020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereizen Finland

Je gunt je kind toch de wereld!

Het winterwonderland van Fins Lapland met kids

Waar de buurlanden Zweden en Noorwegen het in de zomer vaak winnen qua vakantiebestemming, is Fins Lapland toch absoluut de meest populaire winterbestemming van de drie. Toch heeft Finland zowel in de winter als in de zomer veel te bieden. Zo telt het land maar liefst 200.000 meren en spreidt de zuid-westkust zicht in een adembenemende scherenkust met tienduizenden eilandjes. In het hoge noorden bereikt u Fins Lapland waar de Samen leven met hun rendieren en in het oosten vindt u het onverstoorde bosgebied met haar beren en wolven. Of u Finland nu in de zomer of winter bezoekt, u zult versteld staan van het natuurschoon dat het land u te bieden heeft! Bekijk onze kindvriendelijke reizen naar Finland.

Wij geven dit cijfer voor
  • Veel activiteiten
  • Zeer grote kans op Noorderlicht!
  • Gezinsvriendelijke accommodaties
  • Rustige omgeving
  • Prachtige natuur
  • Korte vluchten
  • Geen tijdsverschil

Contactverzoek Finland

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Finland reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Activiteiten die niet mogen missen tijdens een familiereis naar Fins Lapland

Tijdens uw reis naar dit winterwonderland zijn er een aantal excursies die absoluut niet mogen missen! Reisexpert Dionne vertelt u graag over de excursies die ervoor zorgen dat uw vakantie een onvergetelijke ervaring wordt waar u als gezin nog lang over zult napraten.

Ga opzoek naar het Noorderlicht!
Zodra de avond valt, begint er voor het gezin een spannend avontuur. U maakt kennis met de gids voor vanavond en hier begint het Noorderlicht avontuur. Van te voren is niet bekend waar u naartoe gaat om het Noorderlicht te spotten. De gids beslist op het moment van de excursie waar u naartoe gaat voor de beste kans om het Noorderlicht te spotten. Er wordt rekening gehouden met de weersomstandigheden om een zo groot mogelijke kans te krijgen dit natuurverschijnsel zelf te aanschouwen. In Lapland zijn er vele manieren om het Noorderlicht te spotten. U wordt bijvoorbeeld meegenomen per bus, achter de rendierenslede, sneeuwscooter of wandelend op sneeuwschoenen. Een ding is zeker, dit wilt u zeker niet missen! Onze tip: Plan deze excursie aan het begin van uw vakantie, mocht u de pech hebben het Noorderlicht niet te zien, wordt u vaak aangeboden gratis nogmaals deel te nemen aan de excursie voor een nieuwe kans.

Achter de hondenslede op huskysafari
Een reis naar Fins Lapland is natuurlijk niet compleet zonder het maken van een husky safari door de uitgestrekte bossen. Vanaf de receptie wordt u naar de huskyboerderij gebracht. Hier maakt u kennis met deze speelse honden en krijgt u uitleg over de dieren en het besturen van de slee. Ooit gedacht dat u in het winter wonderland door een roedel husky’s door de sneeuw begeleidt zou worden? Het is een onvergetelijke ervaring en op deze manier krijgt u ook een goed beeld van het uitgestrekte landschap en de stilte die hier te vinden is. Na een tocht van 12 kilometer op de slee neemt u afscheid van de husky’s en gaat u voldaan terug naar het hotel.

Een adrenaline kick op de sneeuwscooter
Begin de dag met een indrukwekkende sneeuwscooter safari door de besneeuwde bossen van Lapland. Vooraf volgt er een uitgebreide uitleg in het te besturen van een sneeuwscooter. Nadat u zich helemaal comfortabel voelt op de sneeuwscooter gaat het avontuur beginnen. De gids gaat voorop met de sneeuwscooter en u volgt hem door de besneeuwde bossen.

IJsvissen in de wildernis
Een bezoek aan een bevroren meer omringt door prachtige natuur. In Lapland zijn verschillende meren te vinden die compleet bevroren zijn. Met de gids brengt u een bezoek aan een van deze meren en gaat hier “midden” op het meer vissen. Deze natuurervaring is er één om niet te vergeten.

Minder bekende activiteiten waar wij ook enthousiast van worden:

Op de slee van de langste route van Scandinavië
In het skigebied van Saariselkä is de langste sleeroute te vinden van Scandinavië. Per kabelbaan gaat u naar de top van de Kaunispää berg met eveneens een prachtig uitzicht over het dorp. U bevindt zich middenin het skigebied van Saaresilkä. Vanaf hier gaat u met de slee via een prachtige route naar beneden. Het parcours is ruim 1.800 meter lang en een leuke ontspannen afwisseling.

De sneeuwtrein
Stap aan boord van de Aurora sneeuwtrein en geniet van een rit door de sneeuw. U zit warm en droog en kunt ontspannen genieten van de mooie uitzichten en hopelijk heeft u geluk met het spotten van het Noorderlicht. Daarnaast kan er genoten worden van een kampvuur met warme drankjes. Dit is een ideale manier om ontspannen het Noorderlicht te spotten en erg toegankelijk voor de jongere kinderen.

Een fietstocht op de fatbike
Ga er sportief op uit en verken de heuvels rond het verblijf per fatbike. Een fatbike is een soort mountainbike met extreem brede banden. Ze zijn ontwikkeld in Alaska om op deze manier door de sneeuw te kunnen fietsen voor meer grip en evenwicht. De heuvels zijn ideaal om mooie tochten te gaan maken. De gids gaat voorop en er zal een route gefietst worden van ongeveer 3 kilometer.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Finland

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.