Suriname

Je gunt je kind toch de wereld!

Paramaribo, boottochten en apen in Suriname

De kleurrijke hoofdstad Paramaribo, fietsen door het plantage gebied, slapen in de jungle en op zoek gaan naar zeeschildpadden. Dat en nog veel meer gaan u en de kinderen allemaal ondernemen tijdens deze reis door Suriname.  Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en heeft een prettige afwisseling tussen cultuur en natuur.  In Paramaribo ziet u de mooie oude houten huizen en proeft u sfeer op de lokale markt.  In de jungle kunt u zwemmen in de rivier en leert u meer over de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Extra bijzonder voor de kinderen is dat iedereen Nederlands spreekt in Suriname, zo is alle uitleg van de gidsen goed te volgen.

Voor de kids
 • Advies vanaf 8 jaar
 • Fietsen
 • Schildpadden
 • Dolfijnen
 • Jungle
 • Dieren spotten
 • Zwemmen
 • Varen in een korjaal

Programma

Aanpassingen in het programma, verlenging van de reis, toevoeging van een strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen behoren allen tot de mogelijkheden. Geeft u ons bij uw reisvoorstel aanvraag gerust uw wensen door.

 • Amsterdam - Paramaribo Dag 1

  Bij aankomst in Paramaribo wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw appartement gebracht.

  De stad ligt in Zuid-Amerika, maar ademt een Caribische sfeer. De houten koloniale huizen, Fort Zeelandia, het Onafhankelijkheidsplein, er is genoeg te zien in Paramaribo. ’s Avonds is het gezellig op de terrassen in de buurt van de Suriname Rivier.

  Eco Resort Inn - Paramaribo

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag in Paramaribo Dag 2

  Vandaag kunt u bijkomen van de lange vlucht en het tijdsverschil, maar is er ook tijd om het sfeervolle Paramaribo te verkennen.
  Bezoek bijvoorbeeld Fort Zeelandia. Dit trotse fort, dat ooit Suriname moest beschermen tegen buitenlandse aanvallen, is schitterend gerestaureerd en een bezoek eraan is verplichte kost voor iedereen die in Paramaribo komt. Wandel door de palmentuinen, midden in het centrum van Paramaribo en ga op zondermorgen naar het onafhankelijkheidsplein om een zangvogelwedstrijd bij te wonen.

  Eco Resort Inn - Paramaribo

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Stadstour per bus - Paramaribo Dag 3

  Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad kenmerkt zich naast de vele houten gebouwen met een unieke architectuur ook door de verschillende etnische groepen die in harmonie met elkaar leven. Tijdens de bustour
  door Paramaribo zullen jullie genieten van de rijke geschiedenis die achter de mooie houten gebouwen schuilen.

  Deze trip start met een tour langs de meest prominente historische locaties in de binnenstad. U wordt uitgebreid geïnformeerd over de unieke architectuur. U bezoekt onder andere Fort Zeelandia, het Onafhankelijkheidsplein, de Waterkant en de Sint Petrus & Paulus Basiliek, de grootste houten kathedraal van het Caribisch gebied. Na de tour door het centrum van Paramaribo vertrekt u richting het zuiden van de stad, langs onder andere de Centrale Markt (waar u eventueel kunnen uitstappen) en het beeld van Kwakoe. U komt ook door Abra Broki en de echte volkswijken met gemoedelijke sfeer en typische oude houten huisjes. U rijdt over de grootste brug naar district Commewijne waar u lekkere cocos zult proeven bij een fruitstalletje. Hierna gaat u weer richting het noorden van Paramaribo, waar onder andere de rijksten van Suriname wonen. Aan het einde van de trip heeft u heel veel facetten van Paramaribo leren kennen.

  Let op: de tour is exclusief lunch.

  Eco Resort Inn - Paramaribo

 • Peperpot fietstocht (dagtocht) - Commewijne Dag 4

  De Peperpot fietstour brengt u langs de polders in het district Commewijne. U zult fietsen door voormalige plantages alwaar u de 18e en 19e eeuw in een ontspannen atmosfeer zult kunnen ervaren. Met de bescherming vanuit het fort 'Nieuw Amsterdam" was Commewijne één van de meest productieve landbouwdistrikten in Suriname. Tijdens de fietstocht zult u vele voormalige plantagegebouwen tegenkomen waarvan sommige nog steeds bewoond zijn. De kanalen en het pitoreske sluissysteem zijn allen stille getuigen van de dynamische geschiedenis van het district Commewijne. Niet alle wegen zijn geasfalteerd. Inbegrepen in de tour: fiets, drank (niet alcoholisch) en lunch, Nederlands- en Engelssprekende gids. Vertrek: 08.00 uur. Terugkeer: 15.00 uur.

  Eco Resort Inn - Paramaribo

 • Paramaribo – Galibi Dag 5

  U wordt opgehaald bij het hotel en gaat vandaag naar Albina (een rit van ca 2,5 uur). Hier stapt u over op de boot naar Galibi. Afhankelijk van het tij is het ca 1,5 uur varen. De komende dagen staan in het teken van cultuur en zeeschildpadden.
   
  s ‘Avonds gaat u een boottocht maken naar de stranden waar de zeeschildpadden aan land komen om eieren te leggen. Dit doen zij vooral in de periode februari – juli.

  Logeergebouw te Christiaankondre - Galibi

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Galibi Dag 6

  De gids neemt u mee het dorp in om het dagelijks leven hier te laten zien.  Ook ziet u hoe de bewoners van het dorp bloemen en planten gebruiken voor dagelijkse dingen. Ook maakt u  een boottocht naar een zandbank in de rivier om te relaxen en te zwemmen.

  Logeergebouw te Christiaankondre - Galibi

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Galibi – Commewijne Dag 7

  Op de heen of terugreis naar Galibi wordt er een stop gemaakt in Frans Guyana. Hier kunt u samen met de kinderen het gevangenismuseum bezoeken. Deze historische plek werd bekend door de film en het boek  ‘Papillon’.  Henri Charrière, ook wel Papillon genoemd wordt (naar eigen zeggen onterecht) veroordeeld voor moord door valse getuigenissen. Hij krijgt een levenslange gevangenisstraf in Frans-Guyana. Vastberaden is hij om niet de rest van zijn leven in de gevangenis door te brengen en onderneemt dan ook diverse pogingen om te ontsnappen. Bij zijn negende poging lukt het dan eindelijk om te ontsnappen.

  Plantage Resort Frederiksdorp - Commewijne

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag in Commewijne Dag 8

  Een dag ter vrije besteding. Pak de fiets en verken de omgeving.  Maar er zijn diverse excursies mogelijk zoals een boottochtje door het moeras, een wandeling met gids naar plantage Johanna Margaretha, een bezoek aan fort Nieuw Amsterdam en een strandwandeling tour.

  Plantage Resort Frederiksdorp - Commewijne

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Commewijne – Paramaribo Dag 9

  U neemt de boot naar de overkant, naar de steiger van plantage Marienburg. Hier staat onze lokale vertegenwoordiging voor u klaar die u naar uw hotel in Paramaribo brengt. De middag is ter vrije besteding.

  Eco Resort Inn - Paramaribo

 • Paramaribo – Danpaati Dag 10

  Vandaag start uw trip naar het Surinaamse binnenland. Met de auto rijdt u naar Atjoni waar u overstapt in een korjaal. In deze traditionele boten vaart u over de sula’s, dit zijn stroomversnellingen langs de dorpjes aan de oever naar Danpaati River Resort. Hier ervaart u de prachtige natuur van de Amazone en de bijzondere Marron cultuur.

  Danpaati River Lodge - Danpaati

 • Vrije dagen in Danpaati Dag 11-12

  Tijdens uw verblijf wordt u meegenomen op een wandeling door de jungle en u bezoekt een van de dorpen waarbij u meer leert over historie en de leefgewoontes van de Saramaccaners (de oorspronkelijke bewoners van het gebied). Tijdens de boottocht in de avond gaat u op zoek naar kaaimannen en geniet u van de sterrenhemel.

  Danpaati River Lodge - Danpaati

 • Danpaati – Bergendal Dag 13

  Na het ontbijt vaart u terug naar Atjoni, hier stapt u in de auto en wordt u naar Bergendal gebracht.

  Niet ver van Paramaribo stad, verscholen in het Amazone regenwoud, staan 44 luxueuze vrijstaande lodges op de voormalige plantage Berg en Dal. In de luwte van het bos, met uitzicht op de Suriname rivier is het Bergendal Resort een goede plek om comfortabel te ontspannen. De oude plantage is inmiddels omgetoverd tot een niet alledaagse eco – culturele bestemming waar genoeg te doen valt.

  Het Bergendal Heritage Village en Adventure Centre  bevindt zich op steenworp afstand van het resort: canopy tours, mountain bikes- en routes, intensieve wandelroutes, en kajakken in de omgeving kunt u hier reserveren. Het adventure centre is toegankelijk voor iedereen; dagjesmensen en gasten van het resort.

  The Lot Hotel - Lima

 • Vrije dag in Bergendal Dag 14

  Een volle dag voor Bergendal en omgeving. Er is genoeg te doen! Maak een historische wandeling door het regenwoud, of slinger door de bomen met verschillende canopy tours.

  The Lot Hotel - Lima

 • Paramaribo – Amsterdam Dag 15

  In de middag wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

 • Aankomst Amsterdam Dag 16

  Aankomst in Amsterdam en einde van een fantastische reis!

Kaart

SurinameDeel deze reis

Prijzen

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 3.199,- per persoon, op basis van een gezin van 4 personen.

Inclusief

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Overnachtingen in Eco Resort Inn in 2x een standaard kamer op basis van logies en ontbijt.
 • 2 overnachtingen Plantage Resort Frederiksdorp in 1x een politiewoning op basis van ontbijt en diner.
 • 1 overnachting Galibi op basis van vol pension en activiteiten
 • 3 overnachtingen in Danpaati River Resort in 2x een kamer op basis van vol pension (exclusief drankjes) en activiteiten zoals genoemd
 • Fietshuur en routeboekje Commewijne
 • Excursie: zonsondergang en dolfijnen
 • Excursie: stadstour Paramaribo
 • Privé vervoer luchthaven naar appartement v.v
 • Overig vervoer en tours in groepsverband
 • Uitgebreid documentatiepakket vooraf
 • Verrassing voor de kinderen!

Exclusief

 • Stoelreserveringen KLM
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Vervoer Paramaribo – Leonsberg - Paramaribo
 • Kosten tentbooten Commewijne (Marienburg – Frederiksdorp v.v)
 • Kosten tentboot Paramaribo – Meerzorg - Paramaribo
 • Entreegelden Peperpot Nature Park
 • Overige maaltijden
 • Visum Suriname
 • Reis en/of annuleringsverzekering