Paramaribo, boottochten en apen in Suriname16-daagse reis

Alhoewel er al enige tijd toerisme plaats vindt in Suriname, staat het toerisme nog steeds in de kinderschoenen. Flexibiliteit is daarom gewenst. Reizen door Suriname is dan ook geschikt voor gezinnen die al reiservaring hebben opgedaan en het een uitdaging vinden om in een land te reizen waar nog niet alles op de toerist is ingesteld. Wat u hier niet vindt? Witte stranden, blauwe zee en luxe hotels. Maar wel echte Surinaamse gastvrijheid en een vakantie om nooit meer te vergeten.

Het verblijf in Paramaribo is in een middenklasse hotel op korte afstand van het centrum, het verblijf bij Galibi is vrij eenvoudig, maar wel erg avontuurlijk. Bij de overnachtingen tijdens deze reis gaat het vooral om de ervaring en zo het echte Suriname te leren kennen.

Zwemmen in anuala het natuur resort in Suriname

Zwemmen in anuala het natuur resort in Suriname

Voor de kids
 • Advies vanaf 8 jaar
 • Fietsen door cacao- en koffieplantages
 • Zeeschildpadden bewonderen op het strand
 • Dieren spotten in de Surinaamse jungle
 • Varen in een korjaal
 • Zwemmen en ontspannen in Houttuyn
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen
€ 3.199,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor een gezin van 4 personen
Inclusief
 • Ontspannen rechtstreekse vluchten met met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting*
 • Gezinsvriendelijke verblijven op fijne locaties
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • Arrangement Daanpati in de Amazone, op basis van volpension inclusief activiteiten
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Voorstel aanvragen Deze reis is volledig aan te passen aan jullie wensen

In de spotlights

Natuur en wildlife in Peperpot

Nadat jullie vanuit Paramaribo de boot over zijn gestoken naar het plaatsje Meerzorg, gaat een bijzondere fietstocht van start. Vanuit de drukte fietsen jullie een bijzonder stuk natuur in; Natuurpark Peperpot. Vroeger was dit een koffie en cacaoplantage en tegenwoordig is de natuur hier weer de baas. Jullie fietsen door het park en onderweg valt er van alles te zien. Aapjes die in de boom spelen, schildpadden die de weg oversteken en hagedissen die de bosjes inschieten.

Slapen in de Amazone

Met een korjaal (typisch Surinaamse boot in de jungle) komen jullie aan bij Dan Paati River Lodge. Jullie verblijf in het Amazone regenwoud. De gidsen nemen jullie mee het bos (zoals de jungle heet in Suriname) in en leren jullie alles over de bomen, planten en dieren die hier leven. Ook maken jullie boottochtjes op zoek naar slangen en kaaimannen. Daarnaast dragen jullie door jullie bezoek een steentje bij aan de ontwikkeling van het dorp en de lokale gemeenschap.

 • Programma
 • Prijs & info
 • Excursies

Dit wordt jullie volgende avontuur

 • Amsterdam - Paramaribo Dag 1

  Bij aankomst in Paramaribo wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw verblijf gebracht. Hier verblijft u de komende dagen in de hoofdstad van Suriname. De stad ligt in Zuid-Amerika, maar ademt een Caribische sfeer. De houten koloniale huizen, Fort Zeelandia, het Onafhankelijkheidsplein, er is genoeg te zien in Paramaribo. ’s Avonds is het gezellig op de terrassen in de buurt van de Suriname Rivier.

  Hotel Holland Lodge - Paramaribo
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Paramaribo Dag 2

  Vandaag kunt u bijkomen van de lange vlucht en het tijdsverschil, maar is er ook tijd om het sfeervolle Paramaribo te verkennen.

  Hotel Holland Lodge - Paramaribo
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Stadstour per bus - Paramaribo Dag 3

  Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad kenmerkt zich naast de vele houten gebouwen met een unieke architectuur ook door de verschillende etnische groepen die in harmonie met elkaar leven. Tijdens de bustour door Paramaribo zult u genieten van de rijke geschiedenis die achter de mooie houten gebouwen schuilen.

  Deze trip start met een tour langs de meest prominente historische locaties in de binnenstad. U wordt uitgebreid geïnformeerd over de unieke architectuur. U bezoekt onder andere Fort Zeelandia, het Onafhankelijkheidsplein, de Waterkant en de Sint Petrus & Paulus Basiliek, de grootste houten kathedraal van het Caribisch gebied. Na de tour door het centrum van Paramaribo vertrekt u richting het zuiden van de stad, langs onder andere de Centrale Markt (waar u eventueel kunt uitstappen) en het beeld van Kwakoe. U komt ook door Abra Broki en de echte volkswijken met gemoedelijke sfeer en typische oude houten huisjes. U rijdt over de grootste brug naar district Commewijne waar u lekkere cocos zult proeven bij een fruitstalletje. Hierna gaat u weer richting het noorden van Paramaribo, waar onder andere de rijksten van Suriname wonen. Aan het einde van de trip heeft u heel veel facetten van Paramaribo leren kennen.

  Let op: de tour is exclusief lunch.

  Hotel Holland Lodge - Paramaribo
  Inclusief ontbijt

  Inbegrepen excursie:

  Stadstour per bus - Paramaribo  

  Afbeelding omschrijving
  Paramaribo
 • Paramaribo– Commewijne Dag 4

  U verlaat Paramaribo en begint aan uw boottocht in de Commewijne. In dit gebied liggen de voormalige plantages. Sommige daarvan zijn nog te bezoeken. Vanuit de boot ziet u de groene oevers en met een beetje geluk misschien een dolfijn. Aan het einde van de boottour wordt u naar uw verblijf gebracht op de voormalige plantage Peperpot in het zuiden van Commewijne.

  Boutique Hotel Peperpot - Commewijne
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Omgeving Commewijne
 • Vrije dag Peperpot Dag 5

  Een dag ter vrije besteding. Wij raden aan een fiets te huren en richting Peperpot National Park te fietsen. Dit nationale park ligt om de hoek van uw verblijf. Peperpot National Park is een voormalige plantage wat compleet is overgenomen door tropsiche planten. Schildpadden, apen en andere zoogdieren laten zich regelmatig zien. Verder heeft u hier de mogelijkheid om te kajakken, wandelen of te ontspannen aan het zwembad.

  Boutique Hotel Peperpot - Commewijne
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Commewijne – Galibi Dag 6

  U wordt opgehaald bij het hotel en gaat vandaag naar Albina (een rit van ca 2,5 uur). Hier stapt u over op de boot naar Galibi. Afhankelijk van het tij is het ca 1,5 uur varen. De komende dagen staan in het teken van cultuur en zeeschildpadden. s ‘Avonds gaat u een boottocht maken naar de stranden waar de zeeschildpadden aan land komen om eieren te leggen. Dit doen zij vooral in de periode februari – juli. Een prachtig natuurwonder en zeker een hoogtepunt van deze tour.

  Logeergebouw te Christiaankondre - Galibi
  Inclusief ontbijt, lunch en diner

  Afbeelding omschrijving
  Galibi
 • Vrije dag Galibi Dag 7

  De gids neemt u graag mee het dorp in om het dagelijks leven hier te laten zien. Ook ziet u hoe de bewoners van het dorp bloemen en planten gebruiken voor dagelijkse dingen. Ook maakt u een boottocht naar een zandbank in de rivier om te relaxen en te zwemmen.

  Logeergebouw te Christiaankondre - Galibi
  Inclusief ontbijt, lunch en diner

  Afbeelding omschrijving
  Suriname met kinderen Galibi
 • Galibi – Paramaribo Dag 8

  Op de terugreis van Galibi wordt er een stop gemaakt in Frans Guyana. Hier kunt u samen met de kinderen het gevangenismuseum bezoeken. Deze historische plek werd bekend door de film en het boek  ‘Papillon’. Henri Charrière, ook wel Papillon genoemd wordt (naar eigen zeggen onterecht) veroordeeld voor moord door valse getuigenissen. Hij krijgt een levenslange gevangenisstraf in Frans-Guyana. Vastberaden is hij om niet de rest van zijn leven in de gevangenis door te brengen en onderneemt dan ook diverse pogingen om te ontsnappen. Bij zijn negende poging lukt het dan eindelijk om te ontsnappen. Na uw bezoek in Frans Guyana rijdt u weer naar Paramaribo waar u bij uw hotel wordt afgezet.

  Hotel Holland Lodge - Paramaribo
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Paramaribo Dag 9

  Ook vandaag heeft u de mogelijkheid om Paramaribo te verkennen.

  Hotel Holland Lodge - Paramaribo
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
 • Paramaribo – Danpaati Dag 10

  Vandaag start uw trip naar het Surinaamse binnenland. Met de auto rijdt u naar Atjoni waar u overstapt in een korjaal. In deze traditionele boten vaart u over de sula’s, dit zijn stroomversnellingen langs de dorpjes aan de oever naar Danpaati River Resort. Hier ervaart u de prachtige natuur van de Amazone en de bijzondere Marron cultuur.

  Danpaati River Lodge - Jungle Suriname
  Inclusief ontbijt, lunch en diner

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dagen Danpaati Dag 11-12

  Tijdens uw verblijf wordt u meegenomen op een wandeling door de jungle en bezoektu  een van de dorpen waarbij u meer leert over historie en de leefgewoontes van de Saramaccaners (de oorspronkelijke bewoners van het gebied). Tijdens de boottocht in de avond gaat u op zoek naar kaaimannen en geniet u van de sterrenhemel.

  Buiten deze activiteiten zijn er optionele excursies mogelijk, zoals een bezoek aan het marronmuseum, de prachtige Tapawatra stroomversnelling, een traditionele massage en sinds kort is er een yoga en meditatie platform aan de rivier!

  Danpaati River Lodge - Jungle Suriname
  Inclusief ontbijt, lunch en diner

  Afbeelding omschrijving
 • Danpaati – Houttuyn Dag 13

  Vandaag wordt u naar uw laatste bestemming van de reis gebracht in de buurt van Paramaribo. Hier kunt u heerlijk ontspannen en bijkomen van alle indrukken van de afgelopen dagen.

  Houttuyn Wellness River Resort
  Inclusief ontbijt en diner

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dagen Houttuyn Dag 14-15

  Tijd om te genieten! Wordt 's ochtends wakker en geniet van de zonsopkomst boven de Surinamerivier. U kunt een fiets huren en de omgeving verkennen of gaat u liever voor ontspanning en neemt u een kijkje in het wellnesscenter van het resort? De kinderen zullen zich deze dagen prima vermaken in en rondom het zwembad.

  Houttuyn Wellness River Resort
  Inclusief ontbijt en diner

  Afbeelding omschrijving
 • Houttuyn - Paramaribo – Amsterdam Dag 16

  In de middag wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

 • Aankomst Amsterdam Dag 17

  Aankomst in Amsterdam en einde van een fantastische reis!

Prijzen

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.199,- per persoon, op basis van een gezin van 4 personen.

Inclusief

 • Ontspannen rechtstreekse vluchten met met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting*
 • Gezinsvriendelijke verblijven op fijne locaties
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • Arrangement Daanpati in de Amazone, op basis van volpension inclusief activiteiten
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een stadstour Paramaribo, boottour in Commewijne en schildpadden spotten in Galibi
 • Privé vervoer luchthaven naar uw hotel en v.v.
 • Overig vervoer en tours in groepsverband
 • Nederlands sprekende chauffeur gedurende de excursies
 • Toegang tot onze persoonlijke reisapp met daarin uitgebreide reisbeschrijvingen, vouchers én leuke tips
 • Verrassing voor de kinderen
VANAFPRIJS
€ 3.199,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.