Bruisende steden, ruige natuur en vulkanen in Chili22-daagse reis

Tijdens deze reis bezoekt u verschillende hoogtepunten van het noorden van Chili. De reis begint in Santiago, de grootste en meest indrukwekkende stad van het land. Hierna reist u door naar Putre, de uitvalsbasis voor een bezoek aan Lauca National Park. De strandplaatsen Arica en Iquique zijn geschikt om op een rustig tempo te wennen aan het land. Eén van de hoogtepunten van de reis is San Pedro de Atacama, een woestijngebied waar u onder meer de El Tatio geisers bezoekt en het maanlandschap van Valle de Luna bewondert. U bezoekt tot slot La Serna, de uitvalsbasis voor de Galapagos van Noord-Chili; op Isla Damas spot u pinguïns, zeeleeuwen, dolfijnen en wellicht zelfs walvissen! De reis eindigt in San José del Maipo nabij Santiago.

Warmwaterbron in de Atacamawoestijn

Warmwaterbron in de Atacamawoestijn

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama

Voor de kids
 • Advies vanaf 12 jaar
 • Fietsen door de levendige straten van Santiago de Chile
 • Verken Chili's meest kleurrijke stad
 • Relaxen aan de stranden van Iquique
 • Wandelen over buitenaardse landschappen
 • Spotten van pinguïns en walvissen
 • Sterren kijken in Valle del Elqui
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen
€ 5.599,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor een gezin van 4 personen
Inclusief
 • Ontspannen vluchten vanuit Amsterdam met KLM inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten met LAN, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Gezinsvriendelijke verblijven op fijne locaties, inclusief ontbijt
 • Maaltijden tijdens de reis zoals aangegeven
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Voorstel aanvragen Deze reis is volledig aan te passen aan jullie wensen

In de spotlights

Ontdek veelzijdig Santiago op de fiets

Samen met een gids ontdekken jullie Santiago de Chili. Stap op de fiets en bezoek de historische highlights van de stad, proef de lokale cultuur en ontdek de verschillende hippe wijken. Uiteraard wordt er een uitgebreide stop gemaakt bij Gabriela Mistral Cultural Centre en ook het Presidential Palace wordt niet overgeslagen.

Sfeervol overnachten in San Pedro

Overdag zijn jullie aan het genieten van indrukwekkende geisers en enorme zoutmeren. En dat genieten gaat bij La Casa de Don Tomas nog even door. Want hier verblijf je aan de rand van het centrum van het dorp San Pedro de Atacama. Plons in het zwembad, neem een verkoelend drankje op het terras, laat je verwennen met een heerlijk diner en bewonder ondertussen het onvergetelijke uitzicht op de imposante vulkaan.

 • Programma
 • Prijs & info
 • Excursies

Dit wordt jullie volgende avontuur

 • Vertrek uit Amsterdam Dag 1

  Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam en vliegt u via een tussenlanding in Buenos Aires naar de hoofdstad van Chili; Santiago. De stad ligt op ruim 500 meter hoogte in het Andesgeberte.

 • Aankomst in Santiago Dag 2

  Bij aankomst in Chili wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en wordt u naar het verblijf gebracht in het centrum van Santiago. Hier kunt u de komende dagen bijkomen van de lange vlucht, acclimatiseren en Chili's grootste stad verkennen.

  Eurotel el Bosque - Santiago de Chile
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dagen Santiago de Chile Dag 3-4

  U heeft genoeg tijd om de Chileense hoofdstad te ontdekken met uw gezin! De stad is omringd door indrukwekkende bergketens, welke u kunt bezoeken per kabelbaan. Daarnaast worden er fietstochten georganiseerd in de stad; een aanrader voor het gezin.

  Eurotel el Bosque - Santiago de Chile
  Inclusief ontbijt

  Inbegrepen excursie:

  Voldoet aan onze duurzaamheidsnormenGeorganiseerde fietstour Santiago  

  Boek deze optionele excursies:

  Maak kennis met het lokale leven - Santiago de Chile  

  De smaak van Chili - Santiago de Chile  

  Dagtour Valparaiso vanuit Santiago - Santiago de Chile  

  Afbeelding omschrijving
 • Santiago – Valparaíso Dag 5

  U wordt vandaag door de lokale vertegenwoordiging opgehaald bij uw hotel en naar uw volgende bestemming gebracht: Valparaíso! Deze grote havenstad heeft een totaal andere sfeer dan het moderne Santiago. De kleurrijke huizen zijn tegen de hellingen van heuvels aangebouwd en beschikken over de typisch Latijns-Amerikaanse sfeer.

  Ultramar Hotel - Valparaiso
  Inclusief ontbijt

  Boek deze optionele excursie:

  Streetart tour - Valparaiso  

  Afbeelding omschrijving
  Valparaiso
 • Valparaíso – Santiago – Arica – Putre Dag 6

  U wordt vanochtend bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Santiago gebracht. Hier maakt u zich klaar voor de binnenlandse vlucht naar Arica! Na aankomst op de luchthaven van Arica wordt u door onze lokale vertegenwoordiging opgehaald en naar uw hotel in Putre gebracht.

  Hotel Q'antati - Putre
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Putre Dag 7

  De omgeving van Putre staat bekend om de prachtige zoutvlaktes van Surire. U brengt een bezoek aan dit indrukwekkende landschap hoog in de bergen.

  Hotel Q'antati - Putre
  Inclusief ontbijt

  Inbegrepen excursie:

  Bezoek de zoutvlaktes van Surire - Putre  

  Afbeelding omschrijving
 • Putre – Arica Dag 8

  Vandaag bezoekt u Lauca National Park! Tevens bezoekt u warmwaterbronnen in de nabije omgeving. U vertrekt vroeg in de ochtend, zorgt u ervoor dat u tijdig uitcheckt. Na de excursie wordt u namelijk naar Arica gebracht.

  Panamericana Hotel - Arica
  Inclusief ontbijt

  Inbegrepen excursie:

  Ontdek Lauca National Park - Putre  

  Boek deze optionele excursies:

  Bezoek de Codpa vallei - Arica  

  Stadstour Arica - Arica  

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Arica Dag 9

  Arica is een fijne badplaats met uitgestrekte stranden. Door haar ligging in het uiterste noorden van Chili is er een grotere kans op aangename temperaturen. Vanuit het stadje heeft u uitzicht op de Morro de Arica. Deze heuvel was het laatste bolwerk van defensie voor de Peruaanse troepen. Voor surfers is Arica de beste locatie in Chili.

  Panamericana Hotel - Arica
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Arica – Iquique Dag 10

  Op eigen gelegenheid haalt u vandaag op de luchthaven van Arica uw huurauto op en rijdt het zuiden. Een mooie route langs de kust van Chili vandaag. U rijdt naar de badplaats Iquique. Een grotere stad met een sfeervol centrum en de mogelijkheid om te gaan sandboarden.

  Hotel Spark - Iquique
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Iquique Dag 11

  Verken Iquique met uw gezin. Er is in ieder geval genoeg te doen! Wordt het sandboarden, paragliden of een rustige stadswandeling?

  Hotel Spark - Iquique
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Iquique – Calama – San Pedro de Atacama Dag 12

  Een lange rit voor de boeg vandaag. Indien u een tussenstop wenst te maken, kunt u het dorpje Tocopilla bezoeken en hier een pitstop maken voor een lunch. U rijdt hierbij de kustroute en passeert verschillende vissersdorpjes. Hierna rijdt u verder naar de luchthaven van Calama. Hier levert u de huurauto weer in, waarna u door onze lokale vertegenwoordiging naar uw hotel in San Pedro de Atacama wordt gebracht. Neemt u vanmiddag rustig de tijd om de plaats te ontdekken!

  La Casa de Don Tomas - San Pedro de Atacama
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dagen Calama Dag 13-14

  De eerste dag wordt u na het ontbijt opgehaald door uw lokale gids. Vandaag staat er namelijk een bezoek aan de zoutvlakte van Atacama op de planning, gevolgd door een bezoek aan de Chaxa lagune. Het zout is hier opgestuwd tot een spectaculair landschap waar flamingo’s, die in de lagune leven, te spotten zijn. U bezoekt vandaag eveneens de pittoreske dorpjes Toconao en Socaire. In de middag bezoekt u de altiplano lagunes van Meñique en Miscanti, die op ruim 4000 meter hoogte gelegen zijn. Deze felblauwe meren worden omringd door vulkanen met besneeuwde toppen en zorgen voor indrukwekkende foto’s. Hierna wordt u teruggebracht naar uw hotel.

  De tweede dag staat u heel vroeg op: om 04.30 uur wordt u door de lokale gids opgehaald bij uw hotel. Onderweg geniet u van een ontbijtje ‘on the go’. U bezoekt vandaag de El Tatio geisers, die bij zonsopgang het meest actief zijn en daarnaast op dit tijdstip voor prachtige plaatjes zorgen. Bij aankomst op ruim 4200 meter hoogte wordt u verwelkomd door rookpluimen en ervaart u hoe de spectaculaire stoomstralen omhoog schieten. Maak een wandeling rondom de geothermische velden, maak de mooiste foto’s en geniet van het indrukwekkende schouwspel dat zich afspeelt.  Na uw bezoek aan de geisers reist u het woestijndorpje Machuca, waar de lama’s over straat wandelen en u handgemaakte souvenirs kunt aanschaffen. Hierna wordt u teruggebracht naar uw hotel.

  La Casa de Don Tomas - San Pedro de Atacama
  Inclusief ontbijt

  Inbegrepen excursies:

  Zoutvlaktes en lagunes - San Pedro de Atacama  

  El Tatio geisers - San Pedro de Atacama  

  Afbeelding omschrijving
  Local kids in de Atacamawoestijn
 • San Pedro de Atacama – Calama – La Serena Dag 15

  Vandaag wordt u vroeg in de ochtend door de lokale vertegenwoordiging bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Calama gebracht. Hier maakt u zich klaar voor de vlucht naar La Serena. Bij aankomst op de luchthaven van La Serena haalt u de huurauto op, waarna u naar uw hotel rijdt.

  Hotel Club La Serena - La Serena
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  La Serena
 • Vrije dagen La Serena Dag 16-17

  U heeft voldoende de tijd om de omgeving te verkennen. Maak bijvoorbeeld een excursie naar Isla Damas, waar de kinderen pinguïns, zeeleeuwen en dolfijnen kunnen spotten of bezoek het dorpje Elqui en geniet van een authentieke Pisco Sour. Ook in La Serena zelf is genoeg te doen.

  Hotel Club La Serena - La Serena
  Inclusief ontbijt

  Boek deze optionele excursies:

  Sterren kijken in Valle del Elqui - La Serena  

  Bezoek de Elqui vallei en het stadje Vicuña - La Serena  

  Afbeelding omschrijving
 • La Serena – Santiago – San José de Maipo Dag 18

  U rijdt vandaag naar de luchthaven van La Serena, waarna u de huurauto weer inlevert. Vervolgens maakt u zich klaar voor de korte vlucht naar Santiago. Hierna wordt u door de lokale vertegenwoordiging opgehaald en naar uw hotel in San José de Maipo gebracht.

  Hotel Altiplanico Cajón del Maipo - San José de Maipo
  Inclusief ontbijt, lunch en diner

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag San José de Maipo Dag 19

  Maak een uitstapje naar een van de wijnboerderijen of reserveer een van de excursies bij uw verblijf! In de zomermaanden kunt u in deze omgeving zelfs op de ski's staan. Er zijn verschillende skigebieden dichtbij.

  Hotel Altiplanico Cajón del Maipo - San José de Maipo
  Inclusief ontbijt, lunch en diner

  Afbeelding omschrijving
 • San José de Maipo – Santiago – Amsterdam Dag 20

  U wordt vandaag vroeg bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Santiago gebracht. Hier maakt u zich klaar voor uw retourvlucht naar Amsterdam.

 • Aankomst Amsterdam Dag 21

  Einde van deze fantastiche reis!

Prijzen

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 5.599,- per persoon, op basis van een gezin van 4 personen.

Inclusief

 • Ontspannen vluchten vanuit Amsterdam met KLM inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten met LAN, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Gezinsvriendelijke verblijven op fijne locaties, inclusief ontbijt
 • Maaltijden tijdens de reis zoals aangegeven
 • Vervoer van hotels naar de luchthavens en v.v. zoals aangegeven
 • Arrangement San Pedro de Atacama, inclusief maaltijden en activiteiten zoals aangegeven
 • Comfortabele huurauto Europcar, Arica – Calama en in La Serena, inclusief verzekeringen en belastingen
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een georganiseerde fietstour in Santiago, bezoek aan Surire zoutvlaktes en Lauca National Park
 • Activiteiten zoals aangegeven
 • Toegang tot onze persoonlijke reisapp met daarin uitgebreide reisbeschrijvingen, vouchers én leuke tips
 • Verrassing voor de kinderen!
VANAFPRIJS
€ 5.599,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Inbegrepen excursies

De volgende excursies zijn inbegrepen:

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen: