Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Redenen om Namibië op uw bucketlist te zetten

Namibië.. Het land waar het mogelijk is uren door de uitgestrekte vlaktes te rijden en niemand tegen te komen. Waar het wildlife wordt afgewisseld met droge zandduinen en waar u op bezoek kunt bij de traditionele Himba’s. Omdat Namibië zo’n veelzijdig land is, hebben wij vier redenen voor u meegenomen waarom u Namibië op uw bucketlist zou moeten zetten!

1. Ongerept..

Namibië is ten opzichte van de omliggende landen nog ongerept. Waar andere Afrikaanse landen steeds meer ontwikkeling ondergaan en moderner worden blijft Namibië zich nog veel vasthouden aan eigen cultuur. Verder blijft ook de natuur goed behouden. Reden genoeg om Namibië aan uw bucketlist toe te voegen!

2. Kamperen of verblijven in de mooiste lodges

Kamperen in Afrika.. In Namibië kan het! De perfecte manier van reizen door Namibië: ontdek het stoere land per (4×4)camper! Met een tent op het dak van de auto gaat u op pad.. Eindeloze routes door de woestijn, langs de ruige kust, via verschillende stammen en natuurlijk de Big Five dieren. En dat in de schitterende zonneschijn. Ervaar de vrijheid om te gaan en staan waar u maar wilt.

Past kamperen niet zo in uw straatje? Geen probleem! Namibië beschikt ook over prachtige lodges en luxe safaritenten. Ziet u het al voor zich? Liggend aan een heerlijk zwembad met uitzicht over enorme vlaktes en misschien zelfs wilde dieren!

3. Uren rijden en niemand tegen komen

Uren rondrijden, over de prachtige vlaktes uitkijken en het gevoel hebben helemaal alleen op de wereld te zijn.. Waar in de wereld kan dat nog? Nou, in Namibië dus! Namibië is een land van onmetelijke ruimte. Het land beschikt over een overvloedige flora en fauna, intrigerende geologische natuurverschijnselen, oogverblindende landschappen en een altijd schijnende zon. Op veel plekken kunt u zo ver kijken als u wilt zonder iets of iemand te zien!

4. Veel wild!

Waar denkt u aan bij het woord Afrika..? Dieren natuurlijk! Wist u dat Namibië één van de beste landen is om wild te bekijken? Het beroemde Etosha National Park geeft u de mogelijkheid zelf rond te rijden en dieren te spotten, wat u het ultieme safarigevoel zal geven! Het park is niet het mooiste natuurpark van Afrika, maar vanwege het droge en uitgestrekte landschap is dit de ideale plek om wilde dieren tegen te komen. Of ga opzoek naar walvissen in Walvis Bay of Swakopmund, waar ook veel dolfijnen en zeehonden rondzwemmen.

Staat Namibië ook op uw bucketlist of bent u benieuwd wat het land verder nog meer te bieden heeft? Neem dan snel een kijkje op onze Namibië pagina.