020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Costa Rica

Je gunt je kind toch de wereld!

Costa Rica, een reis door de natuur

Een bezoek aan Costa Rica betekent voornamelijk een reis door de natuur. Regenwouden, watervallen, vulkanen en de zeldzame dieren die hier in hun natuurlijke habitat leven maken Costa Rica uniek. Geen land ter wereld heeft zoveel actief beschermde grond per regio. Het is een paradijs voor reizigers die de stress en druk van de moderne wereld even achter zich willen laten. Daarnaast zijn volop mogelijkheden voor outdoor activiteiten en veel prachtige stranden. Costa Rica heeft het allemaal! Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Costa Rica.

Wij geven dit cijfer voor
  • Prachtige natuur
  • Vriendelijke bevolking
  • Spotten van dieren
  • Familiekamers
  • Korte reisafstanden
  • Veel avontuur
  • Strandmogelijkheden
Meer ervaringen

Klantervaringen

Meer ervaringen

Contactverzoek Costa Rica

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Costa Rica reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

De stranden van Costa Rica

Costa Rica is natuurlijk bekend vanwege de groene natuur, maar wist u dat Guanacaste in het noordwesten een veel droger klimaat heeft? Hier vindt u cactussen, cowboys, veeboerderijen en een mooie en afwisselende kust. Vanuit Liberia, de hoofdstad van deze provincie, bent u snel in Playa Tamarindo en omringde stranden, bekend vanwege het surfen, de lange stranden en de gezellige sfeer. Wilt u liever naar een rustiger strand? Kies dan voor Playa Sámara of Playa Potrero, beide zeer geliefd onder gezinnen met jongere kinderen. Hier zijn namelijk geen golven en er kan veilig gezwommen worden.

In het noordelijke gedeelte van de Puntarenas provincie vindt u Playa Santa Teresa, Mal Pais en Montezuma, vooral bekend vanwege het surfen, de vele yogascholen, backpackers en een ontpannen sfeer. In het zuidelijke gedeelte van deze provincie is Playa Jaco wat ons betreft geen aanrader, hier vindt u veel casino’s, discotheken en andere vormen van vertier. Wat ons betreft zijn de verlaten stranden ten zuiden van Jaco een betere keuze. Op de kilometers lange stranden van Esterillos en Bejuco zult u naast vissers en een handjevol andere toeristen voornamelijk schildpadden, aapjes en vogels op het strand tegenkomen. Hier ervaart u de schoonheid van Costa Rica op zijn best. De stranden van Parque Nacional Manuel Antonio zijn wereldberoemd, maar het kan er ook erg druk zijn. Vooral in het weekend komen veel inwoners van San Jose deze kant op, houdt hier rekening mee.  Nog verder naar het zuiden aan de Pacifische kust ligt het Corcovado National Park, een pareltje waar iedere natuurliefhebber een keer geweest moet zijn. Dit park wordt gezien als het meest ongerepte deel van Costa Rica, de jungle loopt over in het strand. Wij zagen hier honderden papegaaien, aapjes, miereneters en sporen van jaguars.

De Caribische kust is qua sfeer en ook qua stranden totaal anders dan Pacifische kust. In plaats van vulkanische stranden en een Latijns-Amerikaanse sfeer komt u hier vooral veel witte zandstranden en een Creoolse cultuur tegen. Verwacht reggea, rum, rasta’s en heerlijke visgerechten.  Tussen Puerto Viejo en Punta Manzanillo in de provincie Limon rijdt u van het ene naar het andere mooie strandje. Wij vonden Playa Chiciquita, Playa Cocles, Playa Punta Uva, Playa Grande en Playa Manzanillo prachtig, ook aan deze kust kunt u goed zwemmen met jongere kinderen. Iets verder naar het noorden ligt het beroemde Tortuguero. Wat een prachtige omgeving met een lagune aan de ene kant en het strand aan de andere kant. Hier zagen wij in een korte tijd verschillende dieren zoals luiaards, krokodillen en leguanen. Tortuguero is een must-do wanneer u Costa Rica bezoekt!

Naast al deze mooie stranden is er nog veel meer te beleven in Costa Rica, de regenwouden en bergen in het binnenland staan garant voor avontuur, wilde dieren en bijzondere natuur. Bekijk onze rondreizen eens voor meer informatie.

Bekijk alle reizen

Onze top 3 familiereizen naar Costa Rica

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste verre familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.