020 5 2 89 333

Zuidoost Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

De perfecte combinatie van stad, natuur, cultuur en muziek

Het zuidoosten van Amerika is vooral bekend om de beroemde muzieksteden New Orleans, Memphis en Nashville met blues, dixieland, soul, country & western en rock ‘n roll. Het oude Zuiden herleeft in de staten North en South Carolina en langs de Missisippi River, waar prachtige landhuizen nog getuigen van het rijke leven. De mysterieuze ‘bayou’s’ (moerassen) rond New Orleans herbergen vele legendes. In de vele restaurants in de stad kunt u genieten van de heerlijke cajun-gerechten. Het zuidoosten van Amerika is een vakantie op zich waard.

Wij geven dit cijfer voor
  • Veel variatie
  • Swingende staten
  • Spotten van dieren
  • Familiekamers
  • World of Coca-Cola
  • Landgoed van Elvis Presley
  • Heerlijke Cajun gerechten
  • Rechtstreekse vluchten
Meer ervaringen

Klantervaringen

Onze gezinsreizen expert Mandy vertelt over de steden in Zuidoost Amerika

1. Memphis
Een hoogtepunt van mijn reis was het gezellige en historische Memphis. Naast het wereldberoemde Graceland heeft Memphis nog veel meer te bieden rondom de muziekgeschiedenis. Zo bezocht ik naast Graceland ook het Rock ’n Soul Museum en B.B. Kings Blues Club. Brengt u vooral ’s avonds een bezoek aan Beale Street!”

2. New Orleans
De sfeer in New Orleans is altijd relaxed, niet voor niets wordt het ook wel “The Big Easy” genoemd.
De stad ligt op de oevers van de rivier de Mississippi en heeft een rijk cultureel erfgoed, vooral op het gebied van muziek en keuken. Misschien is New Orleans wel Amerika’s meest multiculturele stad. Afrikaanse, Engelse, Franse, Spaanse en vele andere immigranten hebben elkaar beïnvloed en steeds iets nieuws aan de mengelmoes toegevoegd. Het is het centrum van de Creoolse en de Cajunkeuken en de bakermat van de gospels, Dixieland, een vroege jazz stijl.

3. Nashville
Nashville, ‘the Music City USA’, zoals de bijnaam al zegt staat deze stad bekend als muziekstad, voornamelijk om de country en western muziekstijlen. Er zijn veel muziekbarretjes met live muziek waar u ’s avonds van kunt genieten terwijl u een hapje eet.
Wij raden u aan om naar de Country Music Hall of Fame te gaan. Naast een expositie over de vele muziekstijlen staat hier ook de gouden Cadillac van Elvis Presley.
In de avond kunt u genieten van het uitgaansleven in Midtown, Music Vallei/Opri Land, Broadway Street, Hard Rock Café en Wildhorse Saloon. Bij dat laatste kunt u op maandagen tot en met vrijdagen gratis country line danslessen volgen, een erg leuke optie voor dansliefhebbers om wat extra danspasjes te leren.

4. Atlanta
Een wereldstad met een diversiteit aan restaurants en culturele attracties. Maak een tour langs de CNN Studio’s, een van de meest bekende tv-zenders in Amerika. Duik in de onderwaterwereld van het Georgia Aquarium, het grootste aquarium ter wereld. Hier kunt u walvishaaien spotten een dolfijnen show bijwonen. Bezoek het World of Coca-Cola Museum of maak een wandeling door het Grand Park, een grote groene oase midden in de stad. Hier is ook Zoo Atlanta gelegen. Zijn uw kinderen op zoek naar iets spannends, dan kunt u een tour maken met Atlanta Ghosts and Legends Segway Tour.

Bekijk alle reizen

Onze top reizen in Zuidoost Amerika

Terug | Naar boven
Scroll verder