het echt tijd om in de safari-jeep te springen en samen met uw gids op zoek te gaan naar wilde dieren. De zon komt langzaam op en u ziet de jachtdieren terugkeren van hun nachtelijke avonturen. Andere dieren maken zich juist weer klaar voor de dag. Bij terugkomst op de lodge (vaak 3 uur later) staat het ontbijt voor u klaar. 

  Middag: Tijd om even niets te doen. Neem duik in het zwembad of pak de verrekijker en spot dieren bij de rivier. Rond theetijd staat er een warm drankje voor u klaar.

  Namiddag: Zo net voor zonsondergang is het weer tijd om op pad te gaan. Met een ranger gaat u per jeep de bush in op zoek naar wilde dieren. U gaat zien dat u in de namiddag weer andere dieren ziet dan in de ochtend. Bij terugkomst op de lodge (vaak 3 uur later) staat het diner voor u klaar.

  Avond: Gezellig dineren bij het kampvuur of in het restaurant.

  Mjejane River Lodge - Krugerpark
  Inclusief ontbijt, lunch en diner en activiteiten

  Inbegrepen excursie:

  Op safari in Mjejane River Lodge  

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Mjejane / Kruger (Zuid-Afrika) – Maputo (Mozambique) Dag 10

  Vandaag reist u naar Mozambique. Vertrek op tijd, want de formaliteiten bij de grens kunnen tijd in beslag nemen. U steekt de grens over bij de Lebombo grenspost. Na de vele dieren in het Krugerpark is het tijd voor de hoofdstad van Mozambique. Geniet van de bedrijvigheid en heel leuk om een bezoek te brengen aan een lokale markt.

  Southern Sun Maputo - Maputo
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Maputo – Machangulo Dag 11

  De auto blijft komende dagen bij uw hotel in Maputo staan. U wordt opgehaald bij het hotel en wordt naar de haven gebracht. Hier ligt de boot op u te wachten die u naar een heel mooie plek brengt. De komende dagen staan in het teken van ontspanning op deze prachtige locatie.

  Machangulo Beach Lodge - Machangulo
  Inclusief ontbijt en diner

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dagen Machangulo Dag 12-14

  Vrije dagen! We raden u aan om te gaan snorkelen in de onderwaterwereld van Mozambique. Mocht u meer een duikliefhebber zijn, dan zijn hier ook goede mogelijkheden voor. Voor de vogelliefhebbers is deze locatie ook een paradijs, van flamingo’s tot de Afrikaanse visarend; u vindt ze hier. Voor de vissers onder ons zijn er ook diverse mogelijkheden.
   
  Of maak een tour naar het dorpje Santa Maria waar u de lokale bewoners ontmoet en een lunch heeft in een lokaal restaurant. Het leuke van Santa Maria is dat het erg klein is en daardoor ook nog zijn authenticiteit heeft bewaard. Of bezoek het eiland Inhaca, dit eiland heeft één dorp; Inhaca Village en is toeristischer van opzet met winkeltjes en restaurants.

  Machangulo Beach Lodge - Machangulo
  Inclusief ontbijt en diner

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Maputo (Mozambique) - Mkuze/Pongola (Zuid-Afrika) Dag 15

  Vandaag verlaat u Mozambique en rijdt u via de N200 naar de Kosi Bay Border Control. De formaliteiten bij de grens kunnen flink wat tijd in beslag nemen, vertrekt u daarom op tijd. De volgende bestemming is Mkuze/Pongola. Een bijzonder natuurgebied waar u safari's kunt maken op het water en op land.

  Africamps at White Elephant - Mkuze/Pongola
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dagen Mkuze/ Pongola Dag 16

  Gaat u vandaag op safari in het Mkuze Game Reserve, een boottocht maken op het meer of gaat u mee met een van de activiteiten vanuit het hotel? De keuze is aan u. Ongetwijfeld gaat het een dag vol hoogtepunten worden waarbij u veel wild spot.

  Africamps at White Elephant - Mkuze/Pongola
  Inclusief ontbijt

  Inbegrepen excursie:

  Boottocht op Lake Jozini - Africamps at White Elephant - Mkuze/Pongola  

  Boek deze optionele excursie:

  Op safari in Pongola Game Reserve - Africamps at White Elephant - Mkuze/Pongola  

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Mkuze/Pongola - Hluhluwe Dag 17

  De volgende bestemming is Hluhluwe. Maak een game drive in Hluhluwe Umfolozi Park, u kunt hier met uw eigen huurauto op safari, maar ook met een gids. De keuze is aan u.

  Hluhluwe River Lodge & Adventures - Hluhluwe
  Inclusief ontbijt en diner

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Hluhluwe Dag 18

  Nijlpaarden, krokodillen en een grote variatie aan watervogels, kunt u hier allemaal tegenkomen. Per open Land Cruiser kunt u door het game reserve rijden, op zoek naar het wild op het vaste land. Het is ook mogelijk om het nabij gelegen False Bay Park per mountainbike te ontdekken. Er zijn routes uitgezet voor iedereen; van een tocht van ca. 20 km welke grotendeels vlak is tot een avontuurlijk rit van 40 km! U kunt het park ook wandelend ontdekken. Er zijn routes van 6 tot 9 km. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie.

  Hluhluwe River Lodge & Adventures - Hluhluwe
  Inclusief ontbijt en diner

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Hluhluwe – Durban / Umhlanga Dag 19

  U rijdt verder in zuidelijke richting naar de Uhmlanga, iets ten noorden van Durban. Hier kunt u genieten aan het strand. Houdt u er echter rekening mee dat de zee in de maanden juli en augustus vrij fris kan zijn. De temperaturen liggen gemiddeld altijd boven de 20 graden.

  Garden Court Umhlanga - Durban / Umhlanga
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Durban - Johannesburg - Amsterdam Dag 20

  U rijdt vandaag naar de luchthaven van Durban. Hier levert u de huurauto in en maakt u zich klaar voor de vlucht naar Amsterdam, via Johannesburg.

 • Aankomst Amsterdam Dag 21

  Aankomst in Amsterdam en einde van een prachtige rondreis!

Prijzen

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.999,- per persoon, op basis van een gezin van 4 personen.

Inclusief

 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting*
 • Vervoer van de luchthaven naar het hotel in Johannesburg
 • Gezinsvriendelijke verblijven op fijne locaties in Zuid-Afrika en Mozambique in de aangegeven kamertypes, inclusief de aangegeven maaltijden
 • Comfortabele huurauto, Categorie H, Europcar Classic Max pakket, Johannesburg - Durban
 • Cross border brief voor Mozambique
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een tuk tuk door Johannesburg en een boottocht over het Jozini meer
 • Toegang tot onze persoonlijke reisapp met daarin uitgebreide reisbeschrijvingen, vouchers én leuke tips
 • Verrassing voor de kinderen!
VANAFPRIJS
€ 3.999,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Inbegrepen excursies

De volgende excursies zijn inbegrepen:

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen: