020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Botswana

Je gunt je kind toch de wereld!

Botswana als familiereis, ‘Africa’s shining light’

In het hart van zuidelijk Afrika, ingesloten tussen Namibië, Zuid-Afrika, Zambia en Zimbabwe, ligt Botswana, dat qua oppervlak vrijwel even groot is als Frankrijk. Deze exclusieve en ongerepte bestemming wordt ook wel ‘Africa’s shining light’ genoemd. De grote verscheidenheid aan wild, in combinatie met een vriendelijke en vreedzame bevolking en stabiele democratie biedt u een unieke safaribestemming! In Botswana richt men zich op kwalitatief hoog, maar in volume laag, toerisme. Maar liefst 40% van het land is gereserveerd voor in het wild levende dieren! Hoewel de parken voor iedereen toegankelijk zijn, leeft een groot deel van dit wild in privéconcessies. Zo’n gebied wordt verhuurd aan organisaties die safari’s mogen uitvoeren binnen strikte richtlijnen, zodat er niet te veel toeristen komen en er weinig schade aan de natuur wordt aangericht. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Botswana.

Wij geven dit cijfer voor
  • Veelzijdige bestemming
  • Vriendelijke bevolking
  • Prachtige natuur
  • Wilde dieren spotten
  • Veel avontuur
  • Hoge kwaliteitsstandaard
  • Niet teveel toeristen

Contactverzoek Botswana

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Botswana reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

De drie highlights van deze ultieme safaribestemming voor uw familiereis

De volgende drie hoogtepunten van dit magische land zullen u ongetwijfeld een fantastische ervaring opleveren.

Chobe National Park
Chobe wordt meestal in verband gebracht met de grote olifanten populatie die leeft in het Noorden van Botswana en het Noord Westen van Zimbabwe. Olifanten migreren door grote gebieden. Tussen de seizoenen trekken ze wel 200 kilometer van de Chobe Rivier en Linyanti (het droge winterseizoen) naar de pannen in het zuidoosten van het park, waar ze zich verspreiden in de zomerse regentijd. De Chobe olifanten staan bekend om hun forse grootte, hoewel ze geen erg grote slagtanden hebben.

In het algemeen is de meest gunstige periode om wild te zien de droge winter (april-oktober), hoewel juist voor vogels de maanden november tot maart het meest gunstige zijn. Vooral in de natte zomerperiode zijn er malariamuggen in het park, zodat u ook sterk aangeraden wordt om anti-malaria profylaxis vóór, tijdens en na uw verblijf in dit gebied te gebruiken.

Het park is verdeeld in vier duidelijk verschillende ecosystemen: Serondela met haar weelderige vlaktes en dichte bossen in het stroomgebied van de Chobe rivier in het uiterste noord-oosten. De Savuti moerassen in het westen, ongeveer vijftig kilometer ten noorden van Mababe poort. De Linyanti moerassen in het noord-westen. En het hete, droge gebied hiertussen.

Makgadigadi Pans
Dit gebied wordt voornamelijk gevormd door de zoutpannen Ntwetwe en Sowa. Tussen de zoutpannen liggen duinen, rotsachtige koppies en vlak woestijnland. Als de regens goed zijn, vullen deze zoutpannen zich met water en wordt duidelijk hoe het meer er ooit heeft uitgezien. De zebra’s die zich in drogere tijden bij de Boteti rivier ophouden trekken dan in grote kuddes naar de jonge vegetatie die vanuit de zoutpannen opgroeit. Vanaf Gweta is Ntwetwe zoutpan te bereiken via Xixana en Tchai Gate. In dit deel ligt ondermeer Chapman’s Baobab, een enorme baobab boom van drie tot vierduizend jaar oud en vooral opvallend omdat in de wijde omgeving geen andere gelijksoortige grote bomen of andere grote levenstekenen te ontdekken zijn. De boom is vooral bekend geworden door de ontdekkingsreiziger Livingstone in de 19e eeuw.

De temperaturen zijn typisch voor een woestijnklimaat: hete dagen en redelijke nachttemperaturen gedurende de meeste maanden van het jaar. In de wintermaanden blijven de dagen aangenaam, maar de nachten kunnen koud worden. Overdag zorgt de weerkaatsing van het zonlicht op het witte zout voor sterke schittering.

Okavanga Delta
De Okavango Delta is een absolute ‘must see’ tijdens uw reis door Botswana. In de delta leven enorm veel dieren. Okavango vormt zonder twijfel een van de laatste vrijwel ongerepte natuurgebieden ter wereld.
De Okavango Delta ligt in het noordwesten van Botswana, ten noordwesten van Maun en is een bezoek meer dan waard. Van het Angolese hoogland stroomt de rivier de Okavango zuidwaarts, via het noorden van Namibië naar de vlakten van Noord-Botswana. Hier loopt het water uit over de Kalahariwoestijn en vormt ze de grootste inlandige delta van de wereld: een labyrint van duizenden grote en kleine stromen en kreken, die kleine eilandjes omringen.
Het gebied heeft een oppervlakte van 15.000 km² en bestaat uit papyrusriet, vlakke eilandjes en kronkelige waterwegen, met een rijke wildstand.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Botswana

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.