020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Colombia

Je gunt je kind toch de wereld!

Colombia als familiereis, klaar om ontdekt te worden

Colombia is een unieke bestemming, dat na een roerige geschiedenis, klaar is om ontdekt te worden door avontuurlijke gezinnen met kinderen. Colombia is het meest veelzijdige land van Zuid-Amerika. De bevolking is ontzettend blij dat het goed gaat met het land, waardoor ze u met open armen ontvangen.
Levendige koloniale steden, jungle, koffieplantages, sfeervolle dorpjes en werelds meest hoge palmbomen zijn één van de vele bezienswaardigheden. Medellín was ooit de stad van Pablo Escobar, maar heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan. Aan de noordkust treft u jungle gebieden aan tot aan de parelwitte stranden. Houdt u er echter rekening mee dat de reisafstanden in Colombia vrij groot zijn. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Colombia.

Wij geven dit cijfer voor
  • Afwisselend land
  • Vriendelijke bevolking
  • Prachtige natuur
  • Land van de koffie
  • Veel avontuur
  • Strandmogelijkheden
  • Rechtstreekse vluchten

Contactverzoek Colombia

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Colombia reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

'Wij hebben ons nog nooit zo laten verrassen door een vakantie bestemming als door Colombia'

Productmanager Bart over zijn reis door Colombia.
Bent u als gezin op zoek naar een avontuurlijke bestemming met een gastvrije bevolking, prachtige stranden, regenwouden en koloniale steden? Ik heb dé bestemming voor u; Colombia! Voordat wij überhaupt in het vliegtuig zaten, hebben we veel vrienden en familie moeten overtuigen van onze keuze. Colombia? Is dat wel veilig? Moet je niet oppassen voor drugshandel? Ben je niet bang voor corruptie? Kortom, onze keuze werd aardig op de proef gesteld, terwijl wij juist heilig overtuigd waren van de schoonheid die het land te bieden heeft. We besloten ‘gewoon’ te gaan en na een rechtstreekse vlucht van 10 uur kwamen we aan in de hoofdstad Bogotá.

Ondanks dat we volledig achter onze keuze staan, is een aankomst op een onbekende bestemming altijd een beetje spannend. Een half uur later zaten we bij een gezellige Colombiaan in de taxi en van spanning was totaal geen sprake meer. Hij was ontzettend geïnteresseerd, de bekende ijsbreker met Nederlandse voetbalspelers kwam al snel. De man gaf aan dat het land een ware metamorfose heeft ondergaan en dit was goed te zien in Bogota. Moderne flatgebouwen, prachtige parken en vele hippe restaurants. We sliepen in de koloniale wijk ‘La Candelaria’ waar juist de tijd lijkt stil te staan.

Nadat we verschillende plaatsen hebben aangedaan zijn we voor een aantal dagen terechtgekomen in Salento, middenin de koffieregio. Dit dorp kent een relaxte sfeer met haar kleurrijke huisjes en lokale restaurants. Met een jeep vertrokken we vroeg in de ochtend naar de vallei van Cocora op ongeveer 30 minuten rijden. Hier begonnen we onze wandeling door het regenwoud. Vanuit ons verblijf werd aangeraden om laarzen te lenen, omdat het pad erg modderig is. En op bepaalde plaatsen, afhankelijk van de waterstand van de rivier, zou je kleine stukjes door de rivier moeten wandelen. Het eerste stuk was goed te doen, totdat we ook daadwerkelijk de jungle ingingen. Via houten hangbruggen gingen we over de rivier. Het voelde alsof we in een filmset zaten. Na een pittige wandeling was het tijd om een pauze te nemen. We laten de jungle achter ons en hebben een fantastisch uitzicht over een vallei met de langste palmbomen ter wereld. Sommige schijnen wel 60 meter in lengte te zijn. Wat ben je als mens dan toch klein. Ondanks dat dit een van de absolute hoogtepunten is in Colombia kwamen we in verhouding zeer weinig andere reizigers tegen. Heerlijk om zo een prachtige plek maar met een handjevol mensen te hoeven delen!

De reis sloten we af in het Caribische Cartagena. Een stad die toeristisch gezien meer is ontwikkeld en we genieten van de vele terrasjes, levendigheid en de Carbisiche vibe. De stad heeft een totaal andere sfeer dan de binnenlanden van Colombia. Het is hier nog kleurrijker en de temperaturen zijn altijd hoog. In de omgeving zijn prachtige stranden te vinden met helderblauw water. Een boottocht naar Playa Blanca of Islas del Rosario is dan ook echt een must. Snorkelen, bijkomen op de parelwitte stranden en genieten van lokaal eten.

Wij hebben ons nog nooit zo laten verrassen door een vakantie bestemming als door Colombia. Het negatieve imago is voor ons enkel nog aanwezig buiten Colombia. Het land zelf is in de jaren ontzettend verandert en de lokale bevolking wil niets liever dan het ‘nieuwe’ Colombia aan de buitenwereld te laten zien.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Colombia

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste verre familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.