020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Zuidoost Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

Stad, natuur, cultuur, muziek en cowboy, de ideale familiereis

Het zuidoosten van Amerika is vooral bekend om de beroemde muzieksteden New Orleans, Memphis en Nashville met blues, dixieland, soul, country & western en rock ‘n roll. Het oude Zuiden herleeft in de staten North en South Carolina en langs de Missisippi River, waar prachtige landhuizen nog getuigen van het rijke leven. De mysterieuze ‘bayou’s’ (moerassen) rond New Orleans herbergen vele legendes. In de vele restaurants in de stad kunt u genieten van de heerlijke cajun-gerechten. Het zuidoosten van Amerika is een vakantie op zich waard.

Na eerst het oosten te hebben ontdekt en veroverd trokken de pioniers richting het zuiden en het westen. De overweldigende natuur die ze onderweg tegen kwamen wekte grote bewondering. Op Alaska na is Texas de grootste staat van de Verenigde Staten. Het is één van de meest interessante staten waar natuurgebieden zich afwisselen met grote steden. Cowboys met hoge hoeden zijn al lange tijd het symbool van deze staat. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.

Wij geven dit cijfer voor
  • Veel variatie
  • Swingende staten
  • Vele bruisende steden
  • Coca-Cola & Elvis Presley
  • Uitgestrekte vlaktes in Texas
  • Cowboys in Texas
  • Familiekamers
  • Rechtstreekse vluchten
Meer ervaringen

Klantervaringen

Contactverzoek Zuidoost Amerika

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Zuidoost Amerika reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Gezinsreizen expert Mandy vertelt over de steden in Zuidoost Amerika

1. Memphis
Een hoogtepunt van mijn reis was het gezellige en historische Memphis. Naast het wereldberoemde Graceland heeft Memphis nog veel meer te bieden rondom de muziekgeschiedenis. Zo bezocht ik naast Graceland ook het Rock ’n Soul Museum en B.B. Kings Blues Club. Brengt u vooral ’s avonds een bezoek aan Beale Street!”

2. New Orleans
De sfeer in New Orleans is altijd relaxed, niet voor niets wordt het ook wel “The Big Easy” genoemd.
De stad ligt op de oevers van de rivier de Mississippi en heeft een rijk cultureel erfgoed, vooral op het gebied van muziek en keuken. Misschien is New Orleans wel Amerika’s meest multiculturele stad. Afrikaanse, Engelse, Franse, Spaanse en vele andere immigranten hebben elkaar beïnvloed en steeds iets nieuws aan de mengelmoes toegevoegd. Het is het centrum van de Creoolse en de Cajunkeuken en de bakermat van de gospels, Dixieland, een vroege jazz stijl.

3. Nashville
Nashville, ‘the Music City USA’, zoals de bijnaam al zegt staat deze stad bekend als muziekstad, voornamelijk om de country en western muziekstijlen. Er zijn veel muziekbarretjes met live muziek waar u ’s avonds van kunt genieten terwijl u een hapje eet.
Wij raden u aan om naar de Country Music Hall of Fame te gaan. Naast een expositie over de vele muziekstijlen staat hier ook de gouden Cadillac van Elvis Presley.
In de avond kunt u genieten van het uitgaansleven in Midtown, Music Vallei/Opri Land, Broadway Street, Hard Rock Café en Wildhorse Saloon. Bij dat laatste kunt u op maandagen tot en met vrijdagen gratis country line danslessen volgen, een erg leuke optie voor dansliefhebbers om wat extra danspasjes te leren.

4. Atlanta
Een wereldstad met een diversiteit aan restaurants en culturele attracties. Maak een tour langs de CNN Studio’s, een van de meest bekende tv-zenders in Amerika. Duik in de onderwaterwereld van het Georgia Aquarium, het grootste aquarium ter wereld. Hier kunt u walvishaaien spotten een dolfijnen show bijwonen. Bezoek het World of Coca-Cola Museum of maak een wandeling door het Grand Park, een grote groene oase midden in de stad. Hier is ook Zoo Atlanta gelegen. Zijn uw kinderen op zoek naar iets spannends, dan kunt u een tour maken met Atlanta Ghosts and Legends Segway Tour.

5. Dallas
Welkom in de ‘Big D’, zoals Dallas liefkozend wordt genoemd. Uniek en indrukwekkend. Grootste verrassing voor velen is het Arts District in het hart van de stad. Prachtige architectuur, in veel gevallen ontworpen door wereldberoemde architecten waaronder ‘onze eigen’ Rem Koolhaas, biedt onderdak aan vele galerieën en musea. Op culinair gebied zal het u ook aan niets ontbreken, geniet van een echte Texas BBQ, Tex Mex of andere smaakvolle hoogstandjes! Voor de winkelliefhebbers nog deze tip: Dallas heeft een overvloed te bieden, van extreme luxe tot grote outlet centra en unieke boetiekwinkels.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Zuidoost Amerika & Texas

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste verre familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.