Wat te doen in Zuid-Afrika?

Heeft u altijd al een familiereis willen maken naar Zuid-Afrika? We hebben de hoogtepunten voor u op een rij gezet, zo weet u altijd wat te doen in Zuid Afrika.

Reisspecialist Jamie bij de Prambanan
Door: Jamie Eveleens
Land: Zuid-Afrika
Datum: 26 december 2019
Walvis in Hermanus baai

Walvissen spotten in Hermanus

Hermanus is de bekendste badplaats als het gaat om walvissen observeren. Elk jaar van juni tot november komen de zuidkapers vanuit Antartica de Zuid-Afrikaanse wateren opzoeken. Rond deze periode komen ze hier overwinteren en zullen zij hun jongen opvoeden. U kunt de walvissen observeren vanaf de kustlijn en vaak merkt u ze al op van een afstand minder dan 10 meter.

Tevens kunt u de walvissen vanaf het water spotten. U kunt een rondvaart maken langs de baai van Hermanus of wat helemaal bijzonder is; spot de walvissen van dichtbij vanuit een kajak! Hermanus is een van de uitgelezen plaatsen om deze prachtige dieren van dichtbij te bewonderen. Wat een unieke ervaring is voor jong en oud.

Canopy in Hazyview

Tussen Hazyview en Sabie (eveneens aan de R 536) ligt het langste canopy-traject van Zuid-Afrika. Deze luchtkabelbaan loopt door de boomtoppen van een oeroud bos en langs mooie valleien. Het traject telt 10 platforms, van waaruit u telkens 70 tot 230 meter verder glijdt. Groepen bestaan uit maximaal 8 personen en ook kinderen kunnen deelnemen, eventueel op een aangepast traject. Ook een obstakelparcours met hangbruggen en veel klim- en klauterwerk is aanwezig. Houdt u rekening met een tijdsduur van ongeveer 3 uur voor deze excursie, uitgevoerd door Skyway Trails.

Canopywalk in Hazyview
Krugerpark

Op safari in het Krugerpark

Het Krugerpark is via verschillende ingangen te bereiken. U rijdt een groot gedeelte door het park en zult al snel kans hebben om de Big five te spotten! In dit gebied komen olifanten, witte neushoorns, buffels, zebra’s, impala’s, leeuwen, hyena’s, luipaarden, cheeta’s en veel verschillende antilopensoorten voor. Ook vogels zijn hier talrijk en met vele soorten vertegenwoordigd.

 

Bezoek de Tafelberg in Kaapstad

Een bezoekje aan de Tafelberg mag eigenlijk niet ontbreken tijdens uw verblijf in Kaapstad. Waar u ook bent in Kaapstad, u kunt de berg vrijwel overal zien. Aan de voet van de Tafelberg vindt u het Cable Car station; de meest comfortabele manier om naar de top te gaan. De kabelbaan vertrekt om de tien minuten en een ritje duurt een kleine 5 minuten.

U kunt natuurlijk ook een mooie wandeling naar boven maken. De Platteklip Gorge is de makkelijkste route, houdt u toch rekening met een wandeling van 2 uur en een aantal steile stukken. Geschikt voor sportieve gezinnen met kinderen vanaf een jaar of 10.

Tafelberg, Kaapstad
Fietsexcursie door Soweto, Johannesburg

Wat te doen in Zuid Afrika: Fietsen door Soweto

De township Soweto is tegenwoordig een toeristische attractie en kunt u een kijkje in het dagelijks leven van de bewoners van deze township. Maak kennis met het leven van de bevolking, bezoek een typische bar en zie de huizen van Nobelprijswinnaars Nelson Mandela en Desmond Tutu. Deze fietstour wordt begeleid door locals en is helemaal veilig voor kinderen.

Pilanesberg Nationaal Park

De krater van een dode vulkaan zorgt voor de ongewone setting van het Pilanesberg Nationaal Park. In de prehistorie was dit een kolkende krater, maar nu is het een groot stuwmeer met daaromheen drie groepen heuvels van gestolde lava.

Tegenwoordig leven hier zo’n 10.000 dieren in de dichte bossen, valleien en op de glooiende graslanden van het park. Behalve de eerder uitgezette dieren (zebra’s, elanden, witte en zwarte neushoorns, olifanten en buffels), ziet u hier giraffen, nijlpaarden, koedoes, gemsbokken, hartbeesten, waterbuffels, (jacht)luipaarden en de zeldzame bruine hyena. Er vliegen ook nog eens 300 soorten vogels rond.

Kindersafari in Pilanesberg
Sani Pass, Drakensbergen

Drakensbergen

Er zijn weinig plaatsen op aarde met zo’n schoonheid als de Drakensbergen en het mooie uKhahlamba Drakenberg National Park. Het landschap bestaat uit de hoogste bergen van Zuid-Afrika, afgewisseld met diepe dalen met hier en daar prachtige watervallen. Hier vindt u nog grotendeels ongerepte wildernis. Het gebied bestaat uit twee parken en meerdere andere reservaten, het Giant’s Castle en het Royal Natal National Park.

Mooiste autoroutes Zuid-Afrika

Benieuwd wat er te doen is met de auto in Zuid Afrika? Behoorlijk veel! De Chapmans Peak Drive is een van de meest spectaculaire kustwegen ter wereld. Rijdend over de weg ziet u de branding 152 meter onder u op de rotsen slaan. Op verschillende plaatsen zijn parkeerplaatsen gemaakt waar u van het uitzicht kunt genieten. Chapman’s Peak en de omliggende gebieden bieden een tal van leuke activiteiten, waaronder picknicken, hiken, paardrijden én walvissen spotten!

De Tuinroute (Garden Route) loopt loopt langs de Indische Oceaan, tussen Kaapstad en Port Elizabeth. Het is een kuststreek met diepe baaien, lange zandstranden, heldere lagunes en woeste kliffen, waar de bergen steil in zee afdalen. Parallel aan deze dramatische kust ligt een bergrug en vindt u een gordel regenwouden en nationale parken. Indrukwekkender kan het bijna niet. Onderweg komt u vandaag langs allerlei natuurparken, waar u stops kunt maken voor prachtige wandelingen, zoals het Wilderness National Park en Kruisfontein Forest.

De Panoramaroute is een van Zuid-Afrika’s mooiste autoroutes en ligt in het noordoosten van Mpumalanga. De rit voert langs spectaculaire vergezichten, prachtige rotsformaties, vele watervallen, uitkijkpunten, rivieren en andere bijzondere natuurverschijnselen. Trekt u er gerust de gehele dag uit voor de rit langs de westelijke kant van de bergketen en de Blyde Rivier. U kunt allerlei fotogenieke stops maken. De directe omgeving van deze plaats is bosrijk met vele bloeiende struiken en een overvloed aan vogelsoorten.

Tuinroute, nabij Kaapstad
Olifanten in het Addo Elephant Park

Addo elephant park

Olifanten, olifanten en jawel: nog meer olifanten! Samen met uw gezin is Addo hét ideale park om olifanten te spotten. U vindt d eolifanten voornamelijk rondom de waterplassen, hier spot u hele families. Het park is lang niet zo groot als het Kruger park en is makkelijk om zelf doorheen te rijden. In dit park vindt u naast de olifanten ook veel anderen dieren zoals: zebra’s, leeuwen, giraffen en vele vogelsoorten!

Nijlpaarden spotten in Saint Lucia

Welkom bij een van de grootste zoetwatermeren van Afrika! Sint Lucia is het thuis van maar liefst 900 nijlpaarden. Deze gaat u gegarandeerd zien. Daarnaast zijn er nog vele andere dieren te spotten vanaf deze watersafari denk aan flamingo’s, pelikanen en misschien ziet u wel een krokodil.

 

Nijlpaard in St Lucia

Onze familiereizen naar Zuid-Afrika