020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Maleisië

Je gunt je kind toch de wereld!

Selamat datang ke Malaysia! Welkom in Maleisië!

Of u nu een ervaren wereldreiziger bent of voor de eerste keer naar een ver land op vakantie gaat, Maleisië is een uitstekende bestemming. Het is een uiterst gevarieerd land met volop keus voor zowel cultuur-, natuur- als strandliefhebbers. In West-Maleisië vindt u de moderne wereldstad Kuala Lumpur, eindeloze zandstranden, ongerepte regenwouden, kleurrijke markten en koele hooglanden. Het exotische en avontuurlijke Borneo is een must voor natuurliefhebbers. Ook reizigers die van actieve arrangementen en uitdagingen houden komen hier aan hun trekken. De uitgestrekte tropische regenwouden zijn nog ongerept en herbergen vele, zeldzame dieren en planten. Dit alles wordt omlijst door een uitzonderlijk mooie onderwaterwereld. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Maleisië.

Wij geven dit cijfer voor
  • Prachtige natuur
  • Vriendelijke bevolking
  • Koele hooglanden
  • Theeplantages
  • Authentieke ambachten
  • Vele activiteiten
  • Vele strandmogelijkheden
  • Rechtstreeks vliegen
Meer ervaringen

Klantervaringen

Meer ervaringen

Contactverzoek Maleisië

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Maleisië reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Hoge avonturen met kinderen in Maleisië

Hoe leuk is dat, u kunt op verschillende plekken en manier de hoogte opzoeken in Maleisië. Avontuurlijke activiteiten met kinderen.

1. Hoog boven Kuala Lumpur
Er zijn hier twee opties om de hoogte op te zoeken:
Petronas Twin Towers; het bekendste gebouw van Kuala Lumpur. Deze 88 verdiepingen tellende torens zijn de hoogste dubbele torens ter wereld. Neem de lift naar de ‘Skybridge’, deze brug verbindt de torens met elkaar.
KL Tower; het hoogste gebouw van Kuala Lumpur. Op het observatiedek van de KL Tower kunt u van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht voor een onvergetelijke blik over de stad. Wat ons betreft de beste optie.

2. Cameron Highlands
De Cameron Highlands liggen op 1524 meter boven zeeniveau en bestaan uit theeplantages en groene heuvels. Door deze hoge ligging is het er met zo’n 25 graden Celsius koeler dan in de rest van Maleisië. De hooglandvlakte is vernoemd naar William Cameron, een Britse expeditieleider. Hij ontdekte de locatie tijdens een expeditie in 1885. Vanaf dat moment werden de Cameron Highlands steeds interessanter voor de Britten. Door het perfecte klimaat kon men er goed thee verbouwen. Zo groeiden de Highlands al gauw uit tot hét theegebied van Maleisië.
Langs de slingerende weg naar de Cameron Highlands kunt u de grotten van Gua Tempurung en de Orang Asli nederzettingen bezoeken. Hier leven de Senoi, het merendeel van deze bevolkingsgroep werkt op de theeplantages. Bij elke nederzetting is wel een kraampje waar men honing of fruit probeert te verkopen. Stopt u gerust om even rond te kijken; de bevolking is niet opdringerig om u iets te verkopen en het is een leuke manier om kennis te maken met de lokale bevolking.

3. Penang Hill
Deze heuvel met een hoogte van 735 meter is te bereiken met een treintje. Met het treintje doet u er ongeveer 10 minuten over om de top te bereiken. Bovenaan de berg zijn verschillende wandeltochten die ondernomen kunnen worden, waarbij er prachtige uitzichten zijn over de stad Georgetown. Het kan zijn dat u apen tegenkomt tijdens de wandeling, wat natuurlijk een leuke ervaring is. Wel oppassen, want het zijn brutale beestjes. Op de top is een kleine Indiase tempel, een museum, wat winkeltjes en restaurants. Doordat Penang Hill op ruim 700 meter hoogte ligt is de temperatuur er aanzienlijk koeler wat zeker aangenaam is tijdens de wandeling. Het beste moment om de trein te nemen is doordeweeks en vroeg op de dag. Vooral in het weekend en op feestdagen kan het druk zijn.

Bekijk alle reizen

Onze top 3 familiereizen naar Maleisië

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.