Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Bijzondere plekjes van Botswana en Namibië

Een avontuurlijke vakantie is gegarandeerd tijdens de combinatiereis Botswana en Namibië. In deze nieuwe blog hebben we de bijzondere plekjes van beide bestemmingen op een rij gezet.

Duin 45 / Sossusvlei

Vanaf de ingang van het park rijdt u ca 45 kilometer over een deels verharde weg naar Duin 45. Elke duin is genummerd naar de afstand tot Sesriem. Bijzonder aan Duin 45 is dat dit een van de weinige duinen is die u mag beklimmen! Veel bezoekers proberen de zonsopgang te fotograferen.

Solitaire

Het meest bekende gehucht van de Namib-Naukluft is zonder twijfel Solitaire. Ooit was het plaatsje deel van een Toyota-advertentiecampagne en daarna thema en titel van het boek ‘Solitaire’. Door de Nederlandse schrijver Ton van der Lee is het gehucht internationaal bekend geworden.

Etosha National Game Park

Het Etosha National Game Park is het grootste beschermde natuurgebied van Namibië. Het gebied beslaat een oppervlakte van bijna 23 duizend vierkant kilometer. De naam Etosha betekent ‘Grote Witte Vlakte van Droog Water’. Deze naam slaat op het grote deel van het park dat alleen na hevige regenval tijdelijk onder water staat. Vaak gebeurt dit tussen december en februari en transformeert het doorgaans (kurk)droge Etosha in een weelderige groene vlakte waar tijdelijk veel wilde bloemen groeien.

Okavanga Delta

De Okavango Delta ligt in het noordwesten van Botswana, ten noordwesten van Maun en is een bezoek meer dan waard. Van het Angolese hoogland stroomt de rivier de Okavango zuidwaarts, via het noorden van Namibië naar de vlakten van Noord-Botswana. Hier loopt het water uit over de Kalahariwoestijn en vormt ze de grootste inlandige delta van de wereld: een labyrint van duizenden grote en kleine stromen en kreken, die kleine eilandjes omringen.

Kasane

Nog niet zo lang geleden was Kasane een klein en afgelegen stadje wat zelden werd bezocht. Nu is Kasane het administratieve centrum van het Chobe-gebied. Ten oosten van Kasane ligt het plaatsje Kazungula wat de grenspost is tussen Botswana en Zimbabwe. Tevens is het de aankomstplaats van de ferry vanuit Zambia. De naam is afgeleid van het lokale dialect ‘Masane’ wat waterbesboom betekent. Deze bomen komen hier veel voor langs de oevers van de Chobe-rivier.

Victoria Falls

De Victoria watervallen liggen op de grens tussen Zimbabwe en Zambia en monden uit in de machtige Zambezirivier. De watervallen storten zich meer dan 100 meter de diepte in, over een breedte van zo’n 1.600 meter. Al van ver ziet u de nevel aan de horizon verschijnen. Het is een trekpleister voor kleinere dieren in een groene omgeving. De watervallen zijn bij hoog water de grootste ter wereld. Een langgerekt gordijn aan vallend water dat zowel vanuit Zambia als Zimbabwe is te bezoeken.

Wilt u een rondreis maken door Botswana en Namibië? Bekijk deze combinatie reis!

Volg Travelnauts op Facebook & Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.