Top 4: Tofste kinderactiviteiten in Costa Rica

Je gunt je kind toch de wereld!

Een bezoek aan een schildpaddenstrand, boottochtjes door de jungle, vulkanen beklimmen, op zoek naar apen, luiaards en merkwaardige vogels, slingeren door de boomtoppen van het regenwoud, prachtige nationale parken bezoeken en natuurlijk surfen zijn slechts een kleine greep uit de talloze activiteiten die Costa Rica te bieden heeft. Wij hebben voor u de leukste 4 op een rij gezet.

1. Klimmen en klauteren in Ochojal

De plaats Ochojal zelf heeft al veel te bieden, zo is er strand voor de liefhebbers, een klein dorpje voor de sfeer en natuurlijk watervallen voor avontuur. Er is niets zo leuk als klimmen en klauteren door de jungle, zwemmen bij watervallen en natuurlijk dieren spotten. Verschillende Travelnauts reizigers zijn u voor geweest en de jonge reizigers vonden het fantastisch om de natuur op deze manier te ervaren.

2. Nachttour in Monteverde

Overdag dierenspotten is natuurlijk super, maar welke dieren zie je overdag niet omdat ze slapen?! Dit avontuur kunt u aangaan met een gids in Monteverde. De kinderen zien hoe de dieren ‘s nachts leven of waar ze slapen! Een spannende en avontuurlijke tocht, die wellicht iets na bedtijd plaatsvind maar daar is het vakantie voor.

3. River Tubing bij Sarapiquí

Raften is vrij bekend onder de avonturiers, maar niet iedereen vindt dit avontuur even leuk. Ook zijn er verschillende klassen in ‘heftigheid’ van de rivier en daarom niet altijd even geschikt voor kinderen. Echter hebben wij een avontuur die bij iedereen zal passen; River Tubing. Over een lengte van 4 kilometer ga je op een band (per persoon) de rivier over, met kleine watervallen, rivier versnellingen en nog veel meer. Een fantastisch avontuur voor jong en oud.

4. Cowboy voor een dag

Vanuit het Hacienda Hotel Guachipelin in het Rincon  National Park wordt iedere dag een cowboy avontuur aangeboden. Als echte cowboy of cowgirl moet je wel vroeg uit de veren: de dag start namelijk om 6 uur ’s ochtends! Geen dag is het zelfde op de ranch, waardoor ook de tours verschillend zijn. Het is maar net wat er moet gebeuren op de ranch. Enkele activiteiten zijn het melken van koeien, het werken in de stallen en de paarden opzadelen. Uiteraard zijn er nog meer klusjes die gedaan moeten worden! Ben je klaar om een Sabañero Guanacasteco (Guanacaste cowboy) te zijn?!

Al deze activiteiten en meer willen ondernemen tijdens uw droomreis; vraag hier uw reisvoorstel aan of bel ons op 020 52 89 333. Of bekijk al onze familiereizen naar Costa Rica.