Koloniale steden, junglepret en vulkanen in Ecuador24-daagse rondreis

Bezoek de highlights van Ecuador tijdens deze veelzijdige rondreis. U start in de hoofdstad Quito waar u een bezoek brengt aan het oude centrum met prachtige koloniale gebouwen, de kans krijgt om op de Evenaar te staan en de stad vanaf de top van de heuvels ziet. De reis wordt vervolgd naar het tropische Amazoneregenwoud, waar u de lokale bevolking ontmoet en mooie kanotochten en wandelingen maakt. In Baños zijn vele wandelmogelijkheden en hier kunnen de kinderen zich uitleven met vele buitensportactiviteiten. Een rondreis voor Ecuador is geschikt voor kinderen vanaf circa 10 jaar, dit in verband met de vele hoogteverschillen.

Jongetje in Ecuador

Jongetje in Ecuador

Vlotvaren in Tena

Vlotvaren in Tena

Inspiratie voor uw familiereis naar Ecuador

Inspiratie voor uw familiereis naar Ecuador

Voor de kids
 • Advies vanaf 10 jaar
 • Salsa dansen in Quito
 • Dieren spotten in de Amazone
 • Vulkanen beklimmen in Cotopaxi
 • Ontspannen in warmwaterbronnen
 • Maak een bijzonder cruise naar de unieke Galapagos Eilanden
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen
€ 6.999,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor een gezin van 4 personen
Inclusief
 • Ontspannen rechtstreekse vluchten met met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting*
 • Binnenlandse vluchten met LAN, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Gezinsvriendelijke verblijven op fijne locaties, inclusief ontbijt
 • Arrangement Amazone en de Galapagos, op basis van volpension inclusief activiteiten
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Voorstel aanvragen Deze reis is volledig aan te passen aan jullie wensen

In de spotlights

Op zoek naar dieren in de Amazone

Bijna geruisloos varen jullie op de rivier in de Amazone. Plotseling mindert de gids vaart en wijst hij op ritselende takken. Wat zou daar te zien zijn? Zijn dit aapjes of vogels die een nest aan het maken zijn? Dit zouden jullie zomaar mee kunnen maken tijdens het verbijf in de Amazone. Per boot en te voet ontdekken jullie de vele geheimen van de jungle.

Slapen in de Amazone

Je eigen vlot bouwen en over de rivier varen, kajakken, tuben, slingeren van boom naar boom. Bij Casa del Suizo in de Amazone doen jullie meer dan alleen dieren spotten. Hier staat plezier voorop. Ontspannen kan in het zwembad of dromend vanuit je hangmat.

 • Programma
 • Prijs & info
 • Excursies

Dit wordt jullie volgende avontuur

 • Amsterdam - Quito - Otavalo Dag 1

  Na aankomst wordt u door onze lokale vertegenwoordiging opgehaald en naar uw hotel in Otavalo gebracht. Doet u vandaag rustig aan en probeer te wennen aan het hoogteverschil.

  Hotel Riviera Sucre - Otavalo
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  bijzondere hotels las vegas
 • Vrjie dagen Otavalo Dag 2

  U heeft volop de tijd om Otavalo en de omgeving te verkennen. U brengt een bezoek aan de kleurrijke markt van Otavalo en in de middag maakt u een excursie naar het kratermeer van Cuicocha waar een mooie, korte of langere, wandeling gemaakt kan worden.

  Hotel Riviera Sucre - Otavalo
  Inclusief ontbijt

  Inbegrepen excursie:

  De kleurijke markt van Otavalo en het Cuicocha kratermeer- Otavalo  

  Afbeelding omschrijving
 • Otavalo - Mindo Cloudforest Dag 3

  Na het ontbijt vervolgt u uw reis naar Mindo Cloudforest. Maar eerst brengt u een bezoek op de evenaar bij het Intiñan Solar Museum. De coördinaten op dit punt zijn exact 0° 0’ 0”. Op deze unieke locatie krijgt u een goede indruk van de geschiedenis van Ecuador en tijdens de interactieve opdrachten leert u precies wat de evenaar doet met de wereld en wat voor invloed dit heeft op de mens. Na het bezoek aan de evenaar reist u door naar Mindo. In het Mindo Nevelwoud bent u letterlijk met uw hoofd in de wolken. Want zoals de naam al zegt hangt hier een constante nevel in de bergen. Mindo Nevelwoud is een prachtig tropisch woud met watervallen, vlinders, kolibri's en vele andere vogelsoorten.

  Sisakuna Lodge - Mindo Cloudforest
  Inclusief ontbijt in kamertype standard

  Afbeelding omschrijving
  Mindo Cloudforest
 • Vrije dag Mindo Cloudforest Dag 4

  Mindo cloudforest is een perfecte locatie voor het spotten van vogels en het maken van wandelingen naar watervallen. Onderweg komt u prachtige natuur, vergezichten en verschillende dieren tegen!

  Sisakuna Lodge - Mindo Cloudforest
  Inclusief ontbijt in kamertype standard

  Boek deze optionele excursie:

  Historische stadstour - Quito  

  Afbeelding omschrijving
  Vogeltje in Mindo Cloudforest
 • Otavalo - Quito Dag 5

  Na het ontbijt vertrekt u weer richting Quito. Quito heeft een van de best bewaarde en grootste historisch centrum van Zuid-Amerika.

  Casa Hotel Las Plazas - Quito
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Quito Dag 6

  Verken de hoogtepunten van de hoofdstad Quito ontdekken en verkennen. Breng een bezoek aan de oude binnenstad en ga met de kabelbaan naar de top van de heuvel waar u een waanzinnig uitzicht over Quito heeft.

  Casa Hotel Las Plazas - Quito
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  mitad del Mundo
 • Quito - Papallacta Dag 7

  Vandaag rijdt u richting het Amazonegebied, een van de highlights tijdens uw reis. U verblijft in Papallacta. Een plaats die populair is vanwege zijn natuurlijke warmwaterbronnen.

  Termas Papallacta Hotel Spa - Papallacta
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Papallacta - Tena - Amazone (Parque Nacional Yasuni) Dag 8

  De komende dagen geniet u van de echte Ecuadoraanse jungle! Vanuit Papallacta wordt u opgehaald en naar uw verblijf gebracht in het Amazone gebied. De weg eindigt bij Punta Ahuano, een klein havenstadje aan de noordelijke oever van de rivier de Napo. Hier wachten kano's op u voor een tocht van 15 minuten stroomafwaarts naar La Casa del Suizo.

  Casa del Suizo Eco Lodge - Tena/Amazone
  Inclusief ontbijt, lunch en diner

  Afbeelding omschrijving
 • Arrangement Amazone Ecuador Dag 9-10

  Vroeg op vandaag, want u wordt naar en bijzondere locatie gebracht. Deze ochtend ziet u de kleirots waar vele ara’s, papegaaien en parkieten bij elkaar komen. Deze kleirots is populaire stek voor de vogels want hier komen ze bijeen om het zout uit de rotswand te likken. Bijzonder om te zien!

  Het gebied waar u deze dagen verblijft wordt door wetenschappers beschouwd als de meest biodiverse plek ter wereld. Spot u de slingeraap, blauwe en gele ara’s en de pekari’s? Maar let ook op details van bijzondere planten en bomen. Uw gids wijst u daar graag op.

  Na een wandeling door de jungle komt u aan bij de Qichwa Anangu gemeenschap. Hier brengt u wat tijd door met een familie om zo een inkijkje te krijgen in hun dagelijkse leven. Na het bezoek aan het dorpje wandelt u naar een tweede kleirots. Ook hier verzamelen zich vele kleurrijke vogels om het zout uit de rots te likken. Na de lunch vaart u terug naar de lodge waar een heerlijk diner op u wacht.

  Ook de volgende dag staat u vroeg op. Na het ontbijt gaat u naar de 36 meter hoge uitkijktoren en ziet u het regenwoud ontwaken. Kleurrijke vogels die u vanaf de grond niet ziet, vliegen nu vlak over uw hoofd. In de verte zou u zomaar slingerapen in de boomtoppen kunnen zien. Bovenop deze toren opent zich een heel nieuwe wereld.

  In de middag maakt u een wandeling door de jungle en heeft u de kans om meer bijzondere dieren te spotten zoals bijvoorbeeld kleurrijke en kleine manakins, hagedissen en goudmanteltamarins. Manakins zijn kleine zangvogels, vaak niet groter dan een mus. De vrouwtjes zijn groen van kleur, terwijl de mannetjes verschillende felle kleuren hebben, zoals knalrood, helderblauw en felgeel. De goudtamarin is een klein aapje welke voorkomt in de regenwouden van Ecuador en Peru. Na de wandeling ontdekt u per kano het meer en de kreken waar otterfamilies graag komen om te spelen. Na de lunch vaart u terug naar de lodge waar een heerlijk diner op u wacht.

  Houdt u er s.v.p. rekening mee dat het programma onder voorbehoud is van wijzigingen. 

  Casa del Suizo Eco Lodge - Tena/Amazone
  Inclusief ontbijt, lunch en diner

  Afbeelding omschrijving
 • Amazone (Parque Nacional Yasuni) - Cotopaxi / Pedegral Dag 11

  U nuttigt het laatste ontbijt in de Amazone voordat u met de kano weer naar Punta Ahuano vertrekt. Hier wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en wordt u naar de bekendste vulkaan van Ecuador, de Cotopaxi, gebracht.

  Voldoet aan onze duurzaamheidsnormen Hacienda El Porvenir by Tierra del Volcán - Machachi/Cotopaxi
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Cotopaxi Dag 12

  Voor actievelingen is het een hoogtepunt om de Cotopaxi vulkaan te bezoeken. Houdt u er rekening mee dat het hoogteverschil groot is, maar de ervaring des te bijzonder.

  Voldoet aan onze duurzaamheidsnormen Hacienda El Porvenir by Tierra del Volcán - Machachi/Cotopaxi
  Inclusief ontbijt

  Boek deze optionele excursies:

  High and low ropes parcours - Cotopaxi/ Hacienda el Porvenir  

  Kookles- Cotopaxi/ Hacienda el Porvenir  

  Paardrijden in de hooglanden- Cotopaxi/ Hacienda el Porvenir  

  Afbeelding omschrijving
 • Cotopaxi / Pedegral - Quilotoa – Baños Dag 13

  Vandaag rijdt u zuidwaarts naar het stadje Baños. Maar brengt u eerst een bezoek aan Quilotoa, een mooi smaragdgroen meer omgeven door bergen. Het uitzicht vanaf de kraterrand is werkelijk adembenemend. Vertrekt u op tijd in verband met een lange reisdag. Daarna komt u aan in Baños, dé plek voor vele buitensport activiteiten, wellness-behandelingen nabij de thermale baden en verschillende parken voor de kinderen.

  Hotel Villa Santa Clara - Baños
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Quilotoa kratermeer
 • Vrije dag Baños Dag 14

  U heeft genoeg tijd om Baños en de omgeving te ontdekken. Onderneem één van de vele buitensportactiviteiten of huur fietsen en maak een prachtige fietstocht door de beboste omgeving. Voor de echte durfal is er de mogelijkheid om te abseilen, parapenten en zelf bungeejumpen!
   
  Voor minder ruige activiteiten kunt u mooie wandelingen maken door de heuvels en dalen van de stad. Neem bijvoorbeeld de gondel naar het Bellavista observatiepunt waar u prachtige uitzichten heeft. Vanuit de gondel kunt u tevens verschillende watervallen bewonderen.

  Hotel Villa Santa Clara - Baños
  Inclusief ontbijt

  Boek deze optionele excursies:

  Canyoning - Banos  

  Fietsen naar watervallen - Banos  

  Paardrijden - Banos  

  Afbeelding omschrijving
 • Baños - Chimborazo - Guamote Dag 15

  Dit rit van vandaag brengt u verder zuidwaarts via Chimborazo naar Guamote. Een fraaie stadje gelegen in het Andes-gebergte. Maak onderweg een paar stops om wat mooie foto’s te maken van de bergtoppen. Samen met uw chauffeur brengt u een bezoek aan Chimborazo. U kunt hier tot 5000m wandelen. Indrukwekkend de hoogte in.

  Voldoet aan onze duurzaamheidsnormen Inti Sisa Art Guesthouse - Guamote
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Chimborazo Vulkaan
 • Guamote – Ozogoche – Cuenca Dag 16

  Vandaag zet u koers richting het koloniale Cuenca. Onderweg brengt u een bezoek aan het schitterende nationale park Lagunas de Ozogoche, een gebied met meren en lagunes op 3.700 meter hoogte dat wordt omringd door het majestueuze Andesgebergte. Hierna rijdt u via de fascinerende ruïnes van Ingapirca, ook wel de ‘Muur van de Inca’s’ genoemd, naar Cuenca.

  Posada del Angel - Cuenca
  Inclusief ontbijt in kamertype standard

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Cuenca Dag 17

  Het oude centrum van Cuenca is het meer dan waard om een paar uur doorheen te wandelen. U kunt ook wandelen door de rotsformaties van La Ciudad Encantada of een bezoek brengen aan de hangende huizen van Casas Colgadas.

  Posada del Angel - Cuenca
  Inclusief ontbijt in kamertype standard

  Afbeelding omschrijving
  Prachtige omgeving van Cuenca
 • Cuenca - El Cajas - Guayaquil Dag 18

  Vandaag legt u de laatste etappe af door Ecuador. U rijdt richting de grote stad Guayaquil en onderweg kunt u een stop maken in Manglares Churute. Manglares Churute bestaat uit maar liefst 35000 hectare mangrove en het is een van de belangrijkste mangrove gebieden in Ecuador. Met een bootje bezoekt u dit bijzondere gebied. Ook neemt u een kijkje op een mango en cacao plantage.

  Unipark Hotel - Guayaquil
  Inclusief ontbijt

  Boek deze optionele excursie:

  Stadstour door Guayaquil - Guayaquil  

  Afbeelding omschrijving
  Guayaquil
 • Guayaquil – Galapagos Dag 19

  Vandaag vliegt u naar de galapagos eilanden! De Galápagos-archipel ligt in de Grote Oceaan, op zo'n 1000 kilometer van Ecuador. Beroemd om de unieke dieren- en plantenwereld. De dieren hebben geen angst voor de mens en kunnen van zeer nabij worden geobserveerd. Toeristen bezoeken de eilanden hoofdzakelijk aan boord van cruiseschepen; voor de excursies wordt u met kleine bootjes naar land gevaren. Een geweldig einde van uw reis.  

  Coral I or II - Galapagos
  Inclusief ontbijt, lunch en diner

  Afbeelding omschrijving
 • Arrangement Galapagos Cruise Coral I of II Dag 20-22

  Tijdens deze 5 daagse cruise maakt u een tocht langs verschillende eilanden van de Galapagos, waaronder Isabela Island, Fernandina Island en Santiago Island. Aan boord wordt ontbijt, lunch en diner voor u verzorgd en alle activiteiten zijn inbegrepen. Maak kennis met de unieke flora en fauna die u op de eilanden zult tegenkomen. Ook maakt u kennis met de onderwaterwereld tijdens een aantal snorkelactiviteiten. 

  Coral I or II - Galapagos
  Inclusief ontbijt, lunch en diner

  Afbeelding omschrijving
 • Galapagos – Guayaquil – Amsterdam Dag 23

  U verlaat het cruiseschip en wordt naar de luchthaven gebracht. Vanaf hier vliegt u weer terug naar de luchthaven van Guayaquil, waar u zich vervolgens klaar maakt voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 • Aankomst Amsterdam Dag 24

  Einde van deze fantastische reis!

Prijzen

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 6.999,- per persoon, op basis van een gezin van 4 personen.

Inclusief

 • Ontspannen rechtstreekse vluchten met met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting*
 • Binnenlandse vluchten met LAN, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Gezinsvriendelijke verblijven op fijne locaties, inclusief ontbijt
 • Arrangement Amazone en de Galapagos, op basis van volpension inclusief activiteiten
 • Privévervoer met Spaanstalige chauffeur van en naar alle luchthavens en tussen de hotels
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals struinen op de markt van Otavalo en het Cuicocha meer,bezoek aan 'Middle of the World', bezoek aan het Quilotoa meer, Chimborazo National Park, Ozogoche lagune en het bewonderen van de fascinerende ruïnes van Ingapirca
 • Toegang tot onze persoonlijke reisapp met daarin uitgebreide reisbeschrijvingen, vouchers én leuke tips
 • Verrassing voor de kinderen
VANAFPRIJS
€ 6.999,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Inbegrepen excursies

De volgende excursies zijn inbegrepen:

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen: