Wist u dat? Florida

Je gunt je kind toch de wereld!

In deze extra blog zetten wij de leukste ‘wist u dat?’ weetjes over Florida voor u op een rij!

 

Wist u dat?

  • De temperatuur in Florida komt zelden onder de 15 graden. Hierdoor is de staat het gehele jaar door een aantrekkelijke reisbestemming.
  • De Everglades is het grootste natuurgebied in het zuiden van Florida. Hier vindt je dan ook het grootste subtropische moerasgebied van de Verenigde Staten én vindt je er zowel krokodillen als alligators!
  • Florida heeft een kustlijn van bijna 2.200 kilometer. Daarvan bestaat zo’n 1.700 kilometer uit stranden. De meest bekende badplaatsen zijn Miami, Fort Lauderdale en Naples.
  • De Overseas Highway tussen Miami en Key West is maar liefst 200 kilometer lang en verbindt Key West met het vaste Amerikaanse land door middel van 42 bruggen. Deze route wordt door vele reizigers genoemd als één van de mooiste autoroutes van de Verenigde Staten

  • Orlando en Miami zijn twee van de meest bekende steden in Florida. Echter is Tallahassee in het noorden de hoofdstad van de staat en is de grootste stad Jacksonville.
  • Walt Disney World in Orlando is één van de grootste themaparken van Florida. Het gehele parkresort beschikt over maar liefst 30.500 hectare grond, trekt jaarlijks zo’n 16 miljoen toeristen en heeft circa 59.000 medewerkers in dienst.
  • In 1987 koos de wetgever van Florida de alligator als symbool van Florida en symboliseert de uitgestrekte ongetemde moerassen en wildernis van de staat.
Bekijk alle reizen

Onze top 3 familiereizen naar Florida

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Florida? Bekijk al onze familiereizen naar Florida. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.