Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Camperreis Amerika – Beste route & reisperiode

Een roadtrip per camper door Amerika… wie droomt daar nou niet van? Samen met uw gezin in een stoere camper ‘into the wild’; geweldige routes als de Highway I en de Route 66 rijden, barbecueën op een Amerikaanse ‘campsite’ en midden in de natuur kamperen. En hebben de kinderen het ergens naar hun zin? Dan blijft u gewoon een nachtje langer! Dát is reizen per camper: alle vrijheid wat betreft uw reis en route.

Beste route

De beste route is voor een groot deel afhankelijk van de bezienswaardigheden, natuurparken en grote steden die u wil bezoeken. Maar juist de vrijheid van een camper zorgt er voor dat u ook tijdens de reis nog van route kan veranderen.

Noordoost-Amerika: In circa 3 weken tijd komt u langs alle bekende plekken van de noordoost kust. Begin en eindig de rondreis is New York en kom onderweg langs grote steden als Philadelphia, Washington D.C. en Boston. Geniet van de natuur nabij de Niagara Falls en in Allegheny National Forest, Lake George en White Mountains National Forest.

West-Amerika: Voor een rondreis van circa 4 weken aan de westkust raden wij aan om te beginnen in San Francisco en te eindigen in Los Angeles. Bezoek onderweg natuurparken als Yosemite, Death Valley, Zion, Bryce Canyon, Monument Valley en de Grand Canyon. Maak ook zeker een stop in steden als Las Vegas, Page/Lake Powell, Palm Springs en San Diego. U ziet in 3 weken tijd alle hoogtepunten van de westkust.

Florida: Voor een camperreis door Florida kunt u zowel in Miami als in Orlando beginnen en/of eindigen. Bezoek onderweg de vele attractieparken van Orlando, de stranden rondom Miami en Napeles, de 42 eilanden van de Florida Keys en natuurpark de Everglades. Door de korte reisafstanden heeft u een rustig reistempo en kan u ook gerust een paar nachten extra op een locatie verblijven.

 

Beste reisperiode

Amerika kunt u het beste bezoeken in de maanden april/mei tot en met oktober. Natuurlijk geldt voor de grote steden zoals New York, Boston, Washington etc. dat deze het gehele jaar kunnen worden bezocht. Florida is bij uitstek geschikt om het gehele jaar te bezoeken. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn in de westelijke & zuidelijke staten.

De Verenigde Staten hebben vanwege de grootte een divers klimaat: landklimaat, woestijn, ‘sub’-tropisch.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Zuiden: warme vochtige zomers, warme winters
Westen: warme zomers, milde winters
Midden: warme zomers, koude winters
Hawaï: tropisch regenwoud

 

Ook een camperreis door Amerika maken? Bekijk de verschillende verhuurmaatschappijen in ons aanbod. Samen met u kijken we graag verder naar de vele mogelijkheden.

 

Volg Travelnauts op Facebook en Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook en volg ons op Instagram.