Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Camperreis Amerika – Leukste tips voor kinderen

Een roadtrip per camper door Amerika… Wie droomt daar niet van? Samen met uw gezin in een stoere camper ‘into the wild’; geweldige routes als de Highway 1 en Route 66 rijden, barbecueën op een Amerikaanse ‘campsite’ en midden in de natuur kamperen. Hebben de kinderen het ergens naar hun zin? Dan blijft u gewoon een nachtje langer! Dát is reizen per camper: alle vrijheid wat betreft uw reis en route.

Samen met het hele gezin een avontuurlijke camperreis door Amerika maken is natuurlijk fantastisch. Maar hoe zorgt u er voor dat het reizen van A naar B ook leuk blijft voor de kinderen? Wij hebben onze reis- en camper specialisten gevraagd naar de leukste tips voor kinderen!

Voor de reis:

Let op de voorzieningen in de camper

Nog voor het boeken zal u zich ongetwijfeld bezig houden met wat welke camperverhuurmaatschappij biedt. Een van de belangrijkste dingen is om te kijken naar de veiligheid voor uw kinderen. Zo bieden enkele verhuurmaatschappijen een veiligheidsnet voor het cabover bed (het bed boven de bestuurders cabine). Mocht u overwegen om hier uw kinderen te laten slapen, dan is een veiligheidsnet wel zo prettig.

Kies voor het ‘early bird’ pakket

In de zomermaanden kan het bij verschillende populaire verhuurlocaties erg druk zijn met het ophalen van de camper. Aan lang wachten ontkomt u in dat geval niet. Wel kunt u voorafgaande aan de reis een ‘early bird’ pakket bijboeken. Met dit pakket kunt u de camper al vroeg ophalen, voorkomt u lang wachten en bent u al snel op pad met uw camper. Dit geeft extra rust tijdens uw camperreis.

Reserveer de 1e camping vooraf

Om op de eerste reisdag niet van de ene naar de andere camping te moeten rijden is het een aanrader om de eerste camping vooraf te reserveren. Vanaf daar kunt u per keer kijken naar de volgende bestemming, eventuele wijzigingen in de route en beschikbaarheid van verschillende campings.

 

Tijdens de reis:

Beperk de reisafstanden

Het reizen per camper gaat wat langzamer dan per auto, probeer daarom de afstanden tussen bestemmingen te beperken. U vergist zich snel in de afstand waardoor u zo maar ineens een volledige reisdag kunt hebben en dit is vaak vermoeiend voor kinderen. Mocht u toch een langere reisdag hebben, dan is regelmatig stoppen om de benen te strekken en wat te eten en drinken is vaak al erg fijn.

Bekijk de faciliteiten van de campsite

De faciliteiten van een campsite spreken vaak voor zich. Zijn er sanitaire voorzieningen? Is er een wasserette? Is er een campingwinkel? Heeft uw standplaats een aansluiting voor water en elektra? Zo maar een paar dingen waar u op zal letten. Maar kijkt ook zeker naar de faciliteiten voor uw kinderen. De ene campsite biedt meer dan de ander, maar met een speeltuin en/of zwembad zullen zij al heel er blij zijn.

Ruim de camper in op de 1e camping

De camper opgehaald, de uitleg gekregen en klaar om te gaan! En dan? Gaat u de camper meteen helemaal inruimen? Ons advies is om dit pas te doen wanneer u op de 1e camping aan komt. De kinderen hebben immers al lang genoeg moeten wachten en willen nu wel graag op pad. Niks vervelenders dan nóg langer moeten wachten. Aangekomen op de camping kunnen de kinderen lekker naar de speeltuin of afkoelen in het zwembad terwijl u de camper inruimt en indeelt naar uw zin.

Voor het einde van de middag aankomen

Gaat u zonder reservering naar de volgende bestemming rijden, dan is het aan te raden om voor het einde van de middag aan te komen. Meestal is er dan nog wel een plek vrij om de camping en voorkomt u dat u verder moet zoeken. Campsites in de bekende nationale parken zitten na 16:00 uur vrijwel vol, zonde om dan nog helemaal terug te moeten rijden op zoek naar een volgende campsite.

Doe boodschappen onderweg

Aangekomen op de camping heeft u waarschijnlijk geen zin met om weer de camper in te stappen om boodschappen te gaan doen. Een tip is om dit onderweg alvast te doen. Zo kan u weer even de benen strekken en hoeft u bij aankomst op de camping niet meer aan de boodschappen voor de komende dagen te denken.

Ook een mooie camperreis maken door Amerika? Kijkt u eens op onze camper pagina en vraag geheel vrijblijvend een reisvoorstel aan.