Onze reisspecialisten over China

Je gunt je kind toch de wereld!

Reisspecialist Ilona in Beijing en Hong Kong

Ilona verteld over haar ervaringen in China.

Het is absoluut niet een van mijn favoriete nummers, maar als ik aan mijn fietsavontuur in Beijing denk, zit het nummer ‘nine million bicylces’ van Katie Melua meteen in mijn hoofd. Fietsen in Beijing, niet meteen het eerste waar je aan denkt. Ik heb ze niet geteld, maar negen miljoen fietsen, het komt zeker in de buurt. Via het hotel waar ik verbleef heb ik een fiets gehuurd en heb ik verschillende bezienswaardigheden bezocht. Druk? Ja, maar erg leuk om te doen en  geweldig om op deze manier de stad te zien en te verkennen.

Een dagtochtje naar het dorpje naar Tai O mag u niet missen. U bent een dagje uit de drukte van de stad en krijgt een heel andere kant van Hong Kong te zien. De leukste manier om hier te komen is om eerst de kabelbaan Ngong Ping 360 te nemen naar Lantau eiland. Met helder weer kunt u de Grote boeddha al zien staan tussen de bergen. Aangekomen bij het eindstation voelde het een beetje alsof we in Disneyland / de Efteling waren aangekomen. De rit eindigde in een souvenirwinkel met bijbehorende actiefoto en het dorpje zelf zit vol met winkeltjes en restaurantjes. Loop het dorpje uit en ga op bezoek in het Po Lin Klooster en beklim de 268 treden om de Grote Boeddha van dichtbij te bewonderen. Maar ook het uitzicht (de Boeddha staat op 34 meter hoog) is werkelijk geweldig. Vanuit Ngong Ping namen we de bus naar Tai O, een oud vissersdorpje. Makkelijk te vinden, want in Hong Kong wordt veelal Engels gesproken. En met 15 minuten staan we weer in een heel ander gedeelte van Hong Kong. Een klein dorpje zonder wolkenkrabbers, maar houten huisjes op palen. Al snel worden we aangesproken of we dolfijnen willen zien. Dolfijnen? In Hong Kong? Dat willen we wel zien. We stappen in een bootje en varen eerst een klein stukje door het dorpje, daarna zetten we koers naar open water. En jawel… daar zijn ze dolfijnen! En heel bijzondere;  roze dolfijnen. Nooit gedacht deze hier te zien.

Reisspecialist Ilse over een bezoek aan Shanghai

“Shanghai, een beroemde en beruchte stad dankzij zijn geschiedenis. Het is de modernste stad van China en met haar bijna 25 miljoen inwoners een van de grootste steden ter wereld. De Nanjing Lu is de etalage van China, waar meer te koop is dan waar ook in het land. Deze straat komt uit op de beroemde Bund, de boulevard langs de Huangpu-rivier waar nog vele monumentale koloniale gebouwen staan.

Gelegen midden tussen de hoge wolkenkrabbers vindt u de belangrijkste toeristische attractie; het Volksplein van Shanghai. Dit wordt gezien als het centrum van de stad. Uitgestrekte parken, ontelbare wolkenkrabbers en belangrijke winkelstraten vormen het kloppende hart van Shanghai. Iedere bezoeker zal dit enorme plein dat ook bekend staat als People’s Square of Renmin Square ongetwijfeld een keer bezoeken. Bovenal echter, is het door het vele groen een oase van rust voor iedereen die de auto’s en de mensenmassa’s even wil ontsnappen.”

Inspiratie voor uw familiereis naar Hong Kong

Reisspecialist Jolien over een stopover in Hong Kong

“Hong Kong is een perfecte bestemming als stopover naar Australië en Nieuw-Zeeland. Hongkong, waar oost en west samenkomen is een bruisende wereldstad. Het leven gaat hier 24 uur per dag door. Ultramoderne wolkenkrabbers in Kowloon en op Hongkong Island gaan hand in hand met traditionele dorpjes waar de vissers in hun typisch Chinese jonken uitvaren.

Cultuur minnende reizigers kunnen hun hart ophalen in een van de vele interessante musea en tempels. Wie de rust zoekt kan een heerlijke boottocht naar een van de vele eilanden maken, met goede stranden en uitstekende wandelmogelijkheden.”

Reisspecialist Bart over zijn bezoek aan Beijing

“China is een reusachtig land dat nog relatief onontdekt is door Nederlandse gezinnen.  Ik begin mijn reis in de hoofdstad Beijing; een perfecte kennismaking met China. Hier kunt u een bezoek brengen aan het zomerpaleis met haar tempels en een boottocht maken over het meer wat bij het paleis hoort. Doordat de Chinese en Nederlandse culturen enorm van elkaar verschillen, kijk je op veel plaatsen je ogen uit. Uit eten met kinderen in een typisch lokaal restaurant is al een hele belevenis.

Een hoogtepunt is het bezoek aan de Chinese muur. Deze eeuwenoude muur kunt u op verschillende plaatsen bezoeken, vooral het stuk bij Jinshanling is erg mooi. Hier vindt u de originele muur en op deze plek zijn weinig toeristen te bekennen.”

Onze familiereizen naar China

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar China? Bekijk al onze familiereizen naar China. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.