Familie Heemskerk in Suriname

Leestip: Hoe duur was de Suiker. Echt een aanrader, zeker als je op dat moment ook in Suriname bent. Misschien was dit niet de laatste keer in Suriname!

Suriname is prima om in 1 week te doen: het rechtstreeks vliegen, het tijdsverschil van slechts 4 uur maakt het best easy. Alles was weer tot in de puntjes geregeld door jullie.

Begonnen in plantage Frederiksdorp, waar we ons meteen in een andere tijd waanden. Een fietstocht langs de plantages, de verhalen, de smeltkroes van culturen die er leven, de rivier die zo belangrijk is, het groen, de vruchten aan de bomen, het geluid van vogels: adembenemend.

Toen door naar Anaula in de jungle waar er d.m.v. bootjes (korjaals) naartoe zijn gebracht. De boottocht alleen al over de Suriname rivier was een belevenis. Vanaf Anaula diverse uitstapjes gemaakt, het plaatselijke dorp met school bezocht, een kaaimannen- zoektocht in het donker, zwemmen in de stroomversnelling in de rivier, wandelen door de jungle. De lodge (zonder airco en warm water) was echt prima in orde. De gastvrijheid van de Nederlandse beheerder ook.

Volgende stop Bergendal, een wat “ luxere” accommodatie pal aan de Suriname-rivier waar we om 5.00 uur elke ochtend werden gewekt door de brulapen! Toekans zien rondvliegen, een varaan en boskonijnen gezien. Een wandeltocht door het oerwoud naar de watervallen gemaakt. Deze was best pittig, dus je moet goed ter been zijn. Geweldig uitzicht bij lunch over het Brokopondo-stuwmeer. Ook dit was weer geregeld. Van Bergendal resort nog een Zip-line parcours gedaan. Echt super! De langste zip ging over de rivier!

Next stop Paramaribo en hoewel je de stad in één dag gezien kan hebben en veel mensen deze wat vinden tegenvallen zagen wij de grandeur en het Paramaribo van vroeger er doorheen. De panden zijn nu echt wel vervallen en het houtwerk kan wel eens en likje verf gebruiken, maar ach, dat had ook wel z’n charme. De Palmentuin leuk om doorheen te lopen, Fort Zeelandia, de Waterkant. Grappig dat onze “stadskinderen” even moesten wennen aan al het geluid en leven na bijna een week in de stilte van de natuur!

Dank Travelnauts weer, voor deze geweldige reis!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Suriname.