Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Reisspecialist Jessica in West-Canada deel 1

”Daar sta je dan met je voeten in 30 centimeter sneeuw, in een winter wonderland. De kou is eigenlijk niet eens voelbaar want het uitzicht vraagt al mijn aandacht.

Dit dacht ik tijdens de rit van Jasper naar Banff. De winter was een maandje te vroeg in het westen en dit werd ook regelmatig benoemd in het nieuws. Op het moment dat de sneeuw viel werd er zeker geadviseerd op je plek te blijven en van daar op avontuur te gaan. Maar zodra het gestopt was met sneeuwen, kon je rustig de weg op gaan. Die werden zo snel mogelijk sneeuwvrij en begaanbaar gemaakt. Hoewel het spannend klinkt valt het allemaal wel mee. De Canadezen zijn zelfverzekerd en dat geeft een stuk rust; als zij het kunnen kan ik het ook.

Mijn reis begon in Vancouver, een fantastisch stad, de gezelligheid van Granville Street met restaurantjes en theaters, het fietsen door Stanley Park en natuurlijk wandelen door Chinatown. Deze stad heeft voor ieder wat wils. Ik heb me hier dan ook goed vermaakt en had sterk het gevoel dat ik hier nog een week had kunnen blijven.
Wij haalden vervolgens de camper op buiten de stad en ons avontuur ging van start. Het ophalen van de camper duurt wel even… Je moet naar het verhuurstation rijden, aanmelden, een introductiefilm bekijken, wachten, uitleg krijgen over de camper en nog veel meer. Tegen de tijd dat wij in Whistler waren was het avond. Tip; zorg altijd dat je de camper zo vroeg mogelijk op kan halen, dit geeft wat rust en gelegenheid om naar je volgende bestemming te rijden.

We zijn via Whistler en Clearwater richting de Rockies gereden. Een droom voor de natuurliefhebber, alleen de ritten al zijn zo mooi. Er zijn verschillende uitzichtpunten en onderweg is er zo veel te doen, zoals ranches bezoeken, wandeltochten, mountainbiken en nog veel meer.

Whistler is een gezellige plaats, het centrum is gemoedelijk en fijn om door heen te wandelen. Op loopafstand is genoeg te doen, zoals Whistler Gondola en verschillende wandel-trails. Het is echt de moeite waard om een tijdje in Whistler te blijven.

Na Whistler is Clearwater een prettige plek om tot rust te komen. De verschillende meren, groene omgeving en indrukwekkende watervallen zorgen ervoor dat ik als natuurliefhebber mijn ogen uitkijk. Het is zo mooi hier en zeker na de start in Vancouver en Whistler is dit een goed begin van de ongerepte natuur in Canada die ik me had voorgesteld. Ik kan niet wachten tot de Rockies.”

Nieuwsgierig naar de rest van het verslag? U leest het in deel 2!

Ook samen met de kinderen naar dit prachtige land? Bekijk hier alle familiereizen naar Canada.