020 5 2 89 333

Familiereis Jordanië

Je gunt je kind toch de wereld!

Ahlan Wa Sahlan, welkom in Jordanië!

Jordanië is één van de meest fascinerende landen in het Midden-Oosten. Ga op zoek naar dolfijnen, vaar mee op een traditionele ‘dhow’, breng een bezoek aan een soek, ontdek mystieke forten en waan uzelf in de sprookjeswereld van Duizend en één nacht in de woestijn. Lees een boek drijvend in het water van de Dode Zee en dwaal door het wereldwonder Petra. Ontdek deze mythische bestemming en sluit af met een heerlijk verblijf aan de Rode Zee. Deze bestemming is geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Jordanië.

Wij geven dit cijfer voor
  • Vriendelijke bevolking
  • Ideaal in het voor- en najaar
  • Drijven in het water
  • Mystieke forten
  • Korte reisafstanden
  • Kindvriendelijke verblijven
  • Strandmogelijkheden
  • Rechtstreekse vluchten
Meer ervaringen

Klantervaringen

Een wereldwonder én een Unesco werelderfgoed in Jordanië

Petra
De stad Petra is één van de zeven wereldwonderen en een bezoek meer dan waard. Behalve prachtige ruïnes en een in de rotsen gebouwde graftombe, ziet u vooral ook veel paard en wagens, ezels en kamelen. Petra is echt een unieke stad, uitgehakt in de bergen door de Nabetaniërs op een belangrijk kruispunt voor handelsroutes. De Zwitser Johann Ludwig trok in 1812, vermomd als een moslimman, de stad in. Met zijn reisverhalen maakte hij de indrukwekkende verborgen stad Petra bekend bij het grote publiek. Slechts vijf procent van de hele stad Petra is uitgegraven. Het grootste deel is dus nog bedekt met steen en gruis. U zult zich verbazen over de prachtig gekleurde rotsformaties en waant u in de sprookjeswereld van Duizend en één nacht. Aanraders zijn een wandeling door de Siq, de Threasury en de Monastry.

Wadi Rum
Wadi Rum is een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet in het zuidwesten van Jordanië. Het is de grootste wadi in Jordanië. In 2011 is Wadi Rum door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Het is bewoond door diverse culturen, al vanaf de prehistorie. De vroegste bewoners lieten rotstekeningen achter. De Nabateeërs hebben hier vooral veel nagelaten, in de vorm van graffiti en een tempel. Op dit moment leven enkele Bedoeïenenstammen in het gebied. Hun voornaamste bron van inkomsten is het toerisme. In Europa is Wadi Rum vooral bekend omdat de Britse officier Thomas Edward Lawrence hier in de tijd van de Arabische opstand van 1917-18 zijn Arabische troepen voorbereidde op de aanval op Akaba. Een van de bronnen in het gebied, de Bir el-Ambic, wordt aan toeristen aangewezen als “Lawrence’s Well”. In Wadi Rum zijn diverse toeristische Bedoeïenenkampen, waar u kunt overnachten en met een jeepsafari, te voet of per kameel een deel van het gebied kunt verkennen.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Jordanië

Bekijk alle reizen
Terug | Naar boven
Scroll verder