Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Campings voor gezinnen

Kamperen met het gezin, er is niets zo fijn. U heeft altijd uw eigen huis bij, kunt gaan en staan waar u wilt en als een plaats niet bevalt dan kunt u doorrijden naar de volgende.

Maar wat zijn nu handige tips en tricks voor het boeken of niet boeken van een camping? Wij zetten er een paar op een rij voor u.

Bekijk al onze camperreizen: wij werken uitsluitend samen met betrouwbare maatschappijen en kiezen altijd voor ruime campers die geschikt zijn voor families. Ook ontvangt u van ons een zeer uitgebreide routesuggestie die leuk is voor jong en oud!

Boeken
Het fijne aan het reizen met camper is de vrijheid, echter zijn er altijd wel plaatsen die van de voren om reserveringen vragen. Denkt u bijvoorbeeld aan het verblijven in een Nationaal Park, deze plaatsen zijn vaak erg geliefd en daarom snel vol geboekt. Zijn er plaatsen die op uw bucketlist staan om te bezoeken? Wij adviseren deze altijd om vast te leggen van te voren.

Periode
Het is per land verschillende wanneer de campings boekbaar zijn, campers zelf zijn vaak het voordeligst als u ruim een jaar van de voren boekt. Voor campings is dit niet van toepassing. Uiteraard kan het nooit kwaad om u alvast wat te verdiepen in de route, maar alles direct reserveren hoeft niet. Daarnaast stellen veel campings de beschikbaarheid open ca. een half jaar van te voren.

Kindvriendelijkheid
Een zwembad is niet gebruikelijk bij alle campings, wanneer deze er wel zijn, zijn het buitenbaden. Daarnaast wordt er op sommige bestemmingen vooral in meren gezwommen. Wel beschikken veel campings over een speeltuin.

First Come First Serve
Een bekende term voor veel campings, hier gaat het om ‘wie het eerst komt, eerst maalt’. Hoe eerder u hier in de rij staat hoe groter de kans op een plaatsje. Dit is een manier van campings om te voorkomen dat ze van te voren helemaal zijn volgeboekt. Dit haalt natuurlijk het spontane weg uit het camperreizen. Helemaal vol boeken doen campings vaak niet. Vaak houden campings wel een paar plaatsen vrij, voor de spontane reizigers.